Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

5 NOEMBΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ευχαριστίες και πάλι στον κο Γελαντάλι, ο οποίος θεώρησε ότι ένα διάγραμμα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες στο ιστολόγιο του φίλου Β. Μαρκάκη http://vasilismarkakis.blogspot.gr/είχε κάποια αξία και το προέβαλε στον έγκυρο ΕΚΗΒΟΛΟ http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/list.html
Παρόμοια πιο μακροπρόθεσμη μέτρηση είχε προβάλλει και ο φίλτατος Michele συντάκτης της "Ελεύθερης γνώμης" προγενέστερα, αν και ούτε εγώ ούτε ο κος Γελαντάλις την είχαμε δει.
Δεν είναι απλώς φιλοφρόνηση προς τον φίλο Michele να αναφέρομε το γεγονός. 
Είναι υποχρέωση (αρθρο 8)  του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας των επαγγελματιών τεχνικών αναλυτών της MTA, ο οποίος νομίζω ότι θα πρέπει ανεπιφύλακτα να ισχύσει και για τους ερασιτέχνες, όπως ήδη εν πολλοίς ισχύει.
Η ανάλυση έχει κόπο και πνευματική εργασία και μπορεί δύο αναλυτές (-τριες)  να καταλήξουν σε ταυτόσημα συμπεράσματα,και να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα η σχεδόν ταυτόχρονα τα ίδια πράγματα.
Όμως δεν είναι ορθό, να αντιγράψει κάποιος την εργασία του άλλου (ης) και να μην αναφέρει την πηγή του, αφού προηγουμένως ζητήσει προς τούτο άδεια.
Ένα απο τα δείγματα των υψηλών στάνταρ στους κανόνες συμπεριφοράς της κοινότητάς μας είναι το γεγονός ότι ο κος Γελαντάλις (επίτιμο μέλος) ζήτησε συγγνώμην από τον Michele διότι δεν είδε την εργασία του. Όσο υπάρχουν άνθρωποι αυτού του ήθους, που αναγνωρίζουν ότι είναι άνθρωποι και καθημερινά σφάλλουν και στα μικρά και στα μεγάλα, αλλά έχουν το σθένος, την επάρκεια της προσωπικότητας και την ευγένεια να ζητήσουν συγγνώμην, έχομε ελπίδες.

Συνεχίζεται με αξιοσημείωτη συνέπεια η κίνηση του ΧΑΑ πάνω στην τροχιά την οποία έχομε περιγράψει. Οφείλομε να σημειώσομε ότι για τόσο βραχυπρόθεσμες κινήσεις αυτό είναι περισσότερο θέμα τύχης παρά ικανότητος. Η γενική κατεύθυνση όμως έχει προβλεφθεί βάσει της μεθοδολογίας μας.

Ας δούμε τι έγινε και προς τα που πορευόμαστε:

1. Παρά την άνοδο έχομε προειδοποίηση με αντιστροφή του ταλαντωτή αναδρομής για προσωρινό τουλάχιστον στοπ στην άνοδο τις επόμενες μία έως δύο ημέρες και σε πρώτο στάδιο συστολής.
Ίσως η σημερινή τιμή να είναι προσωρινό τοπικό ακρότατο.

 Επίσης ο περίεργος σιγμοειδής τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η έως τώρα άνοδος δείχνει αδυναμἴα και λέει ότι η περίοδος στην οποία βρισκόμαστε είναι ανάπαυλα και όχι έναρξη αντιστροφής της τάσης προς ένα μεγαλύτερο διορθωτικό B . Δεν έχομε τελειώσει ακόμη με την κάθοδο κατά τα φαινόμενα. Ο ταλαντωτής βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της περιοχής που συμβαίνουν αντιστροφές.

2. Στα  ακρότατα στασιμότης. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα σημείο τριπλής τομής.
Είναι ακριβώς όπως το χθεσινό διάγραμμα και δεν παραθέτομε νέο.

3. Σους εξελικτικούς χρόνους ναι μεν σε πρώτο στάδιο συστολής προχωρήσαμε προς τα πάνω και αυτό είναι καλό, αλλά πλησιάζομε και εδώ στην ζώνη αντιστροφών. Από άποψη κυμάτων εξελικτικού χρόνου σε πρώτο στάδιο συστολής και εδώ βλέπομε ότι ο σχηματισμός αρχίζει να μοιάζει με διόρθωση τετάρτου κύματος περισσότερο, παρά με τερματισμό της υπάρχουσας τάσης.
 


Συνοψίζοντας:Προσωπικά, κέρδισα λίγα πράγματα, αλλά σήμερα με την διαπίστωση της αδυναμίας έκλεισα τα 3/4 από τις θέσεις μου. Ξέρω ότι μπορεί να είναι λίγο νωρίς και να φθάσομε τελικά τον θεωρητικό στόχο 980-1020, αλλά προτιμώ να συναλλάσσομαι στην ισχύ της τάσης παρά στην αντιστροφή της. Όμως αυτό είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.Η κριτική θα ήταν ότι δεν τήρησα τον κανόνα μου της διασταύρωσης γραμμών ταλαντωτών και μπορεί αύριο μεθαύριο να φύγομε πάνω δυνατά. Σωστά. Ε, ψυχολογία είναι αυτή. Τι να κάνομε τώρα. Άλλωστε αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει ακόμη αρκετή ανοδική διαδρομή ως το σημείο κορεσμού για να διορθώσω το λάθος.

Καληνυχτίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου.

10 σχόλια:

  1. Αγαπητε κυριε Σταθη ( επιτρεψτε μου την οικειοτητα) , πραγματι εξεπλαγην κι εγω θετικα με την συγγνωμη του κ Γελανταλι ,δεν ειναι και ευκολο ο καθενας να γνωριζει η να εχει παρατηρησει μια αναλυση στον χαωδη χωρο του web.Aπλα η σημερινη σας αναφορα καταδεικνυει για ακομα μια φορα οτι το αξιακο ειναι υπερανω αυτης της οποιας γνωστικης δυνατοτητας του καθενος μας. Σας ευχαριστω πολυ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε ΣΤΑΘΗ θελω να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου για την προσφορα σας σε ολους εμας και σας ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ SP500 ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΕ Η ΤΕΛΑΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΥΡΙΖΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ... ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε Λουκά,
      Εξακολουθώ να είμαι πολύ περιορισμένος, στην μελέτη ενός δείκτη.
      Όμως μπορώ να σου πω τι λένε οι έξω, λίαν προσεχώς.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Στάθη, ξεχωρίζεις...ελπίζω να έχουν την τύχη κ τιμή πολλοί φίλοι να σε γνωρίσουν από κοντά...για να καταλάβουν τι εστι Ζαλευκος...την καλημερα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή στα περί την Τ.Α. θέματα θεωρώ τον εαυτό μου επιεικώς άσχετο και παρακολουθώντας τους γνώστες όπως εσάς τον κ. Μαρκάκη και τον φίλτατο Michele, θα ήθελα να επικεντρωθώ στις διαπιστώσεις που κάνατε περί ηθικής.....αλλά τι ναμπορείς να προσθέσεις περαιτέρω σε αυτά που ήδη αναφέρατε; Μάλλον τίποτε

    Άλλωστε ένας λόγος της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε - κατ΄ εμέ ο κυρίαρχος - είναι η έκπτωση των ηθικών αξιών από την Ελληνική κοινωνία..

    Συνεχίστε να προσφέρετε μαθήματα ηθικής με το κύρος και τη γνώση σας, μας χρειάζονται ίσως περισσότερο και από τις τεχνικές, θεμελιώδεις, πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες αναλύσεις.

    Σας ευχαριστώ γι αυτά που διάβασα.....

    Υ.Γ.: Αποτελεί πραγματική τιμή για εμένα να με συγκαταλέγεται στους φίλους και γνωστούς στο ιστολόγιο σας.

    Κωνσταντίνος ή κατά το διαδικτυακών ARK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε πλήρως. Όπως σε κάθε σύνθετο φαινόμενο, όπως η κοσμογονία λ.χ. που για την κατανοήσομε έπρεπε να επινοήσομε μετά από μία τεράστια προσπάθεια και πολλά παραστρατήματα, μαθηματικά και φυσικά νοήματα, αρχές κλπ που κάθε άλλο παρά αντιληπτά στην συνήθη εμπειρία είναι, έτσι και στην οικονομική θεωρία κάποτε θα πρέπει να ενσωματωθούν ιδέες, όπως εντιμότης συναλλαγών, εμπιστοσύνη, κλπ που σε κάποιο επίπεδο στην θεωρία των παιγνίων έχουν ενσωματωθεί, καθώς και οι βιολογικές παράμετροι της οικονομικής συμπεριφοράς των ανθρώπων που κάθε άλλο παρά συμβιβαστές με την θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς είναι. Θα γίνει. Όταν ο υλισμός χάσει κάμποση ακόμη από την λάμψη του. Αυτή την στιγμή όμως έχει την λάμψη στους διανοητές και οικονομολόγους ενός καινοφανούς αστέρος. Αυτό που εμπειρικά ξέρομε εγώ και σεις θέλει πολλή προσπάθει και κόπο για να μετουσιωθεί σε οικονομική θεωρία.
      Τα επιστημονικέ υποδείγματα δεν αλλάζουν εύκολα ακόμη και αν είναι προφανώς εσφαλμένα όπως η προαναφερθείσα θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς.

      Διαγραφή