Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2014:ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Το καθημερινό σχόλιο για τον δείκτη έγινε από τον φίλο μας τον KING77.
Παραήταν έντονη η διόρθωση σήμερα αλλά κατ'ουσίαν δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά τα οποία είπαμε χθές με την δική μου μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών και των ταλαντωτών αναδρομής.

Θα ήθελα να αφιερώσω το σημερινό σχόλιο στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων, όπου ανιχνεύονται ορισμένα θετικά μηνύματα.
Αυτή η χρονοσειρά έχει την ιδιομορφία να είναι πιο ευανάγνωστη από την χρονοσειρά των τιμών σε ανώτερα στάδια συστολής. 

Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται.
Η έως τώρα υπόθεση εργασίας από τον Ιούνιο του 2012 όσον αφορά τον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων χωρίς συστολή απεικονίζεται στο κατωτέρω διάγραμμα.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ποιά είναι η κυματομορφή γύρω από την οποία περιελίσσεται η εικονιζόμενη πιο πάνω πιο σύνθετη κυματομορφή;
Ας δούμε το πρώτο στάδιο συστολής.
Σε πρώτο στάδιο συστολής βλέπομε ότι αυτό που έχομε σημειώσει στο διάγραμμα χωρίς συστολή 
ως (3) δεν μπορεί να είναι έτσι, διότι στην απλούστερη χρονοσειρά το τρίτο κύμα πρέπει να επεκτείνεται, διαφορετικά παραβιάζεται θεμελιώδης αρχή της θεωρίας Elliott που λέει ότι δεν μπορεί το τρίτο κύμα να είναι το μικρότερο σε μέγεθοςμεταξύ των 5 ενός κύματος παλμού, όπως αυτό που παρατηρούμε.
Πως το ξέρομε ότι είναι κύμα παλμού;
Κοιτάζοντας το δεύτερο στάδιο συστολής γύρω από το οποίο περιελίσσεται το πρώτο.
Από το το 1986 έως σήμερα όλα τα επί μέρους κύματα έχουν πολυπλοκότητα τεσσάρων σταδίων συστολής, επομένως η άνοδος που έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2012 δεν μπορεί να είναι διορθωτικό ανοδικό κύμα b διότι τότε η συνολική διόρθωση του κύματος (1) θα είχε δύο στάδια παραπάνω πολυπλοκότητα από το προηγηθέν (1) πράγμα που δεν έχει συμβεί έως σήμερα. 
Με τις αγορές όμως υπάρχει πάντοτε πρώτη φορά. Απλά οι πιθανότητες είναι συντριπιτκά εναντίον αυτού του ενδεχομένου.

Το τρίτο στην σειρά κύμα της τελευταίας ακολουθίας σημειώνεται με κίτρινα γράμματα (είναι δηλαδή εμφωλευμένο, περιεχεται εντός της κυματομορφής με κόκκινα γράμματα) και όχι με κόκκινα, διότι είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να είναι τρίτο κύμα. Άν ήταν θα ήταν το μικρότερο της σειράς. Αν δεν είναι το μικρότερο της σειράς τότε θα πρέπει να ακολουθήσει πέμπτο κύμα ακόμη μικρότερο από το τρίτο, αλλά τότε θα είχαμε ένα (3) που δεν θα ξεπερνούσε την κορυφή του (1). Αυτό με την σειρά του θα είχε ως συνέπεια το τέταρτο κύμα να βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός του (2), πράγμα που παραβιάζει τον κανόνα που λέει ότι σε ένα κύμα παλμού το τέταρτο κύμα ποτέ δεν μπαίνει στην περιοχή του δευτέρου. Εναλλακτικά θα επρόκειτο για διορθωτικό κύμα οπότε θα πηγαίναμε στην επιχειρηματολογία της προηγουμένης παραγράφου. Άρα πρόκειται για επέκταση τρίτου κύματος.
Όλη αυτή η επιχειρηματολογία, ΑΝ η αρίθμηση είναι σωστή οδηγεί στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Το πολύ σε 10 ημέρες θα πρέπει να δούμε σαφἠ αντιστροφή του κλίματος προς το καλύτερο καθώς η στήριξη βρίσκεται 3-4 ημέρες κάτω από την σημερινή τιμή και με μέσο όρο αλλαγής προσήμου 2,8 ημέρες θα πρέπει να έχομε τελειώσει με την τωρινή διόρθωση στο προαναφερθέν διάστημα.
2. Ενισχύεται η άποψη ότι μεσομακροπρόθεσμα το Ελληνικό χρηματιστήριο έχει μπει σε νέα ανοδική ιστορική περίοδο.
3.Αδυνατίζουν σε μεγάλο βαθμό καταστροφολογικά σενάρια και σενάρια πολιτικής αστάθειας.
4. Είναι πιθανόν το Eurogroup της 5ης Μαΐου να κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις.Ίσως αυτός να είναι και ο άσσος στο μανίκι του κυβερνητικού συνασπισμού.
5. Η αναμενόμενη μεγάλη διόρθωση λόγω εκλογών πιθανότατα δεν θα έλθει, αλλ'αντιθέτως θα πάμε προς τις 1400 μον. και επέκεινα. 





4 σχόλια:

  1. καταπληκτικος...σε ευχαριστω πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Hawk. Αυτή είναι η θεωρητική κατασκευή.
    Για να δούμε αν θα αντέξε στην πράξη.
    Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη πάντως.
    Διερωτώμην σήμερα το πρωϊ τι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε λιγο θα ανεβασω...απλα παθαινω υπερφορτωση (απο την καθημερινοτητα μου ) καποιες φορες και κάνω διαλειμματα...ετσι και αλλιως εσεις κ ο Βασιλιας κανετε εξαιρετικη δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ.
    Όταν το βάρος μοιράζεται γίνεται ευκολότερο.
    Σήμερα μισοκοιμάμαι στο πληκτρολόγιο καθώς έφθασα στην Κρήτη στις 9:00 μμ περίπου.
    Βρήκα όμως την δική σου ανάρτηση.
    Έτσι δεν υπήρξε κενό.
    Τα πάμε καλά φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή