Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ, ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΝΤΩΤΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ

Κατ'αρχάς, συγγνώμην από τους αναγνώστες μας, αλλά τεχνικά προβλήματα δεν μου επέτρεψαν να αναρτήσω εκ νέου το χθεσινό σχόλιο, το οποίο στην μορφή που "ήθελε" το πρόγραμμα να το μορφοποιήσει δεν ήταν άξιο σας. 
Παρά την σημερινή άνοδο αρχρίζει κάποια επιφύλαξη εκ μέρους μας καθώς στον ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων και το αντίστοιχο διάγραμμα εμφανίζονται δύο σημεία αδυναμίας.
Στο διάγραμμα των σημείων περιστροφής, παρατηρούμε ότι δημιουργείται "μανσέτα", δηλαδή, καμμπύλη σημείων περιστροφής, και καμπύλες αντιστάσεων και στηρίξεων συγκλίνουν.
Αυτό σημαίνει κρισιμότητα της οποίας η λύση θα δώσει και τον τόνο για την περαιτέρω πορεία.
 
Για τους συμμετέχοντες, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η αποκομιδή κερδών τουλάχιστον μερικώς, ιδιαίτερα αν η συνεδρίαση της Δευτέρας εμφανίσει αδυναμία.
Επίσης ο ταλαντωτής αναδρομής δείχνει να γυρίζει προς τα πίσω μετά από ισχυρότατη άνοδο με κάπως περίεργη μορφολογία αν και δεν έχει φθάσει στο ανώτατο σημείο του.
Μπορεί να πρόκειται για προάγγελο διόρθωσης. 
Επομένως μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά του δείκτη σε μικρότερες χρονικές κλίμακες, όπως λ.χ. η ώρα η το 15λεπτο.
Υπενθυμίζομε την κρισιμότητα των 850 μον.
Ο αντίστοιχος εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων επίσης υποδεικνύει ότι έχομε μπει σε μία ζώνη αντιστάσεων και δεν θα μας εξέπλησσε μία προσωρινή ανάπαυλα.
Θα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή η ανοδική συνέχεια μετά την αντιστροφή προσήμου χθές για ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, όπως συμβαίνει σε ισχυρά τρίτα κύματα, αλλά και συντήρηση στην ζώνη των αντιστάσεων χωρίς μεγάλες απώλειες δεν αναιρεί το θετικό σενάριο.

Συνοψίζοντας:Σήμερα παρά την σημαντική άνοδο, εμφανίστηκαν σημεία τεχνικής αδυναμίας, με την δική μου τουλάχιστον μέθοδο. Δεν αναιρείται το ανοδικό σενάριο. αλλά απαιτείται ηυξημένη εγρήγορση .

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας και καλό μήνα κε Στάθη.
    Φοβούμαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ματαιοπονούμε στην προσπάθεια να βρούμε τεχνικά σημάδια. Αν καταφέρουμε και δεν τσακιστούμε στα βράχια δεν θα αργήσει η ώρα να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες οι τεχνικές προσεγγίσεις. Τώρα όμως οι ειδήσεις έχουν τον πρώτο λόγο, άντε και οι γνωρίζοντες λίγες ώρες νωρίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά.
    Ακόμη όμως και αυτή η αμφιθυμία απεικονίζεται στις τιμές, και αυτό καθορίζει την μορφολογία της τεχνικής εικόνας φίλε Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θέμα είναι το πόσο ασφαλές είναι αυτό που φαίνεται να προδικάζει η τεχνική εικόνα....αν κάτι στραβώσει δλδ...

      Διαγραφή
  3. Όπως γνωρίζεις φίλε ΣΟΛΩΝ και όπως είπε και ο φερώνυμος του ψευδωνύμου σου τουλάχιστον ομοήχως, "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε" η αμερικανιστί από το τραγούδι "The gambler"," ...You never count your money, when you're sitting at the table, there will be time enough for countin' when the deal is done". Πλήν της γεννήσεως και του θανάτου ουδέν βέβαιον. Μακάρι να είχε η ζωή μας την προβλεψιμότητα (και αντιστρεψιμότητα) των Νευτωνίων νόμων. Άρα ως πρώην στρατιωτικός γνωρίζει καλύτερα από μένα ότι όταν καταστρώνεται ένα σχέδιο, πάντοτε βάσει ελλιπών πληροφοριών λαμβάνονται οι εξής αποφάσεις:
    1. Τι είδους μάχη δίνομε (τακτική η στρατηγική)
    2. Που πότε με ποιά και πόσα μέσα θα επιτεθούμε
    3. Που θα σταθούμε να αμυνθούμε και τι απώλειες θα δεχθούμε πριν παραδεχθούμε ήττα και συνθηκολογήσομε.
    4. Σε τι όφελος θα μετατρέψομε τους καρπούς της νίκης
    5. Τι μάθαμε από την ήττα.
    6. Πάντοτε κάτι θα πάει στραβά κατά την μάχη και πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και rally point (σημείο ανασύνταξης ;
    Τα εγχειρίδια που διαβάζω είναι του αμερικανικού στρατού)
    7. Και τέλος πάντοτε από τον "Gambler" " You got to know when to hold 'em, you got to know when to fold 'em, you got to know when to walk away, and know when to run".

    ΑπάντησηΔιαγραφή