Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2014: ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το 2010 είχα επικοινωνήσει με τον Glenn Neely της Neowave http://www.neowave.com/info-difference.asp και του είχα παρουσιάσει την μέθοδο συστολής των κυματομορφών.
Την αντιμετώπισε με ενδιαφέρον αλλά και όπως ήταν φυσικό, μία δόση υγειούς σκεπτικισμού.
Τότε, σε ανώτερα στάδια συστολής είχε ήδη φανεί ο διορθωτικός χαρακτήρας της πορείας του Dow Jones, αλλά δεν είχα τολμήσει να σχεδιάσω τις γραμμές του διορθωτικού σχηματισμού, που έλεγαν ότι πρόκειται είτε για ένα επεκτεινόμενο τρίγωνο, είτε για έναν επεκτεινόμενο επίπεδο σχηματισμό.
Ανέφερα όμως ότι ο σχηματισμός δεν ήταν όμοιος με το 1929 αλλά με την δεκαετία 1960 -'70 και πριν οδεύσει προς τις 100000 ο Dow, όπως προέβλεπε ο διεθνούς φήμης αναλυτής, θα έπρεπε να περάσει από την δοκιμασία της συμπλήρωσης του επεκτεινόμενου τριγώνου που προβλέπει χαμηλά, χαμηλότερα από την κρίση του 2009.
Παραθέτω το διάγραμμα του Dow χωρίς συστολή και σε τέταρτο στάδιο συστολής όπως φαινόταν τότε και με προσθήκη των γραμμών τάσης.

Από τότε, επαληθεύθηκε η διορθωτική άνοδος του Dow ως τις 17000 μον. που αποτελεί το κύμα D κατά τα φαινόμενα, του τριγώνου και το οποίο  είναι γεμάτο διαγώνια τρίγωνα και δεν θυμίζει σε τίποτε κύμα ώσης. Η μορφολογική αυτή δομή βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τα επισήμως αναφερόμενα περί ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Η πτώση του Dow των τελευταίων ημερών, για την οποία είχαν προειδοποιήσει πολλοί αναλυτές, δεν είναι καθόλου τυχαία. Σηματοδοτεί κατά την ταπεινή μου άποψη σημαντικότατη διόρθωση και προοιωνίζει την επικράτηση των δυνάμεων αποπληθωρισμού. Από την άποψη της ΤΑ και της θεωρίας των κυμάτων Elliott είναι απολύτως αναμενόμενη. Αποτελεί την οριστική ήττα της λογικής Bernanke και της απόπειρας διάσωσης ενός διεφθαρμένου ως το κόκκαλο οικονομικού συστήματος.
Έρχεται σε μία στιγμή, όπου συνδυάζονται γεωπολιτικές εντάσεις με την Ρωσσία, μία δυνητικά πολύ σοβαρή επιδημία λόγω εξάπλωση του ιού Ebola, την ανάδυση της βαρβαρότητας του ISIL που εξέθρεψαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, την Γερμανία να μπαίνει σε ύφεση, το κρατικό χρέος να είναι στα όρια των δυνατοτήτων διαχείρισης, την Γαλλία και την Ιταλία σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και τον Ευρωπαϊκό Νότο σε διάλυση παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα.
Το μείγμα αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό, όπως μου ανέφερε και ο φίλος Γιώργος χθές.
Την σημασία της διόρθωσης του Dow δεν την αναφέρω εγώ ο ελάχιστος με τα πενιχρά μου μέσα, αλλά αναλυτές ολκής μεταξύ των οποίων και o Rambus Chartology.
Προτρέπω τους αναγνώστες του ιστολογίου να διαβάσουν γραμμή-γραμμή τα αναφερόμενα στο άρθρο του στο Market Oracle.
http://www.marketoracle.co.uk/Article47723.html
Στο τέλος του άρθρου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα και φαίνεται ότι έχομε δισπασει καθοδικά ένα εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο όπως έχομε γράψει κατ'επανάληψη εδώ και όπως έχουν τονίσει και άλλοι αναλυτές, ερασιτέχνες και μη.
http://vasilismarkakis.blogspot.gr/
http://theking-77.blogspot.gr/
http://greenbull.webnode.gr/
http://thehawktrader.blogspot.gr/
http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/list.html
Ζητώ συγγνώμην από τους υπόλοιπους αναλυτές του χώρου καθώς είτε δεν έχω τον χρόνο να παρακολουθήσω την σημαντική τους εργασία, είτε δεν τους γνωρίζω και ως εκ τούτου δεν παραθέτω τα όσα έχουν γράψει, αλλά να είναι βέβαιοι ότι εκτιμώ την προσπάθειά τους. 
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία.
Οι νοούντες και νοούσες νοήτωσαν. Έρχονται εξελίξεις.

8 σχόλια:

  1. την καλημέρα μου....σε ευχαριστώ για την αναφορά....

    εχω διαβασει τις παραπομπες σου απο παλια...μεγάλος πλουτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Αντώνη. Το ιστορικό γίγνεσθαι αποφάσισε να ανοίξει βηματισμό.
      Αποτυπώνεται στις τιμές της αγοράς.

      Διαγραφή
  2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε.
      Τώρα βέβαια αν πάμε σε εκλογές κλπ, αλλάζει ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή