Τρίτη 20 Μαΐου 2014

19 MAΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μετά από διακοπή αρκετών ημερών για πολλούς και διάφορους λόγους, θα προσπαθήσομε να ξαναπιάσομε το νήμα των εξελίξεων στο ΧΑΑ.
Αυτό τον καιρό λαμβάνει χώρα μία προσπάθεια περαιτέρω συστηματοποίησης της μεθόδου συστολής των κυματομορφών που θέλει μέτρημα (με το χέρι) από την αρχή και είναι ένας από τους λόγους της απουσίας. Προστίθενται νέα εργαλεία τα οποία θα παραθέσομε εν καιρώ.
Δυστυχώς, εξελίσσεται το άσχημο σενάριο και κυριολεκτικά βρισκόμαστε επί  "ξηρού ακμής" .
Υπενθυμίζω ότι όταν αποτύχαμε να διασπάσομε τις 1400 μον. είχαμε αναφερθεί στο ενδεχόμενο σοβαρής διόρθωσης και μακροχρόνιων περιπετειών. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή διότι δεν ήθελα να πιστέψω ότι για μία ακόμη φορά οι Έλληνες θα έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφό τους και θα άρχιζαν να παίζουν ρωσσική ρουλέττα με το μέλλον της χώρας αλλά έτσι συμβαίνει.
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα από πιό κοντά.

Σήμερα θα ξεκινήσομε από τα διαγράμματα τα οποία παρατίθενται στην ανάρτηση για τους ταλαντωτές, διότι εκεί νομίζω ότι είναι η κρίσημη καμπή.

Σε μακροχρόνια βάση λοιπόν και τέταρτο στάδιο συστολής παρατηρούμε ότι:
1. Το διορθωτικό κύμα από το 2012 εμφανίζει αδυναμίες.
Έχει μικρή ταχύτητα εξέλιξης, και όχι μόνον αυτό αλλά τα σημεία της χρονοσειράς έχουν συμπληρώσει στην άνοδο μία αναλογία Fibonacci του αριθμού των σημείων της προηγουμένης καθόδου, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες έναρξης μίας καθοδικής, στην καλύτερη περίπτωση ρηχής πλαγιοκαθοδικής κίνησης είναι ηυξημένη. Δεν είναι μόνον οι τιμές και οι χρόνοι που ακολουθούν τους αριθμούς Fibonacci αλλά και οι αριθμοί των κυμάτων κατωτέρας τάξης που παρεντίθενται μεταξύ κυμάτων ανωτέρας τάξης, η βαθμού αν προτιμάτε την κλασσική ορολογία.
Παρατηρούμε επίσης ότι η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή έχει κορεσθεί και είναι έτοιμη να γυρίσει προς τα πίσω. Το σημαντικό είναι αν θα ακολουθήσει μία κατακλυσμιαία πορεία προς τα κάτω, όπως φαίνεται στο διάγραμμα του τρίτου σταδίου συστολής, η μία πλάγια πορεία με μεγάλα πάνω κάτω σε κατώτερα στάδια συστολής έως ότου περάσει η μπόρα.
 


Επομένως μακροχρόνια είμαστε μεταξύ μακροχρόνιας πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης και κατακλυσμιαίας πτώσης. Θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί το πρώτο. Υπάρχουν ορισμένοι ενθαρρυντικοί λόγοι γι'αυτό από τον εξελικτικό χρόνο που θα δούμε πιο κάτω.

2. Σε μικρότερα στάδια συστολής, στις κυματομορφές με πιο σύνθετη μορφολογία παρατηρούμε τα εξής:
Σε πρώτο στάδιο συστολής των σημείων που ακολουθούν τάση, μετά το ψευδές ανοδικό σήμα της πρόσφατης πλάγιας διόρθωσης της καθόδου, ο ταλαντωτής γύρισε προς τα κάτω και πλησιάζει την ζώνη κορεσμού. Έχει όμως ακόμη δρόμο προς τα κάτω και μόνον μία ακολουθία από  συνεδριάσεις με άνοδο πάνω του 3% μπορεί να τον αντιστρέψει.
Το γεγονός ότι η αργή λευκή συνιστώσα συνεχίζει προς τα κάτω εναρμονίζεται με τις παρατηρήσεις που έγιναν πιο πάνω.

3. Στα ακρότατα σημεία όπου είναι και το ενδιαφέρον γιατί εκεί η εικόνα των ταλαντωτών είναι πιο καθαρή, φαίνεται ότι η κάθοδος εξασθενεί προσωρινά και αναμένεται ανοδική αντίδραση, από την μορφολογία της οποίας θα δούμε αν και κατά πόσον πρόκειται για λήξη του συναγερμού η όχι.

Στα διαγράμματα, από άποψη κλασσικής ανάλυσης φαίνεται επίσης κάτι τέτοιο, όπου με βάση την παρατήρηση 1 ίσως παρατηρήσομε ανοδική αντίδραση κάπου στις 1030-1035.

Από άποψη κυμάτων Elliott, πλησιάζομε προς το τέλος της αρχικής φάσης της διόρθωσης.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον εξελικτικό χρόνο, όπου φαίνεται να τελειώνει ένας εκτεταμένος επίπεδος σχηματισμός. Δεν είναι γνωστό αν θα μετεξελιχθεί σε τρίγωνο αργότερα πάντως.
Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης βρίσκεται πολύ κοντα σε σημείο κορεσμού και αναμένεται ανοδική αντίδραση εντός των επομένων 2-3 ημερών.
 


Συνοψίζοντας: Έχομε μπει σε περιπέτειες και βρισκόμαστε σε μακροχρόνιο ορίζοντα "επί ξηρού ακμής". Βραχυπρόθεσμα αναμένεται ανοδική αντίδραση εντός των επομένων δυο-τριών ημερών.
Εξακολουθεί η στρατηγική μου να είναι προστασία των κερδών.
Καλημερίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου.

5 σχόλια:

  1. Τώρα μάλιστα. :-)
    Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...τὴν ὀσφὺν περιεζωσμένην καὶ τὴν βακτηρίαν ἀνὰ χείρας" και πάλι φίλε ΤΚ.
    Πάντως το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ αυτές τις ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στάθη
    Μας εσβησες:)
    Να ´σαι πάντα καλα Άνθρωπε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή