Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΜΙΚΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ.

Στο ιστολόγιο αυτό αποφεύγω την πολιτική. Όμως πιστεύω ότι οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες για την χώρα και κατά κάποιο τρόπο είναι και μία ευκαιρία καταγραφής μικροϊστορίας που έζησα εγώ, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου και η διατύπωση κριτικής του δημόσιου βίου.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών συνέβησαν πολλά και  δυσάρεστα.

Πέρα από την οικονομική θύελλα των μνημονίων, που μείωσε σημαντικά τα εισοδήματα της οικογένειας και υποβίβασε σημαντικά το επίπεδο της ζωής μας, μεσολάβησε ο εξαιρετικά οδυνηρός διαμελισμός της οικογένειάς μου με την μετανάστευση του μεγάλου μου γιού στην  Κύπρο και την μόνιμη, κατά τα φαινόμενα, εγκατάσταση του μικρού στο Βέλγιο η όπου αλλού τον πάνε οι θύελλες της παγκοσμιοποίησης. Όλο τον περασμένο και προπέρσινο χειμώνα ζεσταθήκαμε με ηλεκτρικές σόμπες και μικρή κατανάλωση πετρελαίου.  Δύο γιατροί με τριάντα τόσα χρόνια προϋπηρεσία.  Εμείς είμαστε οι τυχεροί. Είχαμε το σπίτι μας και χρήματ αγια καύσιμα. Άλλοι έκαψαν τοξικά υλικά για να ζεσταθούν και ήταν σε τρώγλες η το ύπαιθρο.Δύο παιδιά πέθαναν από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

Φίλοι μου και συμμαθητές μου, όπως ο Δημήτρης 65 χρονών πλέον, αναγκάζονται να βγουν από την σύνταξη και να ξαναδουλέψουν γιατί δεν τα βγάζουν πέρα. Άλλοι γνωστοί έμειναν άνεργοι, όπως το 27% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Είδα ασθενείς μου, αξιοπρεπείς πολίτες, οικογενειάρχες, επαγγελματίες, αλλά και ανθρώπους του μόχθου να κλαίνε στο γραφείο μου στο νοσοκομείο γιατί είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα της οικογένειας και δεν ήξεραν πως θα τα βγάλουν πέρα με τις αρρώστειες των οικείων τους. Άνθρωποι που χθες ήταν αυτοδύναμοι και ανεξάρτητοι εμφανίζονται σήμερα με χαμηλωμένο το κεφάλι δείχνοντάς μου το βιβλιάριο της πρόνοιας, σαν να μου δείχνουν το πιστοποιητικό θανάτου του φιλότιμού τους. Χθες, μιά κυρία, παλιά αριστοκράτισσα που της έκοψαν την σύνταξη ξαφνικά πριν ένα χρόνο, ήλθε μονο και μόνο για να μου επιστρέψει πενήντα ευρώ που είχε δανειστεί.

Άλλοι δυστυχώς δεν έχουν κανένα στήριγμα και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, όπως ο συμμαθητής μου ο Γιάννης που ζει στο κέντρο των Αθηνών με βαρύ Πάρκινσον και οι επιτροπές του είπαν:
-"Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει".  Και του έκοψαν τα χρήματα από την αναπηρική του σύνταξη με τα οποία πλήρωνε την Βουλγάρα που τον βοηθούσε να πάει στην τουαλέττα και του καθάριζε το σπίτι. Η σύζυγος είχε από καιρό λιποτακτήσει. Φανταστείτε την κατάστασή του και σκοτεινιάστε την εικόνα επί δέκα.
Άλλοι αυτοκτονούν. Μέγα αμάρτημα για μια κοινωνία, για ένα έθνος. Για την ίδια την ζωή.
Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μ'αυτό τον τρόπο.

Είδα ανθρώπους με κουρελιασμένα ρούχα να ψάχνουν σκουπιδοτενεκέδες για αποφάγια στο κέντρο της Αθήνας, τους δρόμους του Ηρακλείου να αδειάζουν απο αυτοκίνητα μετά τις 10 το βράδυ, άδεια καταστήματα, ενοικιαστήρια και πωλητήρια ακινήτων παντού.

Παντού η συζήτηση γύρω από το που θα βρουν δουλειά τα παιδιά. Απόφοιτος φιλολογίας προσλαμβάνεται σε φούρνο αφού δεχθεί την θέση μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων προς πρόσληψη το κατώτερο μεροκάματο, κατώτερο και από τον κατώτατο μισθό και με ένα ωράριο επιεικώς εντατικό. Πτυχιούχοι των θετικών επιστημών, αν βρουν, σηκώνουν καφάσια στις λαϊκές, κάνουν δουλειές του ποδαριού, εξουθενώνουν τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις στην βιοπάλη ως μη ώφελλε.
Παντού θλιμμένα βλέμματα, αλλά και πεισμωμένα. Ένας πέπλος ζόφου έχει πέσει πάνω στους ανθρώπους της χώρας. Όσοι μένουν όρθιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα σαν όλα αυτά να είναι τμήμα της καθημερινότητας, ότι η ζωή δεν έχει ξεφύγει από τα φυσιολογικά της πλαίσια, ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει.
Ένα λαμπρό παράδειγμα είναι οι άνθρωποι που γνώρισα μέσω αυτού του ιστολογίου.
Ο Σπύρος, ο Αντώνης, ο Μάρκος, ο Βασίλης, ο Αλέξανδρος ο ΤΚ ο Σόλων, ο Νίκος η κα Κατερίνα, η κα zara η κα Βασιλική, η κα Νάντια και άλλοι και άλλες . Αξιοπρεπείς, δυναμικοί, πρωτοπόροι, με σπινθηροβόλο τρόπο σκέψης και λόγο που λαμπρύνουν με την παρουσία και την φιλία τους τις μέρες μου. Ο καθένας και η καθεμία με ξεχωριστά ταλέντα και δεξιότητες, αλλά....χωρίς καύσιμα, πέρα από την δυνατή τους ψυχή.

Το πετυχαίνουν εν πολλοίς. Τους χρωστούμε ευγνωμοσύνη που κάνουν την χώρα και λειτουργεί, όσο λειτουργεί και μας δίνουν μία εικόνα καθημερινότητας που μοιάζει επιφανειακά φυσιολογική. Ευχαριστίες και χάριτες στους καταστηματάρχες, τους υπαλλήλους, τους επιχειρηματίες, τους δασκάλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους εργάτες των βιοτεχνιών και των ρακών της βιομηχανίας, τους αξιωματικούς και του στρατιώτες, τους ναύτες και τους αεροπόρους που με τα δόντια και την ψυχή στο στόμα κρατούν τα σύνορα της χώρας εκεί που είναι.
Στέκονται και πολεμούν με αξιοπρέπεια. Αλήθεια η ψέματα ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο.

Είδα το όνομα της χώρας μου να καταρρακώνεται από υπεροπτικά νεοταξίτιξα υποκείμενα και φανταχτερές "κυρίες" που το παίζουν τηλεπαρουσιάστριες και οικονομολόγες διεθών οικονομικών καναλιών, με ενοχλητικές έρρινες επιθετικές ενδυναμωμένες πρόστυχες φωνές και να μην κουνιέται φύλλο και τους δικούς μας να ψέλνουν δυνατά τον κανόνα της αλλοτρίωσης και της δυστυχίας για το έθνος.

Είδα την νομενκλατούρα των Ελληνικών  μέσων ενημέρωσης να προσπαθεί να μας εκτουρκίσει και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να αλλοιώνουν την ιστορία και να υβρίζουν, χωρίς καμιά συνέπεια, τους ήρωες που δημιούργησαν αυτή την χώρα, την στιγμή που ο τουρκικός στόλος κόβει βόλτες έξω από το Σούνιο και το αντολικό Αιγαίο.  

Είδα την εισβολή των ξένων στην χώρα και την αδυναμία όχι μόνον να τους σταματήσομε αλλά να δείχνομε διάθεση υποταγής στην απαίτηση των πατρόνων τους  για εξισλαμισμό της χώρας.
Δεν θυμάμαι να έδωσα την έγκριση μου να γίνει ο Αγ. Παντελεήμονας γκέτο αυτών των δυστυχών ανθρώπων που είτε το γνωρίζουν είτε όχι είναι πιόνια σε δυνάμεις που επιθυμούν να σβύσουν την χώρα μου από τον χάρτη. Αλλά δεν είναι λύση ούτε ο ξυλοδαρμός, ούτε ο εξευτελισμός, ούτε περισσότερο απ'όλα, η αφαίρεση της ζωής.

Και οι ντόπιοι ηγέτες τι έκαναν; Πρώτα πρώτα μ'έβρισαν και με είπαν ρατσιστή, επειδή θέλω να έχω τον έλεγχο της πατρίδας μου, μετά με είπαν ξενοφοβικό, ασχέτως του αν έχω ζήσει αρμονικά με ανθρώπους  απ'όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και υπηρέτησα τις ανάγκες τους.
Μετά, όταν λόγω της απουσίας τους και της αφ'υψηλού προοδευτικής τους  κριτικής η της υστερόβουλης απουσίας τους εμφανίστηκαν φαντάσματα από το παρελθόν με δήθεν πατριωτικό μανδύα και πέτυχαν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο κατέλυσαν το Σύνταγμα, αφού προηγουμένως σκοτώθηκαν νέοι άνθρωποι ένθεν κακείθεν.

Είδα την σεξουαλική προτίμηση να μετατρέπεται σε πολιτική δύναμη και το φυσιολογικό να εξοβελίζεται και ως τρόπος ζωής και ως έννοια στο πυρ το εξώτερο, τυλιγμένο στον ιστό της αράχνης του ηθικού σχετικισμού και του μεταμοντέρνου αποδομισμού και μου είπαν ότι θα πρέπει να δεχθώ τα φερσίματα και την συμβίωση συνανθρώπων αυτής της κατηγορίας, θεσμοθετημένη ως γάμο.
Είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ την συμβίωση και παρουσία τους και υπηρέτησα τις ανάγκες τους , όπως όλους τους συνανθρώπους αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ την πολιτική και πολιτισμική επικυριαρχία τους.
Συμφωνώ ότι το τι κάνει κανείς στην κρεββατοκάμαρά του είναι δική τους υπόθεση, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρεται η κρεββατοκάμαρα στον δημόσιο βίο.
Εκείνοι και εκείνες έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν αυτό που είναι και δεν το αρνείται κανείς.
Απαγορεύουν όμως σε μένα να εκφράσω την κριτική μου.

Είδα τους λεγόμενους "εταίρους", να επιβάλλουν στην χώρα μου με ψυχρή σκληρότητα δεσμά αθλιότητας και  εξανδραποδισμού και τους ηγέτες της χώρας μου να σέρνονται μπροστά σε μια αναπηρική καρέκλα που κάθεται ένας πονεμένος αλλά πολύ σκληρός άνθρωπος και να εκλιπαρούν αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι δικαίωμα μεταξύ εταίρων.
Βοήθεια.
Όχι υποδούλωση.
Τον είδα επίσης με υπεροψία και περιφρόνηση να αρνείται τις υλικές έστω οφειλές των πατεράδων και των μανάδων του απέναντι στο έθνος μου και την χώρα μου, στην οποία απρόκλητα εισέβαλλαν και έκαψαν και βασάνισαν και σκότωσαν τους κατοίκους της.
Τους είδα να ταπεινώνονται μπροστά σε μια γυναίκα έξυπνη και αδίστακτη με ατσάλινο βλέμμα βγαλμένη από τους εφιάλτες του παρελθόντος.


Από κοντά στον θρόνο της Βαλκυρίας είναι κουλουριασμένα και κωμικά ανδρείκελα και γελοία υποκείμενα που παρίσταναν και παριστάνουν τους ηγέτες της Ευρώπης με ένα σωρό ελαττώματα και μπομπές στην πλάτη τους.
Όλοι αυτοί μου κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο, αντί να βοηθήσουν, και καταδίκαζαν τα Ελληνόπουλα σε πείνα και δυστυχία που είχε να γνωρίσει ο τόπος από τα χρόνια της Κατοχής.
Υπογράμμιζαν εκδικητικά και χαιρέκακα την ευθύνη μου που ποτέ δεν την αρνήθηκα ως πρόσχημα για την αδιαντροπιά, την υπεροψία και την απερίγραπτη φτώχεια της ψυχής τους.

Είδα τους  γύπες να ενσκήπτουν για να κατασπαράξουν το πτώμα της Ελληνικής οικονομίας και να ετοιμάζονται να πάρουν τον έλεγχο του φυσικού πλούτου της χώρας, της γης και του ήλιου της.
Ξαφνικά, εκεί που η Ελλάδα ήταν ένας θεόξερος βράχος, έγινε Σαουδική Αραβία στο πετρέλαιο, απέκτησε στρατηγικές σπάνιες γαίες, χρυσό  κλπ κλπ. Όλα σε τιμή ευκαιρίας.
Από την άλλη πλευρά, καμία διαφάνεια στις συζητήσεις και τα παζάρια και μία νοοτροπία Φαρ Ουέστ τουλάχιστον όσον αφορά την εξόρυξη του χρυσού κατά μήκος μιας γραμμής αναποτελεσματικής και ατελέσφορης για όλους σύγκρουσης. Καμία διαπραγματευτική ικανότης. Μόνο σύγκρουση.
Οι πολιτικοί της χώρας μου με εξαίρεση το ΚΚΕ και την ΧΑ που ποτέ δεν έκρυψαν αυτό που είναι και αυτό που θέλουν, ασχέτως του εάν διαφωνώ μαζύ τους, με εξαπάτησαν κατ'επανάληψη.

Ο ένας είπε "Λεφτά υπάρχουν" και δεν είχε το θάρρος να ανακοινώσει την επαίσχυντη συνθηκολόγηση με τους πιστωτές από την πρωτεύουσα και την Βουλή.
Η συνέχεια της θητείας του , όπως και των προϊόντων πολιτικής τερατογένεσης που τον συνόδευσαν  αν δεν είναι προϊόν απύθμενης ανικανότητας, που ως καλών προθέσεων άνθρωπος θέλω να πιστεύω,  είναι καθαρή εθνική προδοσία.

Πως να μην σκεφθεί κανείς εθνική προδοσία όταν το περιβάλλον του τότε Υπουργού Οικονομίας είναι υπόδικο για την διαβόητη λίστα Λαγκάρντ που ο χειρισμός της είναι η αποθέωση της συγκάλυψης;
Πως να μην σκεφθεί κανείς εθνική προδοσία όταν αποκεφαλίσθηκε εν μια νυκτί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;
Πως να μην σκεφθεί κανείς εθνική προδοσία όταν τώρα που μιλάμε βρίσκεται στην φυλακή ο Άκης και η οικογένειά του;
Πως να μην σκεφθεί κανείς εθνική προδοσία όταν για να μπούμε στο ευρώ έκαναν συμφωνία με τον διάβολο, την Goldman Sachs και μας αφαίρεσαν την μοναδική δυνατότητα υποτίμησης του εθνικού χρέους;
Οι υπουργοί του δεν διάβασαν τι υπέγραφαν και δεν φιλοτιμήθηκαν να βάλουν τους απειράριθμους αποσπασμένους υπαλλήλους που έχουν  στα γραφεία τους να τους ετοιμάσουν μία περίληψη του κειμένου. 
 Ο επιθανάτιος μετασχηματισμός σε "Ελιά" κλπ δεν τους απαλλάσσει των εγκλημάτων τους απέναντι στην πατρίδα και τον λαό της.

Ο άλλος εμφανίστηκε ως διαπρύσιος αντιμνημονιακός και προεκλογικά απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ρυπαρό ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει να συγκυβερνά και κατ'ουσίαν να άγεται και να φέρεται από την θλιβερή μειοψήφια.
Είπε "ναι σε όλα", όσον αφορά τις απαιτήσεις των δανειστών και επέδραμε στην ακίνητη περιουσία σαν γεράκι, φορολόγησε ακόμη πιο βαρειά και χωρίς να πετύχει κάτι πέρα από την εκταμίευση των δόσεων των δανείων καυχάται για "πρωτογενές πλεόνασμα" μέρος του οποίου διετέθη ως "κοινωνικο μέρισμα" το οποίο δεν μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι λόγω των κριτηρίων που υιοθετήθηκαν. Συζητείται αν το πλέονασμα είναι αληθινό η αποτέλεσμα του τρόπου τρόπο υπολογισμού των οικονομικών μεγεθών. Άσε το φιάσκο με την κατάσχεση του "κοινωνικού μερίσματος", διάβαζε προεκλογικής ελεημοσύνης, από τις τράπεζες για χρέη των αποδεκτών.
 Στην πραγματικότητα, επί των ημερών του διογκώθηκε το χρέος. Δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τους κομματικούς στρατούς των δημοσίων οργανισμών. Οι απολύσεις που συγκεκαλυμμένα λέγονται κινητικότητα και πρέπει να γίνουν, δεν γίνονται την σωστή χρονική στιγμή καθώς επιτείνουν την ασφυξία χρήματος στον ιδιωτικό τομέα μιας και καθυστέρησε σκανδαλωδώς η επαναλειτουργία μέσω ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, το οποίο βέβαια όπως και διεθνώς κοίταξε τον εαυτούλη του.
Παρά ορισμένες θετικές αλλαγές στον τομέα της υγείας, το γραφειοκρατικό σύστημα το οποίο εγκαταστάθηκε στην συνταγογράφηση δεν έχει άλλο σκοπό από το να καθυστερήσει  τις παροχές προς τους ασφαλισμένους καθώς είναι τόσο πολύπλοκο που οι γιατροί δεν κάνουν άλλη μέρα άλλο τίποτε από το να συμπληρώνουν συνταγές. Κατά τα άλλα στον τομέα αυτό είδαμε μειώσεις παροχών και περαιτέρω υποβάθμιση των δημοσίων νοσοκομείων που γέμισαν με οργή και αγανάκτηση τον κόσμο.
Για άμυνα και εξωτερική πολιτική ας μην μιλάμε καλύτερα.
Πλήρης υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία η οποία πλέον απειλεί ανοιχτά να αλλάξει τα σύνορα της χώρας στο Αιγαίο και την Θράκη, ατολμία στην ανακήρυξη της ΑΟΖ και πάει λέγοντας.
Ο ΥΠΕΞ υπακούοντας στα αφεντικά της ΕΕ μας πάει για αντιπαράθεση με την Ρωσσία, κίνηση τελείως λανθασμένη κατά την άποψη μου.
Στην παιδεία το μόνο στο οποίο επιμένει ο χώρος του είναι οι αξιολογήσεις, που με τον τρόπο που πάνε να γίνουν δεν είναι τίποτε άλλο από έναν καταπιεστικό μηχανισμό ελέγχου και τίποτε παραπάνω. Όλο για καινοτομία ακούμε και καινοτομία πουθενά. Η ίδια νοσολογία που έπληττε την παιδεία τα προηγούμενα χρόνια εξακολουθεί να την πλήττει. Αποδόμηση της γλώσσας, και εκπαιδευτικό σύστημα που έρχεται τελευταίο στις επιδόσεις των μαθητών.
Η αριστεία, με απαίτηση των "προοδευτικὠν" έχει εξοβελιστεί και η μόνη μέριμνα είναι "το χαρτί" για μιά θέση που άραγε;
Άνθρωποι του περιβάλλοντός του ερωτοτροπούν με την φασιστική δεξιά και θέτει εκποδών με το "έτσι θέλω" ένα κόμμα που καλώς η κακώς ο λαός το ψήφισε.
Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου  ακυρώνει τους χειρισμούς του σ'αυτό τον τομέα, ασχέτως των αντιρρήσεων που έχω για το τι εκπροσωπεί αυτό το κόμμα.
Αν και κάτι έχει αρχίσει να κινείται, ακόμη δεν υπάρχει επαρκής μηχανισμός ελέγχων των εκκρεμών μεγάλων φορολογικών   υποθέσεων, ενώ από την άλλη κινδυνεύει να πάει στην φυλακή κόσμος που χρωστάει αστεία ποσά στο δημόσιο. Περί σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου ουδείς λόγος.
Δεν ενίσχυσε την μέση τάξη. Δεν ενέπνευσε. Δεν πραγματοποίησε βήματα συνένωσης των δυνάμεων του χώρου του και τούτο διότι κατά βάθος το κόμμα του υιοθετεί τις ξενόφερτες ιδέες κατάργησης της πατρίδας, του έθνους, της οικογένειας, των ιερών και οσίων του λαού μας που είναι η ιδεολογική σπονδυλική στήλη του συντηρητικού χώρου και την υποκατάστασή τους από την σούπα ιδεών και πρακτικών  της παγκοσμιοποίησης που αποσκοπούν στην δημιουργία υπάρξεων ρομπότ.

Η ΝΔ αποτελείται από συγκολλημένα φέουδα προσωποπαγών ομάδων που πολλές φορές αντιμάχονται η μία την άλλη και δεν λειτουργεί ως ενιαίος οργανισμός με συμπαγή ιδεολογική και πολιτική βάση.  Δεν έχει εθνικό σχέδιο. Εμφανίζεται ως ο ενδιάμεσος της εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων και τίποτε παραπάνω, όπως λ.χ. στο ξεπούλημα του Ελληνικού.
Δεν κατάφερε να αποκαταστήσει στοιχειωδώς αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος πιο πολύ απ'όλα.
Κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν βλέπει ότι πάμε σε έναν πολυπολικό κόσμο όπου αυτές οι ιδέες λίαν προσεχώς θα ξαναέλθουν στο προσκήνιο μαχητικά  και από μεριές που δεν τις περιμένει, όπως λ.χ. η Ρωσσία και κινείται με ιδέες της προηγούμενης εικοσαετίας που αδυνάτισαν σε βαθμό επικίνδυνο τις ΗΠΑ σύμφωνα με συγγραφείς του κύρους ενός Μπρεζίνσκι.

Η διόγκωση του ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάλι αποτέλεσμα της μετακίνησης ψηφοφόρων του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ που προσβλέπουν στην αποκατάσταση του καθεστωτικού κράτους των ουρανοκατέβατων κοινωνικών παροχών.
Η επαμφοτερίζουσα ρητορική, πότε προς κατάργηση του ευρώ και δήμευση των καταθέσεων, πότε προς την πλευρά της συνδιαλλαγής με την Ευρώπη, η έλλειψη σχεδίου για την επόμενη ημέρα του "σκισίματος των μνημονίων" και η ιδεολογική του απαξιωτική τοποθέτηση απέναντι στις έννοιες του έθνους, της πατρίδας και των παραδοσιακών αξιών στις οποίες πιστεύω, η τοποθέτησή του των "ανοικτών θυρών" στο ζήτημα των αλλοδαπών και οι έντονες υποψίες ότι ευθύνεται εμμέσως για επεισόδια που κόστισαν την ζωή σε ανθρώπους, η νεφελώδης σχέση με τον χώρο των αναρχικών και τέλος η παπανδρεϊκή ρητορική του αρχηγού του ο οποίος σημειωτέον δεν κατέχει μία ξένη γλώσσα αρκετά καλά ώστε να παρευρεθεί στον κρίσιμο διάλογο για την Ευρώπη, με απωθούν, παρά την ύπαρξη αξιόλογων και αξιοπρεπών ανθρώπων στον χώρο του που έχουν κερδίσει τον σεβασμό μου όπως  π.χ. ο κος Παπαδημούλης.
Κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετική ηγεσία θα ήταν μία δημιουργική πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Σήμερα είναι μία κατά την άποψη μου διαλυτική δύναμη και τυχόν ανάδειξη του στην κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα της χώρας με το χάος που θα επακολουθήσει.

Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι επιλέξιμη ως εθνική πολιτική δύναμη λόγω Ρεπούση.
Δεν έκανε  τίποτε για να ανασκευάσει τις απόψεις της.  Τις άκρως και αδικαιολογήτως αντεθνικές αντιεπιστημονικές της απόψεις. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση τις ανέχεται.
Ανέχεται την προσβολή της μνήμης  του μαρτυρίου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
Μηδέν και με τον κηδεμόνα της, παρά την παρουσία κατά τα άλλα αξιοπρεπών πολιτικών στον χώρο της.

Το ΚΚΕ το σέβομαι για την συνέπειά του και την κριτική του αλλά η σταλινική δομή και λειτουργία του δεν είναι το πρότυπο πολιτικής ζωής που θέλω να έχω.

Καλή για κριτική αλλά κακή για την εξεύρεση λύσεων στο πλαίσιο των συνθηκών που ζούμε.

"Το Ποτάμι" ούτε καταλαβαίνω τι θέλει, ούτε πως σκοπεύει να το πετύχει. Όζει δημοσιοσχετίστικο "σωλήνα αναπαραγωγής" παρά ορισμένους αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους περιλαμβάνει στον χώρο του τους οποίους εκτιμώ για την διαδρομή τους και την προσφορά τους όπως ο Γ. Γραμματικάκης.

Οι ΑΝΕΛ ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι μία λύση για μένα. Είναι τόσο "λίγοι", και αναποτελεσματικοί, λόγω κυρίως των άκαιρων επιλογών του αρχηγού τους και της συναισθηματικής του ανωριμότητας.

Απ'εκεί και κάτω μόνον ο κος Τζήμερος μένει.
Η μονόπλευρη όμως προσκόλληση του στον ιδιωτικό τομέα δεν νομίζω ότι εκπροσωπεί τον λαό.
Είτε το θέλει είτε όχι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων απασχολείται στο δημόσιο.
Προσωπικά πιστεύω ότι ναι θα πρέπει να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, αλλά όχι με την νοοτροπία και την ιδεολογία του ανεξέλεγκτου καπιταλισμού. Πιστεύω ότι χρειάζεται ως αντίβαρο ένας τίμιος και ευέλικτος δημόσιος τομέας ο οποίος θα διατηρήσει τον έλεγχο σε νευραλγικούς τομείς εθνικής σημασίας. Ήδη υπάρχουν παρατράγουδα στην συμπεριφορά των ιδιωτών από την άρνηση μείωσης των τιμών στα σουπερμάρκετ ως τους εκβιασμούς προς τους εργαζομένους, το λαθρεμπόριο καυσίμων την εισφοροδιαφυγή και ακόμη και σήμερα την μέχρις εσχάτων αντίσταση στην έκδοση αποδείξεων, παρά την σημαντική βελτίωση που έχει παρατηρηθεί τα τελυταία χρόνια σ'αυτό τον τομέα.  Προσωπικά, δύο φορές χρειάστηκε να απειλήσω με τον δικηγόρο μου για να πάρω απόδειξη από κάποιους. Η ερώτηση "Με η χωρίς ΦΠΑ;"επιμένει στις συναλλαγές, αν και δεν την ακούω τόσο συχνά.
Φαντάζομαι τι έχει να γίνει έτσι και χαλαρώσουν πιο πολύ τα όποια χαλινάρια υπάρχουν ακόμη. 
Ούτε τον άκουσα να τοποθετείται στα εθνικά θέματα, ούτε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Στις επόμενες ημέρες θα καταβάλλω προσπάθεια να ενημερωθώ μήπως και αδικώ τον άνθρωπο και την παράταξή του.
Για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι έχει το υπόβαθρο και την εμβέλεια για κάτι τέτοιο όσο τον έχω ακούσει.

Σαν να μην έφτανε η σχεδόν παντελής έλλειψη ηγεσίας του έθνους, μετακινούνται στις μέρες μας και οι τεκτονικές πλάκες της γεωπολιτικής και βρισκόμαστε στην μέση προσεισμών παγκοσμίου μεγέθους σ'αυτό τον τομέα με επίκεντρο την Ευρασία και τις γύρω περιοχές, και θα είναι αυταπάτη να θεωρούμε ότι δεν μας επηρρεάζουν δυσμενώς και δεν θα μας επηρρεάσουν και στο άμεσο μέλλον.

Πιστεύω ότι από τους πολιτικούς σχηματισμούς υπάρχει ένας μεγάλος απών και αυτός είναι ο κος Β. Μαρκεζίνης.

Θα τον υπεστήριζα γιατί μου ταιριάζουν τα περισσότερα από όσα λέει και γράφει και ας έχει και τα προσωπικά του ελαττώματά όπως ακούω. Έχει το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο που μου ταιριάζει πιο πολύ από όλους τους υπάρχοντες, την μόρφωση και εμπειρία που απαιτείται αλλά και την ευστροφία και ευελιξία που απαιτούν οι καιροί.

Συμπέρασμα: Για έναν άνθρωπο, έναν πολίτη συντηρητικό που ανήκει με ευρείς όρους στην κεντροδεξιά, όπως εγώ, δεν υπάρχει πολιτική στέγη.
Πιστεύω στην οικογένεια, στην πατρίδα, στο έθνος.
Σ'αυτό τον τοπάκο που στα μάτια μου είναι ο πιο όμορφος στον κόσμο θέλω να είμαι κυρίαρχος με σύνορα εγγυημένα και απαραβίαστα από τις διεθνείς συνθήκες και να μην απειλούμαι ούτε από δημογραφική αλλοίωση, ούτε από θρησκευτική άλωση. Θέλω να έχω το δικαίωμα να επιτρέψω η να απαγορεύσω την είσοδο αλλοεθνών στον αριθμό και για τον χρόνο και με τον τρόπο που εγώ επιθυμώ και όχι κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες.
Σ'αυτό τον τόπο έχω το δικαίωμα εγώ και τα παιδιά μου να αναπτύξομε τις δικές μας αρετές και δεξιότητες και να ζήσομε με τα ελαττώματά μας.
Η χώρα αυτή είναι ορθόδοξη χριστιανική, και θέλω να παραμείνει έτσι, με διαχωρισμό βεβαίως εκκλησίας και κράτους. Μπορεί να μην είμαι καλός χριστιανός και να μην πηγαίνω συχνά στην εκκλησία, αλλά κάθε βράδυ θα γυρίσω τα μάτια μου στον ουρανό και θα επικαλεστώ τον Χριστό και την Παναγία να βάλουν το χέρι τους και να μου δώσουν κουράγιο για την επόμενη ημέρα.
Δεν θέλω το κακό κανενός λαού και κανενός άλλου έθνους ούτε θεωρώ ότι έχομε κάποιο είδος ανωτερότητας, αλλά ούτε αναγνωρίζω έμφυτη η θεόσταλτη ανωτερότητα σε κάποιον άλλο λαό.

Θέλω οι άλλοι λαοί να προκόψουν για να προκόψομε και εμείς αλλά δεν θέλω και κανείς λαός, οργανισμός, εταιρεία η ό,τι άλλο θέλετε να ανακόψει την δική μου πορεία για ένα καλύτερο μέλλον, να διώχνει τους νέους από την χώρα, συντρίβοντας τα όνειρά τους με την ανεργία, να τους αποπροσανατολίζει, να τους διαφθείρει και να τους προσφέρει ψευδεπίγραφα ολέθρια οράματα απεριόριστης χωρίς φραγμούς ελευθερίας και συβαριτικής καλοπέρασης με δανεικά, που τους αποχαυνώνει και τους κάνει εθελόδουλους, αρκεί "να περάσουν καλά".Στα Ελληνικά αυτή δεν είναι ελευθερία, είναι ασυδοσία.
Θέλω να επανέλθει στα χείλη τους η λέξη φιλοπατρία.
Θέλω καινούριους και τίμιους κανόνες για να ξαναφτιάξομε το σπίτι μας και καινούριους λειτουργούς της πολιτικής, καθαρούς, διαυγείς, δυναμικούς και πρωτοπόρους που η ζωή τους, η καθημερινή τους ζωή θα είναι παράδειγμα για τους άλλους εμάς.
Θέλω πολίτες που δεν θα τα ζητούν όλα από το κράτος, θα ζητήσουν αυτό που μπορεί να κάνει, αλλά και δεν θα δεχθούν ασυδοσίες και λαθροχειρίες χάριν του προσωπικού συμφέροντος.
Θέλω πολίτες που θα συμμετέχουν στα κοινά είτε ως διοικούντες είτε ως διοικούμενοι, που θα παροτρύνουν, αλλά  και θα ελέγχουν και κυρίως θα έχουν διάθεση για συνδιαλλαγή και διαπραγμάτευση μεταξύ τους και ένα ενιαίο μέτωπο προς τα έξω προς υπεράσπιση  της πατρίδας.

Θέλω μία ισόρροπη σχέση ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στα οικονομικά και προ πάντων, θέλω η λειτουργία τους να έχει ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την εθνική προκοπή και δημιουργία, πέρα και  πάνω από τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Μ'αυτά και μ'αυτά πλησιάζει η ώρα των εκλογών και είμαι ακόμη αναποφάσιστος.
Εσείς;
 


15 σχόλια:

  1. Επιτρέψτε μου να αναδημοσιεύσω το εξαιρετικό άρθρο σας παραλείποντας μερικές λέξεις που θεωρώ ότι το μειώνουν ( και είναι κρίμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεις?
    εμεις ειμαστε τυχεροι που σας διαβαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς κύριε Στάθη, είναι σπάνιες στην χώρα μας τέτοιας ωριμότητας απόψεις, ολοκληρωμένες και συγκροτημένες.
    Μπορεί ορισμένοι από εμάς να έχουμε τέτοιες ή και πιο μικρότερης εμβέλειας σκέψεις και απόψεις αλλά η πλειονότητα τελικά αναμένει αυτές, …τις πως τις είπατε εύστοχα… ‘’ουρανοκατέβατες κρατικές παροχές’’, με αποτέλεσμα να ακλουθούν τους δυο μεγάλους γητευτές του κρατικού μηχανισμού.
    Αυτούς τους γαλαζοπράσινους που τις μοίραζαν και τους άλλους τους …’’πορτοκαλί’’ που δηλώνουν πως θα τις επιστρέψουν εκεί που ήταν τόσα χρόνια.

    Δυστυχώς, δεν βλέπω σύντομα καμιά αλλαγή στο γενικότερο σκηνικό.
    Μπορεί να μεταλλαχτούν, να αλλάξει ‘’…ο Μανωλιός’’, …είτε σε ελιά είτε σε κληματαριά, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα, το ίδιο.

    Δηλώνω αναποφάσιστος, φυσικά και δεν με εκφράζει καμιά παράταξη από αυτές που προβάλλονται, αλλά όπως και παλαιοτέρα την τελευταία στιγμή θα επιλεγεί αυτός που πιστεύω πως θα κάνει το μικρότερο κακό σε αυτή την χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το άρθρο σας κ. Στάθη και πιστεύω ότι εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, εκτός από τους ΄΄βολεμένους΄΄ στην εξουσία .Για το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ο οποίος διετέλεσε και ευρωβουλευτής στο παρελθόν με ζωηρή πατριωτική παρουσία σύμφωνα με το πλήθος των επερωτήσεων του που διαφημίζει στο κανάλι του τι λέτε? Πιστεύω ότι στις ευρωεκλογές πρέπει ο πολίτης με την ψήφο του να επιλέξει άξιους ΄΄ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄ και όχι άξιους πολιτικούς για να ταρακουνήσουν τους πολιτικούς της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλάζοντας την στραβή πολιτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου Σωτήρη καλημέρα.
    Χρειαζόμαστε περισσότερους Έλληνες και λιγότερους πολιτικούς.
    Ο κος Καρατζαφέρης νομίζω ότι ανάλωσε το πολιτικό του κεφάλαιο με την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Ύστερα δεν ακούω λύσεις.
    ¨Εδαφος για κριτική υπάρχει άφθονο.
    Το ζήτημα είναι οι λύσεις.
    Λύσεις χωρίς επανεκκίνηση της τοπικής παραγωγικής μηχανής και συσπείρωση του κόσμου γύρω από ένα σύστημα ιδεών και νόμων που να εξασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη και προσήλωση σ'αυτό της πλειοψηφίας του κόσμου δεν γίνεται.
    Συνταγματικές αναθεωρήσεις στο ποδάρι και τα παρόμοια δεν ωφελούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια κύριε Καθηγητά !!!

    Αρκετό καιρό παρακολουθώ το ιστολόγιό σας και θαύμαζα, όχι μόνο την πέννα σας (τώρα πια, πληκτρολόγιο θάπρεπε να λέμε), αλλά και την ευαισθησία με την οποίαν εκφράζετε τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας για τους Ανθρώπους και το Σήμερα.

    Όαση που δίνει θάρρος και μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι, όσο υπάρχουν Άνθρωποι σαν κι εσάς, υπάρχει ελπίδα.
    Έστω κι αν φαίνεται μακρινό το τέλος αυτής της καταιγίδας, είναι σπουδαίο να διατηρείς ελπίδες και να αισθάνεσαι ότι υπάρχουν Άνθρωποι που έχουν προβληματισμούς για τον παρηκμασμένο ανθρωπισμό της εποχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς ορίσατε κα Lina.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
    Όμως θα ήθελα να ακουσω και την δική σας άποψη.
    Όπως έγραψα και πιο πάνω, ο συντηρών ένα ιστολόγιοα δεν είναι πάντοτε ο κυριότερος συντελεστής του.
    Κοιτάξτε πόσα πράγματα μάθαμε (διδαχθήκαμε θα πω εγώ) από τον φίλο ΤΚ ο οποίος ξέρει τις Γραφές απ'έξω απ'ότι φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να ανοίξουμε λίγο το κάδρο μας, γιατί παρατηρώ ότι δεν τα έχετε εξετάσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Παπαβασιλείου, το κειμενο σας είναι πολύ μεγάλο. Επομένως είναι δύσκολο να αναφερθώ (εδώ) σε όλα τα επιμέρους. Παρόλα αυτά εν πολλοίς εμπεριέχονται αλήθειες ενώ εκπέμπει έντονο άρωμα πατριωτισμού, αγάπης για την πατρίδα και το Εθνος. Κατά αυτό τον τρόπο θα σας πρότεινα να εξετάσετε τις θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. και τα ξαναλέμε. Το "κάδρο" είχε την έννοια καποιων επιλογών που κάνατε (εν είδη παραδείγματος, φαντάζομαι), παραδείγματα όμως χιλιοακουσμένα που κατά τη γνώμη μου δεν ενώνουν το σύνολο των Πολιτών, και αυτή την ωρα, αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Ας ανακτήσουμε την χαμένη κυριαρχία και κατόπιν βλέπουμε πως θα εφαρμόσουμε ιδέες. Δημοκρατία (πραγματική, όχι παιγνιδάκια), Νέο Σύνταγμα μέσα από Συντακτική εθνοσυνέλευση είναι τρόποι για να ξεκινήσουμε από σωστές βάσεις. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα, και χορτάσαμε από δαύτα. Μερικά ενδεικτικά sites για ενημέρωση σας.
    http://www.skepsouepam.gr/
    http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/
    http://epamhellas.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Παπαβασιλείου , είμαι φέτος για ακόμη μια φορά στην Ιταλία για λογούς υγιώς του ενός μέλλω στις οικογένεια μου. Η Θεια μου 95 χρονών. Σήμερα το βραδύ αφιέρωσα το ελεύθερο χρόνο στο καταπληκτικό άρθρο σας , μια λεπτομερή και ακριβής ανάλυση που μου έβρισκα απολυτά συμφώνα μαζί σας.
    Ήθελα ώμος , εάν θα μου το επιτρέψετε, να προστεθώ κάτι , σε όλα αυτή την διαδρομή τις δεύτερη Πατρίδα μου η Ελλάδα.
    Στη Θεια μου η κοινότητα τις προσέφερε δωρεάν όλο το αναπηρικό εξοπλισμό , από την καρέκλα έως τα παμπερς σιν ένα σεβαστικό ποσό που την επιτρέπει να φιλοξένει μια «υπηρέτρια» και θα είναι μαζί τις όλη την ημέρα, αυτό το αναφέρω για παράδειγμα με τον φίλο σας που του αφαίρεσαν όλα τα βοιωτικά επιδόματα.
    Όταν ήρθα στη Ελλάδα στο 94 , έβρισκα μια Χώρα νε μεν με ένα νόμισμα όχι τόσο δυνατό αλά ανεξάρτητα σχεδόν σε όλους τους κλάδους, πρώτος από όλα την γεωργία και ναυτιλία.
    Υπήρξε μια βιομηχανία , υπήρξε μια οικοδομική δραστηριότητα , υπήρξε ένας «Λαναρά» μπορεί ναι ήταν «απατεώνας» (όχι για μένα βεβαία) αλά η κλωστοϋφαντουργία είναι η σπονδυλική στήλη τις οικονομία ενός χρωτός , όταν παύσης να έχεις κλωστοϋφαντουργία παύσης σιγά σιγά να έχεις οικονομία και συνεπώς……………..
    Περνάγανε τα χρόνια η δαυλιά σφαίρα τα λεφτά αμέτρητα οπός τα ταξίδια στην όμορφη Χώρα.
    Από το 2004 εάν τιμάμε καλά με την αλλαγή από την κυβέρνηση Σημίτη (θεωρό το καταστροφικότερο πρωθυπουργός που μπορούσε να θήκη στη Ελλάδα , βλέπε τους υπουργούς του ΥΠΕΚΟΔΕ , οικονομικών κ.τ.π. + το ξεπούλημα τον Εθνικών συμφέρον για να μπούμε στη μεγάλη ιδέα. (καλύτερα μια λύση αλά Ενωμένο Βεσέλιο, ναι στη Ευρώπη όχι στο ευρώ).
    Λιπών εκείνες τις χρόνιες γεμάτες ταξίδια στη όλοι την Ελλάδα έβλεπα κατή πάρεργο, μια χωρά με πανό από το 4% ανάπτυξη , τα περισσότερα εργοστάσια έκλειναν, η γεωργία να παράγει σχεδόν μονό βαμβάκι {η Ελλάδα πρώτος παράγωγος βαμβακιού στη Ευρώπη} .
    Αυτο λέγαμε μετάξι μας οικογενειακά , κα εγώ προσωπικά στη κουβέντες με τους διαφόρους συνεργάτες έλεγα αυτές τις παρατηρήσεις «παιδιά κατή δεν είναι σωστό», οι απαντήσεις η περισσότερες μην βαριέσαι κάτι θα βρουν. (οι πολιτική μας αινούσαν)
    Ήρθαμε στο 2009-2010 , οπού η κυβέρνηση της ΝΔ πριν και του ΠΑΣΟΚ μετά διαλύσας την οικοδομή, πριν ακόμη την πραγματική χρήση, έχει κατάλαβα ότι ήταν καλύτερα να σταματήσεις να εργάζεται να κρατάς της οικονομίες σου σφικτά, για τη θα ερχόταν μεγάλη φουρτούνα, αυτό είπα τους συνεταίρους μου αλά δεν με πίστεψαν.
    Πώς μπορεί μια χώρα να ζήση μονό με δανικά, τουρισμό και τρίτος τομέας χωρίς να παράγει κατή???
    Η ιδέα Ευρώπη ήταν και είναι μια μεγάλη ιδέα, τα λεφτά που ήρθαν δεν επενδύθηκαν σωστά ήταν μια μεγάλη ευχέρεια για όλες τις χώρες αλά δύστοκος για τις νότιες χάθηκε , γιατί στο σωστό χρόνο είχαμε ανύπαρχτη και προδότες κυβέρνησης, με ένα δημόσιο που απουσίασε στο σφικτό οικονομικό έλεγχος .
    Τελιών κε Στάθης , ένα τελευταίο σχόλιο , τη γίνετε με τα σκουπίδια στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτο, μια χωρά που ουσιαστικά παράγει σχεδόν μονό σκουπίδια από την στιγμή που είναι αναγκασμένη να εισάγει τα πάντα, κανενός δεν έχει οργάνωση σοβαρά το μάζεμα. Η μητέρα μυ στα 80 (στην Ιταλια) έχει 5 κάδους σκουπιδιών ο καθένας για την δική του απόβλητο, γιατί τα σκουπίδια κρύβουν πλούτος την λένε, εμείς στη Ελλάδα για τη δεν μπορούμε.
    Και το τελευταίο είναι δυνατόν να εισάγουμε σπόρους από τη Ολλανδία για να φυτεύουμε , ντομάτες κτπ.
    Κανένα κώμα δεν μιλά για αυτά τα θέματα και για πολλά αλά που είναι στα χέρια μας για να ξεκινάμε να παράγουμε κάτι που μπορούμε να εξάγουμε.
    Για αυτό είμαι στην άποψη σας να μην ξέρω πιο να ψηφίσω , το μονό σίγουρο ότι θα ένια κατά το ευρώ.
    Καλή σας νύχτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλτατε Olvino,

    Με συγκίνησε βαθύτατα το σχόλιό σας και ιδιαίτερα η προσπάθεια να εκφραστείτε στα Ελληνικά, όταν γηγενείς λεηλατούν την γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Mille grazie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κ. Παπαβασιλείου. Χωρίς να θέλεω να καταχραστώ την φιλοξενία σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση - παρατήρηση. Από την τελευταία φορά που κάνατε ανάλυση τεχνικής μορφής για τον ΓΔ έχουν συμβεί σημεία και τέρατα και η αγορά έχει σχεδόν καταρεύσει. Ίσως να ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να επανέλθετε. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα συμφωνησω με τον φιλο ΤΚ........τα τεχνικα σας σχολια λειπουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνει κανείς απαθής προς πιστούς και αγαπητούς φίλους.
    Μαζεύω τα κουράγια μου και η ανάρτηση έχρεται σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή