Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κου ΓΕΩΡΓΑ.

Ευχάριστη η σημερινή εξέλιξη. Κρατά το ανοδικό σενάριο ζωντανό και το ενισχύει.
Ίσως και κάτι καλύτερο.

Πλην της περαιτέρω ανόδου ταλαντωτών και τιμών και την διατήρησή τους σε ανοδική τροχιά με τις αρχόμενες επιφυλάξεις της προηγούμενης αναρτησης, τα ενθαρρυντικά στοιχεία περαιτέρω ανόδου προέρχονται από τον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων όπου:

1.Σε πρώτο στάδιο συστολής τα πράγματα είναι κάπως πολύπλοκα αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση ενθαρρύντικά καθώς φαίνεται ότι βρισκόμαστε σαφώς στα αρχικά στάδια μιάς μεγαλύτερης ανόδου.


2. Στο δεύτερο στάδιο η εικόνα είναι σαφής και δείχνει ότι συμπληρώθηκε ένα μέσης πολυπλοκότητας διορθωτικό κύμα.
Με άλλα λόγια το καθοδικό διορθωτικό κύμα τελείωσε. Βρίσκεται σε Fibonacci ανδρομικές αναλογίες σε σχέση με  την προηγηθείσα κάθοδο, έχει το κατάλληλο σχήμα και δομή και ήδη το πρώτο στάδιο δείχνει άνοδο σε πέντε κύματα.
Υπάρχουν δύο σενάρια, όπως πάντοτε σε ημιτελείς κυματομορφές.
Η αισιόδοξη εκδοχή εμφανίζεται πιο κάτω.
Η πιο συγκρατημένη και σώφρων ακολουθεί.

Τέλος σε τρίτο στάδιο συστολής η εικόνα αρχίζει να γίνεται έντονα ανοδική ΚΑΙ με διάρκεια τουλάχιστον διμήνου.
 

Εδώ και αρκετό καιρό με προβληματίζει μία αναντιστοιχία που υπάρχει στην μέτρηση των κυμάτων μεταξύ εξελικτικού χρόνου και διαγράμματος τιμών.
Φαίνεται σαν, στο ίδιο στάδιο συστολής, να προηγείται κατά δύο κύματα στην ακολουθία Elliott ο εξελικτικός χρόνος.
Αυτή είναι ακόμη μία ιδέα εν τω γεννάσθαι, αλλά έχει κάποια λογική.
Η λογική έγκειται στην συμπεριφορά του έξυπνου χρήματος με μακροχρόνιο ορίζοντα που μπορεί να περιμένει και για τους συνωμοσιολογούντες (;) κατευθύνει τα πράγματα.
Βλ. π.χ. άρθρο του κου Γεώργα εδώ:
Το κύμα 1 μπλε στο πάνω διάγραμμα και 1 μαύρο στο μέσον και αριστερά στο κάτω, αντιστοιχεί στην περίοδο 2004-2007.
Σ'αυτή την περίοδο το έξυπνο χρήμα έπαιξε την ιστορία των Ολυμπιακών.
Ακόμη και στο βάθος της κρίσης όμως σύμφωνα με αυτά που υποδεικνύει η κυματομορφή του εξελικτικού χρόνου των ακροτάτων σε τρίτο στάδιο συστολής, ουδέποτε πίστεψε στην καταστροφή της Ελλάδας, παρά την τεράστια πτώση των τιμών, και τώρα μπαίνει γερά και με διάρκεια προκαλώντας όσο το δυνατόν μικρότερες ανοδικές αντιδράσεις των τιμών και βαθειές διορθώσεις μικρής διάρκειας φοβίζοντας την "μαρίδα" σε μία περίοδο της εξέλιξης της αγοράς που αντιστοιχεί κατά την ταπεινή μου άποψη στην πρώτη πρώτη ανοδική περίοδο μετά το τελευταίο ξεπούλημα κατά την θεωρία Dow.
Βέβαια, δεν έχομε στην περίπτωσή μας αντίστοιχους δείκτες επιβεβαίωσης η διάψευσης, όπως στην περίπτωση των δεικτών Dow, αλλά τα διαγράμματα και η ανάλυση συστολής αυτό λένε.
Τα 11 κύματα που προηγούνται του 1 μπλε, είναι η περίοδος που καταλήγει στο κραχ του 1999.
Αυτό το κύμα αν το μετρήσει κανείς σύμφωνα με τις αρχές Elliott είναι κύμα Β και όχι το 5ο ανοδικής ακολουθίας όπως συνέβη με τις τιμές.
Ακολουθείται από 5 καθοδικά κύματα όπως κλασσικά περιγράφεται σε επίπεδους σχηματισμούς Elliott. Εκεί ήταν που το έξυπνο χρήμα αποκόμισε μεγάλο μέρος των κερδών του.
Στο κύμα C εκείνου του επίπεδου σχηματισμού.
Πότε είχε τοποθετηθεί;
Το 1986-88.
Στην ακολουθία των τριών πρώτων κυμάτων που είναι (3,4,5) και 3 μπλε.
Ψιλοαποσύρθηκε για λίγο, αλλά περίμενε στο μεγάλης διάρκειας τρίγωνο και "ξεφόρτωσε"στο πέμπτο κύμα (διάγραμμα τιμών) επί καζινόχαρτων, Μιμής κλπ κλπ κλπ. εξ ου και η αναντιστοιχία με την κυματομορφή του εξελικτικού χρόνου.
Το έξυπνο χρήμα καθώς ανέβαινε ο δείκτης ξεφόρτωνε σε διορθωτικό τρόπο πραγματοποιώντας και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κέρδη με όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή την παρουσία του στην καμπύλη των τιμών καθώς ο δείκτης κάλπαζε λόγω της μαζικής εισόδου των μικροεπενδυτών. Αν είχαν αφεθεί οι Έλληνες στην συναισθηματική τους παράκρουση της εποχής εκείνης θα είχαν οδηγήσει τον δείκτη στις 36000 μον και όχι στι 6000.
Αυτό που τον συγκρατούσε, ήταν οι ρευστοποιήσεις με άνοδο του έξυπνου χρήματος.
 ΑΝ ισχύει αυτή η πολύ αδρή υπόθεση και ο μέσος χρόνος μεταξύ τοποθέτησης και αποκομιδής κερδών είναι περί τα 10 χρόνια τότε το έξυπνο χρήμα βλέπει ράλι "ξεφορτώματος" περί το 2022-23.
Από άλλους υπολογισμούς, υπολογίζω ότι το τέλος του διορθωτικού σχηματισμού στην καμπύλη των τιμών πρέπει να είναι κάποια ώρα μεταξύ 1019-20.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, το έξυπνο χρήμα τοποθετείται γερά και τώρα.
Ο κος Στούπας με τον οποίο διαφωνούμε εφ'όλης σχεδόν της ιδεολογικής  του γραμμής έχει πει εκείνο το αμίμητο "Μας πήραν τα χαρτιά πατριώτες" που νομίζω ότι θα μείνει στην χρηματιστηριακή γλώσσα της χώρας, ακόμη και αν δεν σωθεί τίποτε από όσα γράφει.
Για προσέξτε φίλοι και φίλες του ιστολογίου μήπως πάει να γίνει κάτι τέτοιο και τώρα.
Πάντοτε με σύνεση, λογική και ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗΣ.

Μου πήρε κάμποση ώρα να τα μαζέψω όλα αυτά και είναι ήδη ξημερώματα Δευτέρας.
Σας καλημερίζω λοιπόν, φίλοι και φίλες.




1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας κ.Καθηγητά
    οι εξελίξεις τρέχουν και μετά τον σημερινό ορυμαγδό των πολιτικών ειδήσεων, πλησιάζει η στιγμή που θα έχετε περισσότερα σημάδια για αξιολόγηση. Δεν θα πλήξουμε σίγουρα!
    και (by the way) check your mail please...

    ΑπάντησηΔιαγραφή