Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η συνεδρίαση της Παρασκευής παρά το ότι δεν άλλαξε ουσιαστικά την εικόνα των ταλαντωτών και των τιμών επιβάλλει με την επιμονή των ανοδικών συνεδριών να ξαναδούμε την μεγάλη εικόνα καθως σήμερα δισπάσθηκε ανοδικά η αντίσταση του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης και το ίδιο συνέβη και στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων, πράγμα που σημαίνει ότι από την άποψη αυτής της παραμέτρου ίσως σχηματίσθηκε ένα χαμηλής πολυπλοκότητας πρώτο κύμα μετά την κάθοδο, διόρθωσε και σχηματίζεται η αρχή ενός τρίτου.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει με τις τιμές:

1. Επειδή δεν έχει συμβεί κάτι το οποίο να επιβάλλει την αλλαγή της μακροχρόνιας υπόθεσης, και επειδή οι διαχρονικές ομοιότητες του μορφολογικού αρχετύπου του ΓΔ εξακολουθούν να ισχύουν, παρουσιάζομε το που νομίζω ότι βρισκόμαστε στο μορφολογικό αρχέτυπο.
Τα σημεία a, c είναι ανάλογα εκείνων που σημειώθηκαν την περιόδο 1992-93. 
Αν είναι έτσι θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το τελευταίο ανοδικό κύμα όπως σημειώνεται με την  μπλε γραμμή που θα μας φέρει στην περιοχή των αντιστάσεων 1400-2000 μον. σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανώς  έως τα μέσα του φθινοπώρου.

2. Είναι συμβιβαστό κάτι τέτοιο με την πορεία των τιμών ως τώρα:
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη.
Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι συμμετέχοντες θα αποφασίσουν αν θα χρειαστεί για λίγο ακόμη συνέχεια της πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης η όχι.
Όμως μακροχρόνια φαίνεται να σχηματίζεται ένας μεγάλος αντίστροφος σχηματισμός ΩΚΩ του οποίου η θεωρητική συνέχεια έχει ως προορισμό ακριβώς την ζώνη αντιστάσεων που περιγράψαμε.
Ένας άλλος παρόμοιος σχηματισμός ο οποίος σχηματίσθηκε από την κατάληξη του μεγάλου, καθοδικού κύματος έχει ήδη διασπαθεί ανοδικά.
Η μπλε γραμμή του διαγράμματος λέει ότι μπορεί να σχηματίζεται μία μεγάλη ανοδικής φοράς τελικό διαγώνιο τρίγωνο μεγάλης έκτασης.

3. Οι πιο βραχυπρόθεσμοι ταλαντωτές τι λένε;

Σε πρώτο στάδιο συστολής, ενδιαφέρει η πορεία της πιο μακροχρόνιας λευκής γραμμής, η οποία προεύεται ήδη προς τα πάνω από την τελευταία διόρθωση.
Οι πιο βραχυχρόνιες συνιστώσες πορεύονται προς τα κάτω.
Όμως είτε βραχυχρόνια κινηθούμε πιο λίγο πιο κάτω είτε συντελεσθεί αντιστροφή κάπου εδώ, το συμπέρασμα είναι ότι σε ορίζοντα ολίγων μηνών θα κινηθούμε ανοδικά, και πιθανώς έντονα.
 

Στα ακρότατα η εικόνα βρίσκεται σε μεταίχμιο.
Η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή έχει γυρίσει μεν προς τα κάτω αλλα΄βρίσκεται σε πριοχή τιμών όπου συμβαίνουν αντιστροφές.

Οι πιο μακροχρόνιες συνιστώσες κινούνται ανοδικά ως τώρα.
Στο διάγραμμα των τιμών δεν έχει ακόμη ισχύ η ανοδική κίνηση, αλλά η "μανσέτα" έχει ανοίξει προς τα πάνω.
 

Τέλος, στους εξελικτικούς χρόνους, και στο μεν υποσύνολο των σημείων τάσης έχει διασπασθεί η πρώτη αντίσταση στο δε υποσύνολο των ακροτάτων έχουν σχηματισθεί δύο κύματα και εξελίσσεται ένα τρίτο ανοδικό, μετά την παρατεταμένη διόρθωση.
Βέβαια, ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης βρίσκεται ψηλά, και αυτό σημαίνει ηυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης καθόδου, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι παρατεταμένη.
 

Συνοψίοζοντας:Βαίνομε προς το τέλος της διόρθωσης και από άποψη εξελικτικού χρόνου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ανοδικής συνέχειας για τους επόμενους 3-5 μήνες, με στόχο την ζώνη των 1600-2100 μον. 
Τυχόν βραχυπρόθεσμη κάθοδος με επιβεβαίωση από τους ταλαντωτές θα σημάνει προσωπικά για μένα ανανέωση της συμμετοχής, όπως επίσης και ισχυρή άνοδος πέρα από τα προηγούμενα υψηλά.

Καλημερίζω τις φίλες και φίλους του ιστολογίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου