Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Αναιμική άνοδος σήμερα που δεν έγγυάται συνέχεια.
Η πιο σημαντική εξέλιξη από την οπτική γωνία της συστολής των κυματομορφών είναι η απώλεια της γραμμής του λαιμού, στον πολύπλοκο σχηματισμό κορυφής.

1. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι καθόλου καλή.
 
Αν υποθέσομε ότι ο πυθμένας του κύματος βρίσκεται σε ίση απόσταση από την γραμμή του λαιμού με την κορυφή της κεφαλής αυτό σημαίνει παρατεταμένη κάθοδο για τους επόμενους 2-3 μήνες.
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν να μην είναι έτσι τα πράγματα: 
α. Η μία είναι ο καθοδικός σχηματισμός από το τέλος του Α να είναι ένα τρίγωνο με ψευδή διάσπαση της γραμμής του λαιμού οπότε συντομότατα, και αύριο ίσως θα πρέπει να δούμε αναίρεση του όλου σχηματισμού με ισχυρή άνοδο και συνέχεια για το υπόλοιπο της εβδομάδος.

β. Να πρόκειται για ένα πιο πολύπλοκο εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο και η πτώση να σταματήσει λίγο πιο κάτω, στις 1000 περίπου μονάδες.
 Ο ταλαντωτής αναδρομής λέει ότι είναι πιθανή μία ανοδική ανάσα καθώς έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της καθοδικής του διαδρομής, αλλά δεν το έχει εξαντλήσει. 
 
Μία τέτοια ανοδική ανάσα θα ήταν προσωρινή μέχρις αποδείξεως του εναντίου και σε οποιαδήποτε περίπτωση οι θετικές εξελίξεις θα πρέπει να είναι και άμεσες και ισχυρές.
2. Ο ταλαντωτής αναδρομής των τιμών σε πρώτο στάδιο συστολής δεν λέει κάτι τέτοιο.
Βρίσκεται σταθερά "καρφωμένος" στο μέσον της καθοδικής του διαδρομής εδώ και δέκα ημέρες περίπου.

3. Το υποσύνολο των ακροτάτων λέει μία λίγο καλύτερη ιστορία αλλά με την ίδια κατάληξη.
 
Η περαιτέρω εξέλιξη του τριγώνου, αν αποδειχθεί ότι είναι τρίγωνο, προβλέπει δοκιμασία των 1080, και κατάληξη κάπου στις 1050 για το τρέχον καθοδικό σκέλος, αναπήδηση προς τις 1180-1200 και συνέχεια σε ένα κύμα C καθοδικό, το οποίο πιστεύω ότι θα είναι και το τέλος της διόρθωσης.
Ακόμη δεν έχει παραβιασθεί κάτι στον εξελικτικό χρόνο κι στις τιμές των ακροτάτων ούτως ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.
Επίσης ο ταλαντωτής αναδρομής περιφέρεται εδώ και καιρό στην ζώνη πλήρους σχεδόν αλληλοεπικάλυψης των διαδοχικών κυμάτων και δεν επιτρέπει πρόβλεψη. Η κίνηση είναι χαρακτηριστική μιας κατά το μάλλον και ήττον στερούμενης τάσης αγοράς.
Συνοψίζοντας: Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν ήταν καλές και προβλέπουν περαιτέρω περιπέτειες με πολύ πιθανή την δοκιμή των 1080 και εν συνεχεία 1050 μον. 
Στο σημείο εκείνο είναι πολύ πιθανή μία αναπήδηση προς τις 1180-1200 μον. αλλ'αν είναι αληθινή η υπόθεση του τελευταίου διαγράμματος, θα είναι μόνον αυτό και θα ακολουθήσει κύμα C το οποίο θα είναι και η κατάληξη της διόρθωσης.Οι περιπτώσεις αναίρεσης είναι δύο όπως είπαμε πιο πάνω και απαιτούν άμεση αντιστροφή του κλίματος εντός του διημέρου με κλεισίματα πάνω από τις 1125-1130 μον.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου