Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ότι ερχόταν πτώση το βλέπαμε.
Ότι θα ήταν χειρότερη από εκείνη της 26ης Νοεμβρίου 1987, όχι.
Άλλοι αναλυτές όπως ο Γιώργος, ο Αλέξανδρος και ο κος Βελιανίτης και βέβαια ο Βασίλης το είχαν πει με μεγαλύτερη σαφήνεια και επιμονή.

Όμως (χωρίς διάγραμμα) η πτώση αυτή και εκείνη του 1987 είναι τελείως διαφορετικής φύσεως.
Εκείνη ήλθε ως απότομη διόρθωση και είσοδος σε έναν μακροχρόνιο πλαγιοκαθοδικό κύκλο.
Η τωρινή έρχεται  στο τελευταίο τμήμα μιας καθοδικής πορείας περίπου 5 ετών. 
Κάτι που αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι η ανάλυση συστολής δεν είναι κατάλληλη για την πρόβλεψη κραχ, όπως λ.χ. είναι η μέθοδος Sornette.
Τέλος πάντων, ας δούμε που βρισκόμαστε και ας προσπσθήσομε να δούμε που πάμε.
1. Η εικόνα στο υποσύνολο των σημείων τάσης έγινε πολύ άσχημη.
Στήριξη προσφέρεται στις 890 και στις χαμηλές 800 μον.
 
Ο ταλαντωτής βέβαια γύρισε βίαια προς τα κάτω και φαίνεται να έχει και συνέχεια.
Παρά ταύτα δεν έτμησε τις βραδύτερες συνιστώσες, αλλά αναμένεται να το πράξει καθώς σε ένα καθοδικό κύμα έπεται των βραδύτερων συνιστωσών και ξέρομε από το παρελθόν πως αυτή η κατάσταση δεν διαρκεί και πολύ.
2. Στα ακρότατα, ναι μεν το διάγραμμα των τιμών δείχνει και αυτό μία άσχημη εικόνα με την γραμμή των τιμών να έχει φύγει σχεδόν κάθετα προς τα κάτω  αλλά οι ταλαντωτές δεν φάνηκε να "ταράχτηκαν" και  τόσο πολύ.
Μάλιστα η πειραματική μας μέθοδος μας είχε προετοιμάσει γι'αυτή την αντιστροφή αν και όχι με τόση ακρίβεια. Το επόμενο σημείο αντιστροφής της ταχείας συνιστώσας βρίσκεται περί τα 3-5 ακρότατα πιο πέρα. 
 3. Σε πρώτο στάδιο συστολής, έχομε και εδώ αντιστροφή των ταλαντωτών και βέβαια σήμα εξόδου αλλά όχι και σε δεύτερο στάδιο, όπου η πρόσφατη άνοδος και τα μπρος-πίσω των τελευταίων εβδομάδων προκάλεσαν την γένεση ενός σημείου δευτέρας τάξεως που δεν προοιωνίζει τόσο μεγάλη καταστροφή όσο τα συναισθήματα του φόβου που γέννησε η σημερινή συνεδρίαση.
 
Αντίθετα, η ταχεία συνιστώσα έχει φύγει απόφασιστικά προς τα πάνω.
Θα πρέπει βέβαια να περιμένομε να ενσωματωθεί και η πληροφορία της σημερινής καθίζησης.
 
Σε τρίτο στάδιο συστολής αρχίζει να αποκαλύπτεται μία δυσάρεστη εικόνα όπου σ'αυτό το στάδιο φαίνεται ότι η πρόσφατη άνοδος ήταν μέρος ενός τετάρτου κύματος και η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την έναρξη ενός πέμπτου καθοδικού κύματος ώσης.
 

του οποίου η στήριξη είναι κάπου στις χαμηλές 800 μον. που αν ληφθεί υπ'όψιν και η συστολή σημαίνει κατάληξη κάτω από τις 800 μον.
Συνοψίζοντας: Η σημερινή συντριβή  χαλά πολύ την τεχνική εικόνα, αλλά υπάρχουν έντονα στοιχεία υπερβολής τα οποία βραχυπρόθεσμα μπορεί να αναιρεθούν λίγο πιο κάτω όπου υπάρχει ασθενής στήριξη. Η πιο δυσάρεστη εξέλιξη είναι στην μορφολογία της κυματομορφής σε ανώτερα στάδια συστολής όπου η πρόσφατη άνοδος πήρε την μορφή διορθωτικού κύματος. Αυτό σημαίνει ότι η πορεία προς τις χαμηλές 800 μον. είναι πολύ πιο πιθανή το επόμενο διάστημα (εβδομάδες η και παραπάνω)  παρά η αναίρεση της και η συνέχιση της ανόδου. Ενδιάμεσα δεν αποκλείεται να δούμε βραχυπρόθεσμες ανοδικές αναλαμπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου