Κοίτα να δεις τι είναι χωμένο στο Διαδίκτυο.
http://goldswitzerland.com/swiss-to-vote-on-gold-repatriation-in-november/#more-16773
1. Λαμβάνει χώρα δημοψήφισμα στις 30 Νοεμβρίου, 2014
2. Είκοσι τοι εκατό του ελβετικού φράγκου θα πρέπει να έχει αντίκρυσμα σε χρυσό.
3. Αν περάσει η πρόταση και γίνει νόμος της Ελβετίας, οι τράπεζές της θα πρέπει να αγοράσουν περί τα 70 δις δολλάρια χρυσό.
4. Οι Ελβετοί (όπως και οι Γερμανοί που ζήτησαν επαναπατρισμό του χρυσού τους ) ΔΕΝ ξέρουν που είναι και αν υπάρχει ο χρυσὀς που έχουν αποθηκεύσει στο εξωτερικό.
Εσείς τι νομίζετε;
http://goldswitzerland.com/swiss-to-vote-on-gold-repatriation-in-november/#more-16773
1. Λαμβάνει χώρα δημοψήφισμα στις 30 Νοεμβρίου, 2014
2. Είκοσι τοι εκατό του ελβετικού φράγκου θα πρέπει να έχει αντίκρυσμα σε χρυσό.
3. Αν περάσει η πρόταση και γίνει νόμος της Ελβετίας, οι τράπεζές της θα πρέπει να αγοράσουν περί τα 70 δις δολλάρια χρυσό.
4. Οι Ελβετοί (όπως και οι Γερμανοί που ζήτησαν επαναπατρισμό του χρυσού τους ) ΔΕΝ ξέρουν που είναι και αν υπάρχει ο χρυσὀς που έχουν αποθηκεύσει στο εξωτερικό.
Εσείς τι νομίζετε;
Είχα την εντύπωση πως το σημερινό χρήμα δεν έχει καμία σύνδεση με το χρυσό , καθώς για να τυπώσει το FED νέο χρήμα, χρειάζεται απλά ένα ομόλογο της Αμερικανικής ομοσπονδίας. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για τα υπόλοιπα νομίσματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια εκ μέρους των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ διότι τους δίνει υποτιμημένα "χαρτιά" και αγοράζει με αστρονομικό πλέον, χρέος τα προϊόντα τους.
Η Ελβετία είναι μία παραδοσιακά συντηρητική χώρα η οποία όπως και οι BRICS θέλει να έχει και ενδογενή αξία το χρήμα πέραν της ανταλλακτικής.
Π.χ. ο αρχικός ορισμός του δολλαρίου, λίγο μετά την Επανάσταση ήταν μία συγκεκριμένη ποσότης αργύρου.
Η σημερινή κατάσταση του λογιστικού υποτιμημένου χρήματος και μάλιστα ανταγωνιστικά υποτιμώμενου απο τους διεθνείς εμπορικούς εταίρους, δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Εϊναι η πηγή της σημερινής παθολογίας της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι σαν να έχετε αναιμία και εγώ σας δίνω αραιωμένο αίμα σε όλο και μεγαλύτερη αραίωση και ΑΝ σας το δίνω. Διότι το άλλο φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι όλο αυτό το τυπωμένο και υποτιμημένο χρήμα κάθεται στα θησαυροφυλάκια των μεγάλων εταιριών και ΔΕΝ κυκλοφορεί.
Έτσι μετά τους BRICS οι οποίοι θέλουν μία νέα διεθνή νομισματική μονάδα συναλλαγών και αποθεματικών ΜΕ ΕΝΔΟΓΕΝΗ ΑΞΙΑ, σιγά -σιγά πιέζουν τις ΗΠΑ να έλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει την δημιουργία αυτής της νομισματικής μονάδας.
Οι ίδιοι έχουν ήδη συμφωνήσει να διεξάγουν το διμερές εμπόριο κατ΄αχήν με δικά τους νομίσματα όπου τον κυρίαρχο ρόλο παίζουν το γουάν και το ρούβλι τα οποία αν και επισήμως δεν λέγεται υποστηρίζονται από μεγάλα αποθέματα χρυσού (του παραδοσιακού "αληθινού"χρήματος βλ. Αυστριακή Σχολή).
Οι ΗΠΑ έχουν δύο επιλογές για να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία το δολλάριο, που θα σημάνει και την λήξη της πρώτης φάσης της κοσμοκρατορίας τους:
1. Να το επιβάλλουν δια των όπλων (ήδη γίνεται)
2. Να θέσουν υπό τον άμεσο έλεγχό τους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και οικονομίες των κυριωτέρων αντιπάλων τους (Ρωσσία, Κίνα).
Έχουν ξεκινήσει απο τον ασθενέστερο, δηλαδή την Ρωσσία, εγκαταλείποντας την στρατηγική της συνεργασίας και επιλέγοντας την στρατηγική της αντιπαράθεσης ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
Η χρεωκοπία τους μέσω αύξησης των αμυντικών δαπανών είναι μία επιλογή πριν δυναμώσουν και η ανατροπή του πολιτικού καθεστώτος η άλλη, από άποψη ενεργειών που δεν είναι επίσημος πόλεμος.
Στην δεύτερη περίπτωση μετά από μία περιορισμένη σύγκρουση συμβατικού (νομίζουν ) χαρακτήρα το δολλάριο θα αποκτήσει κάμποση από την χαμένη του αξία καθώς θα υποστηρίζεται από τους φυσικούς πόρους ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ που έχουν τα θησαυροφυλάκια της Ρωσσίας. Προς αυτή την κατεύθυνση προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Πούτιν ( Pussy Riot κλπ) μέσω μιάς ηλεκτρονικής επανάστασης αλα Αραβική Άνοιξη αλλά απέτυχαν. Αυτό τον ρόλο ήλπιζαν ότι θα έπαιζαν οι Ρώσσοι ολιγάρχες τύπου Κοντορκόφσικ κλπ αλλά ούτε αυτό "βγήκε". Τώρα προχωρούν στην υλοποίηση της περιορισμένου χαρακτήρα ένοπλης σύγκρουσης.
Το γεγονός λοιπόν ότι η Ελβετία, η τέλευταία αληθινά δημοκρατική χώρα, στην οποία ο λαός αποφασίζει με δημοψηφίσματα για όλα τα μείζονα εθνικά θέματα θέτει επί τάπητος την επιστροφή σε κάποιο είδος έστω και μερικό στον κανόνα του χρυσού είναι μείζονος σημασίας και δείχνει ότι υπάρχουν ρωγμές πλέον στην παντοδυναμία της ανόσιας συμμαχίας τραπεζιτών και πολιτικών ερήμην των λαών.
Μάλιστα, τώρα κατάλαβα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα η σύνδεση νομίσματος χρυσού είναι μια σωστή κατεύθυνση για τη παγκόσμια οικονομία, καθώς τώρα δημιουργείται χρήμα απο το τίποτα.
Ακόμη, ίσως είναι καλή ευκαιρία για επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα .
Όχι ακόμη και όχι απαραίτητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ζήτημα ΗΘΙΚΗΣ σε τελευταία ανάλυση. Κάτι που οι υλιστές απεχθάνονται ως θεμελιώδη έννοια ρύθμισης των ανθρωπίνων σχέσεων.
Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί, αν παραβιασθούν οι κανόνες που το διέπουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Π.χ έχει διαπιστωθεί ιστορικά ότι οι οικονομικές κρίσεις, λόγω στρέβλωσης του κανόνα του χρυσού συνέβαιναν με μεγαλύτερη συχνότητα στο παρελθόν και αυτό ήταν και ένα από τα κύρια αίτια του ΑΠΠ, όταν κατέρρευσαν οι τιμές των Αγγλικών ομολόγων στην παγκόσμια αγορά το 1911-12.
Ποιός είπε ότι η παγκοσμιοποίηση είναι τωρινό φαινόμενο. Είναι απλά η τελευταία προσπάθεια από τον καιρό του Μ. Αλεξάνδρου.
Τότε λοιπόν, η κοσμοκράτειρα Αγγλία πίεσε την διπλωματία των Κεντρικών Δυνάμεων και δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν στον ΑΠΠ.
Ο Χϊτλερ ήλθε στην εξουσία διότι οι Αμερικανοί, ζήτησαν από τους Συμμάχους του ΑΠΠ αποπληρωμή των δανείων που είχαν συναφθεί για την αγορά αμεριανικών πυρομαχικὠν και υλικών. Κάποια ώρα το 1915-16, κόντεψαν να σιγήσουν τα αγγλογαλλικά κανόνια στο Δυτικό Μέτωπο και έγιναν αυτά τα δάνεια.
Αυτοί με την σειρά τους πίεσαν την Γερμανία να τους πλρηρώσει σε χρυσό που δεν τον είχε τις πολεμικές αποζημιώσεις που είχαν συμφωνηθεί.
Επήλθε κατάρρευση της οικονομίας της Γερμανίας και άνοδος του εθνικοσοσιαλισμού.
Γιατί όλα αυτά;
Για να μην χάσει η στερλίνα το στάτους του αποθεματικοού νομίσματος, όπως σήμερα το δολλάριο.
Στο πλαίσιο της σύγκρουσης που ζούμε τώρα, οι ΗΠΑ μέσω του χρηματιστηρίου αγαθών του Σικάγο, θα ρίξει την τιμή του χρυσού και του αργύρου στα παράγωγα διότι με αυτό τον τρόπο θα ελαττώσεις την αξία της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ της Ρωσσίας και της Κίνας.
Η τιμή του χρυσού ρυθμίζεται από 6 τράπεζες στο Λονδίνο καθημερινά δύο φορές την ημέρα λαμβανομένης υπ'όψιν της ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και όχι του διαθεσίμου φυσικού χρυσού. Η τιμή των παραγώγων χειραγωγείται από τους γνωστούς υπόπτους που κρατούν την τιμή του χρυσού τεχνητά χαμηλά.
Τα τελευταία χρόνια όμως οι Ρώσσοι, οι Ινδοί και οι Κινέζοι (πρώτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή χρυσού) έχουν σκουπίσει τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών και δεν υπάρχει ο αποθηκευμένος φυσικός χρυσός που λένε οι τράπεζες και το χρηματιστήριο του Σικάγο ότι κατέχουν.
Με το ξέσπασμα των ταραχών στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί παρέδωσαν στους Δυτικούς τον χρυσό τους.
Επομένως, η προβλεπόμενη κίνηση θα είναι περαιτέρω τεχνητή υποτίμηση των πολυτίμων μετάλλων αλλά όχι για πολύ και εν συνεχεία, όταν θα ανοίξουν οι στρόφιγγες του ρευστού των μονοπωλίων, και θα καταρρεύσει τοο δολλάριο λόγω πληθωρισμού, τότε θα είναι η ώρα να αγοράσει κανείς.
Ούτως η άλλως στις μέρες που ζούμε 20% των αποθεματικών νομίζω ότι πρέπει να είναι τοποθετημένα σε χρυσή λίρα η άλλη μορφή χρυσού και αργύρου. Δες τε τι παθαίνει το ευρώ.
Υπάρχει πιθανότητα τον ρόλο του χρυσού ως χρήμα να τον παίξει κάποιο άλλο εμπόρευμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σκέφτομαι αυτό καθώς ο χρυσός δεν έχει πλέον μεγάλη αξία χρήσης σε αντίθεση με το πετρέλαιο η το φυσικό αέριο ...
1. Το χρήμα δεν μπορεί να εκπροσωπεί χρέος
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Η ενέργεια, όλων των μορφών, άλλες πρώτες ύλες κλπ
Διαβάστε τον ορισμό του χρήματος της Αυστριακής Σχολής.
Είναι ο πιο έντιμος, ακριβής και ορθός κατά την άποψή μου και από οικονομική άποψη.