Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η καλοκαιρία την οποία υποσχέθηκαν οι ταλαντωτές αναδρομής επιβεβαιώνεται.
Μετά τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ελαττώνονται οι πιθανότητες για τέταρτη αλλά δεν είναι απαγορευτικές.

Ας δούμε τι έγινε και που βρισκόμαστε.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής έτμησε ανοδικά και την δεύτερη βραδύτερη συνιστώσα και βρίσκεται σε επίπεδα τα οποία λένε ότι έχει κι άλλη ανοδική συνέχεια.

 

2. Το μήνυμα επαναλαμβάνεται και από τον ταλαντωτή αναδρομής του ίδιου υποσυνόλου σημείων χωρίς συστολή και μάλιστα σήμερα έδωσε ένα σήμα εισόδου, καθώς έτμησε εκ των κάτω η ταχεία την βραδύτερη συνιστώσα. 
Στο διάγραμμα των τιμών, οι τιμές βρίσκονται κοντά σε σημείο υπερβολής, καθώς πλησιάζουν την γραμμή της δεύτερης αντίστασης.
 

3. Στα ακρότατα προχώρησε προς τα πάνω η ταχεία συνιστώσα, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή πορείας.
 

Οι γραμμή των τιμών εμφανίζει δυσκολίες στην ερμηνεία της στα ακρότατα, αλλά προς το παρόν εμφανίζεται έντονα ανοδική. 
Η αισιόδοξη άποψη είναι ότι από τις 800 μον. διαγράψαμε ένα μεγάλο εισαγωγικό τρίγωνο του οποίου το τελευταίο κύμα ήταν επίσης ένα διαγώνιο τρίγωνο και η διόρθωση τελείωσε εκεί.
Δεν είναι ευκαταφρόνητη άποψη αλλά πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε πως σε ανώτερος στάδιο συστολής βρισκόμαστε στο τέλος ενός πέμπτου κύματος και στα δύο υποσύνολα σημείων στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη, ότι έχει αρχίσει μεγαλύτερης κλίμακας διόρθωση μετά την συμπλήρωση ενός μεγάλου ABC. Η ανοδική μακροχρόνια τάση έχει τραυματισθεί και δεν δικαιολογείται υπερβολικός ενθουσιασμός.
 
Με την έως τώρα εικόνα και λόγω της σφοδρότητας της καθόδου υιοθετούμε την συντηρητική άποψη ότι αυτή η απότομη άνοδος είναι διορθωτική. Μόνον η αποφασιστική και έντονη διάσπαση των αντιστάσεων που βρίσκονται μεταξύ 1290, 1300 μον. θα πείσει ότι βρίσκεται σε ισχύ το αισιόδοξο σενάριο το οποίο έχομε περιγράψει διεξοδικά σε προηγούμενες αναρτήσεις.
4. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το πως θα εξελιχθεί η κυματομορφή του εξελικτικού χρόνου.
Και στα δύο υποσύνολα έχει γυρίσει προς τα πάνω και στο υποσύνολο των ακροτάτων φαίνεται να έχει διαγράψει πέντε κύματα προς τα κάτω στο πλαίσιο ενός επίπεδου σχηματισμού και τώρα γυρίζει ανοδικά. Οι πιθανότητες είναι ότι τελείωσε η διόρθωση εδώ.
Στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης θα μπρούμε να πούμε κάτι περισσότερο μετά το πρώτο αρνητικό γύρισμα. Πάντως και εδώ η μορφολογία φαίνεται να έχει συμπληρώσει ένα a, b, c και να οδεύει προς ένα πέμπτο κύμα.
Είναι πολύ σημαντικό ότι ο εξελικτικός χρόνος γύρισε ακριβώς πάνω στην στήριξη του μακροχρονίου διαύλου από το 2012.

Τα δεδομένα λένε ότι η αντίσταση και στα δύο υποοσύνολα βρίσκεται περί την μία εβδομάδα από σήμερα.
Ένα επίσης ενθαρρυντικό σημείο είναι η πορεία του ταλαντωτή του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης.
Εκεί, από πολύ ακραίες τιμές ο ταλαντωτής και στις δύο συνιστώσες έχει γυρίσει προς τα πάνω και έχει δοθεί ανοδικό σήμα.

Συνοψίζοντας; Οι πιθανότητες είναι καλές ότι έχει αρχίσει ένα πέμπτο κύμα προς τα πάνω.
Θα είμαστε βέβαιοι αν η συμπεριφορά του δείκτη γύρω στις 1280-1300 μον. δείξει ανθεκτικότητα και μετά από μικρή υποχώρηση συνεχίσει προς τα πάνω. 
Αδυναμία σ'αυτό το σημείο, και έντονη πτώση σημαίνει ότι μπήκαμε σε μεσοπρόθεσμη διόρθωση.
Θα ήταν ευχής έργον, αυτή την φορά να μπούμε στην ζώνη των 1400 μον.

Καλωσορίζω τους νέους μας αναγνώστες.
Ευχαριστώ τον Σωτήρη που μας παρέσχε απλόχερα την φιλία και την φιλοξενία του στα Καμμένα Βούρλα το Πάσχα και ελπίζω να ανταποδώσω σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά στους Γιώργους και τις Γεωργίες μας.
Καληνύχτα σας φίλες και φίλοι και Χριστός Ανέστη.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου