Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Λόγω ταξιδιού προς την Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ, δεν ήταν δυνατόν να αναρτήσομε σχόλιο.
Ήδη όμως είχαμε προειδοποιήσει για την κάθοδο που ερχόταν, λόγω της αδυναμίας της Τετάρτης και της αντιστροφής της φοράς του ταλαντωτή αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής πράγμα που έλεγε ότι η πρόσφατη άνοδος ήταν διορθωτική καθώς και από την μορφολογία της κυματομορφής του εξελικτικού χρόνου.

Βέβαια δεν περιμέναμε την κατακλυσμιαία κάθοδο της Παρασκευής.

Που βρισκόμαστε τώρα και προς τα που πορευόμαστε;

1. Σε πρώτο στάδιο συστολής δόθηκε σήμα αντιστροφής της τάσης 
 
 Η άνοδος η οποία ξεκίνησε από το προηγούμενο χαμηλό του ταλαντωτή αναδρομής είναι ψευδές ανοδικό κύμα τάσης. Από την Πέμπτη είχα λάβει τα μέτρα μου προς αυτή την κατεύθυνση με τις μικρές θέσεις που διατηρούσα.

Η εικόνα δεν είναι καλή και έχει δοθεί ένα ισχυρό σήμα short καθώς η γραμμή των τιμών (άσπρη γραμμή κόκκινες κουκκίδες), έτμησε με δύναμη την γραμμή των σημείων περιστροφής και βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης αντίστασης.

Αναμένεται σύμφωνα με αυτά που βλέπομε περαιτέρω κάθοδος.

2.Στους εξελικτικούς χρόνους βαίνει προς επιβεβαίωση η υπόθεση ότι έχομε να κάνομε με ένα πέμπτο καθοδικό κύμα.


Για να αναιρεθεί αυτό το σενάριο, και να πούμε ότι πρόκειται για συνέχεια του iv κίτρινο θα πρέπει εντός των δύο επομένων ημερών να συγκρατηθεί η κάθοδος και να έχομε ανοδική αντίδραση.
Αν πρόκειται για iii υποδιαίρεση ενός πέμπτου κίτρινου κύματος θα πρέπει να διασπασθεί καθοδικά η γαλάζια γραμμή στήριξης.
Είναι κάπως παρήγορο το γεγονός ότι δεν έχει γυρίσει προς τα κάτω ο ταλαντωτής του εξελικτικού χρόνου σε πρώτο στάδιο συστολής, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί την Δευτέρα.

3. Στα ακρότατα δεν έχομε σπουδαίες μεταβολές πλην της προφανούς αδυναμίας που είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες και  όπου η γραμμή των σημείων περιστροφής είναι πλέον αντίσταση.


4. Παρά ταύτα, σε μεσοπρόθεσμη κλίμακα διατηρείται ακόμη ο διορθωτικός χαρακτήρας της πτώσης από τον περασμένο Μάρτιο.
Εδώ παρουσιάζεται ο ταλαντωτής αναδρομής όπου με ελαφρά τροποποίηση του πλήθους των όρων στην ταχεία συνιστώσα σε σχέση με προηγούμενα διαγράμματα, παρτηρούμε ότι πλησιάζει σημείο κορεσμού.

Αυτό σημαίνει ότι έχομε μπροστά μας ακόμη καθοδική τρομοκρατία, αλλά το τέλος της κίνησης, αν δεν πάμε για εθνική αυτοκτονία (οπότε όλες οι συνιστώσες θα "κολλήσουν" στην ελάχιστη τιμή -1) δεν πρέπει να υπερβαίνει του 2-3 μήνες.
Λόγω της συμπίεσης των τιμών με τους επανειλημμένους ΚΜΟ2 όρων οι τιμές των ανωτέρας τάξης αντιστάσεων και στηρίξεων σχεδόν συμπίπτουν με τις πρώτες αντιστάσεις και στηρίξεις, οι οποίες σχηματίζουν κάτι παρόμοιο με τις ζώνες Bollinger γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και οι οποίες αναδεικνύονται σε ένα αξιόπιστο σύστημα trading, καθώς είσοδος long όταν η γραμμή των τιμών διασπά ανοδικά την γραμμή των σημείων περιστροφής και έξοδος είτε κατα την καθοδική τομή γραμμής τιμών και σημείων περιστροφής, είτε αν "αγγίξει" η γραμμή των τιμών την γραμμή των πρώτων αντιστάσεων και αντιστρόφως για θέσεις short έχει πιθανότητες μεταξύ 75-85% κερδοφόρου αποτελέσματος, αρκεί να έχει κανείς την υπομονή και το ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσει τις μικρότερες ενδιάμεσες διακυμάνσεις.

Βλέπομε στο διάγραμμα αυτό ότι το τελευταίο κύμα έχει αποκτήσει μεγάλη ορμή όπως συμβαίνει με τρίτα κύματα, είτε είναι C είτε είναι τρίτα κύματα ώσης, αλλά προς το παρόν δεν αναιρεί τον διορθωτικό χαρακτήρα του όλου συμπλόκου κυμάτων.


Συνοψίζοντας:Αναμένεται περαιτέρω κάθοδος προς την στρατηγική στήριξη των 800-780 μον.
Χρειάζεται προσοχή για απότομη αναπήδηση προς την αντίθετη κατεύθυνση στο σημείο αυτό.
Το κλίμα παραμένει βαρύ, καθώς στην διάλυση του πολιτικού σκηνικού και την εξευτελιστική απώλεια εθνικής κυριαρχίας, προστίθεται τώρα και η γεωστρατηγική απειλή από την γείτονα.
Άμεση και ξεκάθαρη. Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το πολιτικό σκηνικό το οποίο έχει οδηγήσει τους ξένους που είναι οι κύριοι τροφοδότες της ανόδου, αλλά αυτή η απειλή που τους κάνει να τρέχουν  προς τις εξόδους, σε συνδυασμό βέβαια και με το άσχημο οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη, την πολύ άσχημη πολιτική διαχείριση της ΕΕ και την ακόμη χειρότερη εξωτερική πολιτική, που επιπλέκεται από ένα άσκοπο γεωστρατηγικό και οικονομικό παιχνίδι εναντίον της Ρωσσίας και των συμμάχων της.

Εύχομαι έστω και καθυστερημένα Χρόνια Πολλά στους φερώνυμους των Ταξιαρχών μεταξύ των οποίων ο φίλος κος Γελαντάλις.
Συγχαρητήρια στον φίλο Νίκο (nolimit4friends) ο οποίος εδώ και ένα περίπου μήνα είναι πιστοποιημένος ασφαλιστής και στον φίλο Αντώνη (Hawk trader) ο οποίος πλέον ανήκει στον χώρο των επαγγελματιών trader μέσω  συνεργασίας με την εταιρεία Greektrader.
Εκεί διάβασα ένα καταπληκτικό  άρθρο από έναν νέο Έλληνα το οποίο συνιστώ ενθουσιωδώς:
http://marketnews.gr/article/18247/to_ksifos_tou_ellhnismou_astraftei_sthn_kypro

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για την πολύπλευρη ανάλυση που προσφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε. Ελπίζω να σας φαίνονται και χρήσιμα σε πρακτικό επίπεδο τα όσα γράφονται

      Διαγραφή
  2. ΔΑΣΚΑΛΕ θα ηθελα την αποψη σας για τον SP500 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κε Λουκά,
      Όπως απήντησα και σε προηγούμενο σχόλιό σας, εφαρμὀζω την μεθοδολογία μου μόνον στον ΓΔ.
      Όμως για κοιτάξτε αυτό τον σύνδεσμο από τον M. Noonan έναν εξαιρετικό αναλυτή:
      http://www.marketoracle.co.uk/Article48123.html
      Έως τώρα πάντως όλες οι Κασσάνδρες έχουν αποτύχει και έως σήμερα αληθινές βγαίνουν οι εκτιμήσεις του Nadeem Walayat που λέει περαιτέρω άνοδο.
      Για τον DJI παλαιότερη μελέτη μου έλεγε ως ακραία τιμή μία τιμή γύρω στις 22000, αλλά έχω να ξανακοιτάξω τα δεδομένα εδώ και πάρα πολύ καιρό και το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη. Για δες τε τι λένε οι υπόλοιποι της κοινότητας.

      Διαγραφή
  3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ και όταν βρειτε χρονο στο μελλον θα ηθελα την αποψη σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή