Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Καθόδου συνέχεια, αλλά πολύ εξησθενημένη.
Οι ενδείξεις είναι ότι αυτό το καθοδικό κύμα πλησιάζει προς το τέλος του.

1. Ο εξελικτικός χρόνος σε πρώτο στάδιο συστολής αρχίζει να θυμίζει τελικό διαγώνιο τρίγωνο.
Βέβαια δεν είναι σίγουρο ακόμη αλλά αν αύριο αντιστραφεί το πρόσημο, τότε η υπόθεση αυτή αποκτά πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες απ'ότι σήμερα να είναι ορθή.



Από κάτω υπάρχουν ισχυρότατες στηρίξεις στις 97,5 και 96 ημέρες, πράγμα που μας φέρνει στην επόμενη εβδομάδα.
 
Ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου αρνείται να γυρίσει προς τα πίσω παρά τις συνεχείς ημέρες καθόδου. Είμαστε επιφυλατικοί ακόμη βέβαια καθ'΄ως μπορεί να πρόκειται για ψευδές ανοδικό σήμα, αλλ'από την άλλη έχομε τα μάτια ανοιχτά διότι μπορεί να είναι πτώτο ανοδικό κύμα μιας μεγαλύτερης ακολουθίας.

2. Σε πολύ μεγάλο στάδιο πολυπλοκότητας, το τρίτο στάδιο πιάσαμε την κατώτατη τιμή του ταλαντωτή. Οι πιθανότητες να  "κολλήσει" στην ελάχιστη τιμή με βάση την εμπειρία από το 1986 είναι 23%. Στον υπολογισμό αυτό, λάβαμε υπ'όψιν όλα τα ελάχιστα κάτω από -450 (13 φορές) και είδαμε πόσες φορές ο ταλαντωτής γύρισε αμέσως (10 φορές), εν σχέσει προς τις φορές που παρέμεινε καθηλωμένος για παραπάνω από ένα σημεία της καμπύλης.
 
Επίσης σημειώστε ότι ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο αυτό σε ζώνη στήριξης και έχομε υπερβεί κατά τι τον τεχνικό στόχο του σχηματισμού ΩΚΩ.
Είναι βέβαια νωρίς για πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, αλλά οι ενδείξεις είναι ότι δεν υλοποιείται προς το παρόν καταστροφικό σενάριο και εντός του επομένου διμήνου θα πρέπει να έχομε σημαντική βελτίωση της εικόνας του ΧΑΑ, πάντα σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, όπως αυτή διαμορφώνεται από την μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών.
3. Σε πιο κοντινό ορίζοντα περιμένομε την συμπλήρωση ενός μικρού σχετικά καθοδικού κύματος για να ξεκινήσει ανοδική αντίδραση σε δεύτερο στάδιο συστολής.
Είναι αυτό το οποίο διερχόμαστε τώρα.

4. Ακόμη πιο κοντά, σε πρώτο στάδιο συστολής, βλέπομε ότι κάτι αρχίζει να κινείται καθώς ξαναγύρισε ο ταλαντωτής αναδρομής προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει κόπωση της καθόδου.
 

Ο τρόπος συμπεριφοράς (κάθοδος του δείκτη, με άνοδο του ταλαντωτή) σημαίνει ψευδές σήμα. 
Ίσως προχωρήσει λίγο προς τα πάνω η προς τα κάτω και δεν έχει τόση σημασία, όσο έχει η μορφολογία, που φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη σχηματισμού τελικού διαγωνίου σε εξέλιξη.
5. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης χωρίς συστολή τα πράγματα διαμορφώνοντι όπως φαίνεται πιο κάτω.
Οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων έχουν σχηματίσει "μανσέτα" γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφήςενώ οι τιμές έχουν βρει την γραμμή στήριξης. Η πιθανότερη συνέχεια είναι ανοδική αντίδραση, περιορισμένης έκτασης.
Η υπόθεση που νομίζω ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες περαιτέρω εξέλιξης είναι ένα τελικό διαγώνιο τρίγωνο, με αρκετή πολυπλοκότητα για να συμπληρώση τις ταλαντώσεις ενός κύματος δύο σταδίων συστολής, που θα συμπληρώσει το τελευταίο του δευτέρου σταδίου συστολής κοκ ως το τρίτο στάδιο, όπου αναμένεται κάποια ουσιαστικότερη αντιστροφή.

Συνοψίζοντας:Νομίζω ότι το τελευταίο κύμα που διερχόμαστε είναι πιθανό να εξελιχθεί ως τελικό διαγώνιο τρίγωνο στην ζώνη των 970-850 και πιστεύω ότι το τέλος του θα πρέπει να είναι κάποια ώρα τις ερχόμενες δέκα ημέρες. Στο σημείο εκείνο αναμένω  σημαντική ανοδική αντίδραση.
Αυτή νομίζω ότι είναι και η πιθανότερη αντίδραση.
Το σενάριο αυτό αναιρείται αν δούμε αποφασιστική, καταστρεπτική διάσπαση της στήριξης του τελευταίου διαγράμματος.

Χρόνια πολλά στους Μηνάδες της συντροφιάς.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.



4 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι ο ΓΔ εντός 5 με 6 συνεδριάσεις, ίσως και από αύριο να έχουμε την πρώτη σημαντική αντίδραση για το 940 σε πρώτη φάση και κατόπιν με στόχο τις 1020 μονάδες.
    Από τα εβδομαδιαία κλεισίματα (μέσω όρο 3 εβδομάδων και 5 εβδομάδων εχει επέλθει μια ισορροπία - μια ισότητα περίπου)

    θα ήθελα το σχόλιο σας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ενα ακόμα πιο εξαιρετικό!!!!
      Ολοκλήρωση βάσης -πυθμένα με το κλείσιμο της τετάρτης 872==μηδενισμός.... σε εβδομαδιαία κλεισίματα (τετάρτης) και έναρξη ανόδου την πέμπτη με στόχο 1050-1070!!!!

      Διαγραφή