Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Αρνητικό και πάλι το κλίμα και εντός και εκτός της χώρας.
Παρά την μικρή κάθοδο σημειώθηκαν αλλαγές στον ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων, ο οποίος προχώρησε βίαια προς τα κάτω σε πρώτο στάδιο συστολής.

 Η μεγάλη εικόνα δεν έχει αλλάξει καθόλου.
Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα όμως ίσως πλησιάζει η ώρα της ανοδικής αντίδρασης και, ανάλογα με το στάδιο συστολής και είτε ο σχηματισμός του 5ου κύματος του τριγώνου που λέγαμε, είτε σε πρώτο στάδιο συστολής η δοκιμή της πρώην γραμμής στήριξης που τώρ έχει μεταβληθεί σε αντίσταση.
Να γιατί:

1. Σε πρώτο στάδιο συστολής βρισκόμαστε σε περιοχή κορεσμού του ταλαντωτή και βραχυπρόθεσμα αναμένεται μία ανοδική αντίδραση είτε με το αισιόδοξο είτε με το πιο συγκρατημένο προσωπικό επικρατούν σενάριο το οποίο ξαναπαρουσιάζομε.

2. Σε πρώτο στάδιο συστολής των ακρτάτων πλησιάζομε σε μία παλιά γραμμή στήριξης (ροζ γραμμή) και όπως έχει πει κάποιος "old lines never die". Μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ανοδική βραχυπρόθεσμη κίνηση.

 3. Παρατηρούμε εναν περίεργο σχηματισμό στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων, όπου είναι δυνατόν να είναι μία στήριξη προσωρινού χαρακτήρα.
Με τα κόκκινα γράμματα σημειώνεται το αισιόδοξο σενάριο, που είναι η απεικόνιση των αισιοδόξων σεναρίων στα διαγράμματα των τιμών.
Για λόγους που έχω εκθέσει κατ'επανάληψη δεν νομίζω ότι θα ισχύσει.
Το σενάριο με τα κίτρινα γράμματα είναι λιγότερο αισιόδοξο, αλλά αφήνει περριθώρια μιας μικρής κλίμακας αντίδρασης μια και συμπληρώθηκαν πέντε κύματα προς τα κάτω ήδη.
Επίσης ο ταλαντωτής αναδρομής όλης της χρονοσειράς σε πρώτο στάδιο συστολής κορέσθηκε και αναμένεται αντίδραση.
Όλα αυτά προσωρινά βέβαια καθώς ο εξελικτικός χρόνος μετά την διάσπαση της γραμμής λαιμου του μεγάλου ΩΚΩ δεν αφήνει περιθώρια παρατεταμένης αισιοδοξίας.
 

Συνοψίζοντας: Διαγράφεται πιθανότης ανοδικής αναπήδησης βραχείας διαρκείας και διορθωτικού χαρακτήρα της προηγούμενης καθόδου, με πιθανό στόχο την περιοχή των 1100-1120 μον. Το κλίμα παραμένει βαρύ και η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να βαρύνει ακόμη πιο πολύ.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

3 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΤΑΤΟ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΥΣΤΟΛΗΣ.ΚΑΤΩ ΟΡΙΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΤΟ 950 ΓΔ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΟΝΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε gmag. Μου φαίνεται ότι είσαι ο μόνος που έχει ασχοληθεί και έχει καταλάβει την μέθοδο της συστολής των κυματομορφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΤΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΙΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΔΟΥ ΜΕΘΟΔΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ 40ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή