Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μικρή πτώση και σήμερα η οποία ωστόσο αποσαφηνίζει τα πράγματα.

1. Σε πρώτο στάδιο συστολής ο ταλαντωτής αναδρομής πήρε την ζωστή του θέση και πλησιάζει μία ζώνη τιμών όπου συμβαίνουν αντιστροφές της πορείας του. Αν δεν συμβούν εδώ, οι επόμενοι στόχοι είναι αρκετά ψηλότερα.

Είναι μία προειδοποίηση για την αντίσταση που έχομε περί τις 1100 μον (σε τιμές επαναλαμβάνω ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΥΣΤΟΛΗΣ και όχι ημερήσια κλεισίματα).
 Σε δεύτερο στάδιο δεν συνέβη τίποτε διότι δεν έχομε αρκετές αντιστροφές προσήμου αρκετά κοντά την μία στην άλλη για να δημιουργηθεί κύμα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας.
Πάντως, είμαστε σαφέστατα σε περιοχή αντιστροφής προς τα πάνω παρά καθόδου.

2. Στα ακρότατα "μάζεψε" λίγο με την νέα χαμηλότερη τιμή ο ταλαντωτής (ταχεία και ενδιάμεση συνιστώσα) αλλά κατ'ουσίαν δεν αναιρέθηκε η ισχυρή άνοδος.
Και εδώ πλησιάζομε σε πριοδή αντιστροφής της φοράς του ταλαντωτή κοντά στο 0 που σημαίνει πλήρη αναδρομή του προηγουμένου καθοδικού κύματος.

Η γραμμή των τιμών όμως βρίσκεται σαφέστατα πάνω από την γραμμή των σημείων περιστροφής αν και απομακρύνθηκε λίγο από το "υγειές"σημείο αγγίγματος της πρώτης αντίστασης.

3. Εξελικτικοί χρόνοι.

Στα ακρότατα δεν έχει συμβεί κάτι, αλλά στο υποσύνολο των σημείων τάσης υπάρχει πρόβλημα στην ανάγνωση καθώς δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε ότι άρχισε ένα πρώτο ανοδικό κύμα η πορευόμαστε σε ένα μικρό τέταρτο, που θα ακολουθηθεί από ένα επίσης μικρό πέμπτο για να αφήσομε οριστικά πίσω μας την διόρθωση από τον Μάρτιο.
Ο ταλαντωτής αναδρομής υποστηρίζει το πρώτο ενδεχόμενο, καθώς βαίνει αυξανόμενος.


Μικρής διάρκειας πλάγια ταλαιπωρία θα ήταν καλοδεχούμενη καθώς θα βεβαίωνε ότι δεν πρόκειται για την έναρξη νέου μεγάλου καθοδικού κύματος.

Συνοψίζοντας: Εξακολουθεί να ευνοεί ανοδικό σενάριο η εικόνα με την προοπτική αντιστροφής κοντά στις αντιστάσεις που έχομε υποδείξει. Μικρή πλάγια καθοδική κίνηση θα επιβεβαίωνε ότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια ενός μεγαλύτερου ανοδικού κύματος.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσομε τις στηρίξεις που έχουν δημουργηθεί μετά την αντιστροφή από τα χαμηλά.

Καληνυχτίζω τις φίλες κι τους φίλους του ιστολογίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου