Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

23 ΜΑΪΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ανόδου συνέχεια και επικείμενη είσοδος σε ζώνη αντιστάσεων.

Τα πράγματα μετά το τέλος της σημερινής, τελευταίας προεκλογικώς, συνεδρίασης του ΧΑΑ έχουν ως εξής:

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής, ανέβηκε ακόμη πιο πολύ, αλλά η ταχεία συνιστώσα εξακολουθεί να έπεται των βραδυτέρων, πράγμα που καθιστά ύποπτη αυτή την άνοδο από άποψη ισχύος και διαρκείας.
Ίσως πρόκειται για ιδιοτροπία των αριθμών, διότι όπως υπάρχουν ψευδώς θετικά σήματα εισόδου και εξόδου, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν και ψευδώς αρνητικά, δηλαδή να πρόκειται για γνήσιο ανοδικό σήμα. Πάντως όποτε είδαμε κάτι τέτοιο έως τώρα το λιγότερο που ακολούθησε ήταν ένας σχηματισμός Μ ηW εκ μέρους της ταχείας συνιστώσας για να τεθεί και πάλι επικεφαλής.

2. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης χωρίς συστολή, υπάρχει βελτίωση της ανοδικής εικόνας ως προς το διάγραμμα των τιμών, αλλά όχι και του ταλαντωτή, ο οποίος ναι μεν έχει δώσει σημείο εισόδου αλλά δεν προχωρά προς την κατεύθυνση της τάσης, με την επιτάχυνση και την δύναμη που θα ήθελα για να χρακτηρίσω αυτή την άνοδο ως γνήσια αντιστροφή της πιο μακροχρόνιας τάσης που εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πλαγιοκαθοδική. Οι υπερταχείς και ριψοκίνδυνοι μπορεί να επωφεληθούν.
 


3. Όπως είναι φυσικό και το είπαμε και χθές μικρές είναι οι μεταβολές στο υποσύνολο των ακροτάτων. Ο ταλαντωτής έχει πολλά να μας πει μετά το πρώτο διορθωτικό κύμα. 

 

4. Εκεί που υπάρχουν θετικές ενδείξεις ειναι στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης, όπου έχει δοθεί ένα καλό σημείο εισόδου. Όμως και πάλι δεν μπορούμε να το κρίνομε μεμονωμένα, αλλά σε συνάρτηση με την ισχύ της ανόδου των τιμών και εδώ όπως είπαμε υπάρχουν αδυναμίες.
Είναι όμως ένα σημείο το οποίο πρέπει να αναφερθεί, διότι εμμέσως μπορεί να προαναγγέλλει συνέχιση της ανόδου μετά την περάτωση της παρούσης διόρθωσης.
Θα επανέλθομε στο σημείο αυτό διότι έχει θεωρητικό ενδιαφέρον.

Συνοψίζοντας: Αμφίσημη εικόνα. Όμως μέχρις αποδείξεως του εναντίου παραμένω προσηλωμένος στην υπόθεση της διορθωτικής φύσης της ανόδου. 
Οψόμεθα την Δευτέρα.

Καληνυχτίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου, στο πιο θολό Σαββατοκύριακο για το μέλλον του τόπου που έχω ζήσει και όπου η τεχνική ανάλυση δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις εξελίξεις αυτή την φορά κατ'αντίθεση προς το 2012 όπου ήταν ολοφάνερη η επερχόμενη αντιστροφή.

4 σχόλια:

  1. Για κάποιο λόγο, σας βρίσκω πολύ απογοητευμένο.
    Ελπίζω να είναι σύντομη αυτή η περίοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας θα σας έγραφα το γιατί.
    Βασίζεται σε μία εναλλακτική θεώρηση την οποία δεν γράφω και δεν προβάλλω, αλλά είναι εκεί και η ακολουθία των αριθμών δεν εννοεί να την απαλείψει ως ενδεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα στον εκλεκτό μου Σταθη Παπαβασιλείου
    τα σέβη μου και τον θαυμασμό μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω μάθει να αποδεχόμαι τα παιχνίδια κ καπρίτσια των τιμών....ναι μεν προσπαθω να σχεδιάζω σωστα αλλα η υλοποιήση κάνει την διαφορά....αναμονη των εξελίξεων...
    ελπιζω το ΧΑΑ να προεξοφλησει με ρεαλιστικοτητα το θετικό σενάριο για τον τοπο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή