Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

4 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Φαίνεται ότι βασισμένοι στον εξελικτικό χρόνο "διαβάσαμε" τις προθέσεις των συμμετεχόντων ορθά  τελικώς σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Και πάλι όμως αυτός ο δισταγμός στις 1320-25 προβληματίζει.

Ας δούμε τι έγινε και τι προοιωνίζει αυτή η σημερινή κίνηση.

1. Το ενδιαφέρον μετατίθεται στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση.
Ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής των σημείων αυτών εμφανίζει μία περίεργη κατάσταση.
Ναι μεν η βραχυπρόθεσμη συνιστώσα γύρισε προς τα πάνω, αλλά προηγούνται οι πιο αργές.
Αυτή η διάταξη έχει διαμετρικά αντίθετες ερμηνείες και δεν μας διευκολύνει καθόλου.
Η μία ερμηνεία είναι ότι η κόκκινη ταχεία συνστώσα θα πρέπει να τρέξει να προλάβει για να προηγηθεί και ενδεχομένως να μην γίνει κάτι τέτοιο δυνατόν παρά μόνον αφού οι αργές πιάσουν την αντώτατη τιμή του +1 πράγμα που σημαίνει εκρηκτική άνοδο τις επόμενες ημέρες ενώ από την άλλη μπορεί να πει κανείς, ότι η κυρίαρχη τάση είναι καθοδική καθώς παρατηρείται και απόκλιση μεταξύ τιμών και ταλαντωτών και εντός ολίγου πρόκειται να δούμε σημαντική αντιστροφή,
Ένα τρίτο σενάριο, είναι ένα μία περίοδος υψίσυχνης δραστηριότητας όπως μεταξύ 6600-6650 ημερών συναλλαγών που θα επιτρέψει στην ταχεία συνιστώσα να προηγηθεί.

2. Στο ίδιο υποσύνολο αλλά χωρίς συστολή παρατηρείται ανοδική κίνηση και διάσπαση της αργής συνιστώσας του ταλαντωτή εκ των κάτω από την ταχεία συνιστώσα.
Εδώ τα πράγματα είναι πιο καθαρά και λένε περαιτέρω άνοδο.
Έχομε διανύσει όμως το μεγαλύτερο μέρος του ανοδικού δρόμου από την άποψη των ταλαντωτών.
 

3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων στάση αναμονής για τις εξελίξεις.
Ναι μεν η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή έχει γυρίσει πτος τα πάνω, αλλά όπως και στο υποσύνολο των σημείων τάσης προηγούνται οι βραδείες συνστώσες. Εδώ η απόκλιση είναι πιο εμφανής. 
Η ερμηνεία είναι η ίδια όπως και στον ταλαντωτή του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση.
 

Η γραμμή των τιμών βρίσκεται πάνω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και φαίνεται ότι η "μανσέτα" των γραμμών αντίστασης και στήριξης πάει να ανοίξει προς τα πάνω.

3. Ο εξελικτικός χρόνος βοηθά στην επιλογή μεταξύ δυνατών εξελίξεων για μία ακόμη φορά.
Η ανοδική διάσπαση σε ένα τρίτο κύμα πέμπτου κόκκινου κύματος (ενδιάμεσου με την κλασσική ορολογία) και ο ανοδικός στόχος για τις επόμενες 8 ημέρες συναλλαγών λέει ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο υπάρχει ανοδικό δυναμικό ακόμη στη παρούσα κίνηση.

Το ίδιο μήνυμα δίδει και ο εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων.

Συνοψίζοντας:Με τον ένα η τον άλλο τρόπο φαίνεται ότι η άνοδος θα συνεχίσει για περίπου οκτώ ακόμη ημέρες συναλλαγών. Ακόμη αναμένεται αποφασιστική διάσπαση των 1325 μονάδων.


2 σχόλια:

  1. Αυτό που ίσως προβληματίζει, είναι η στατιστική παρατήρηση πως ΌΛΟΙ, βλέπουν επάνω, άσχετα αν χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης. Όταν ΌΛΟΙ βλέπουν επάνω ... δυσκολεύομαι να είμαι αισιόδοξος, χωρίς βέβαια να έχω την αλαζονεία να πάω αντίθετα στην γενική επιδίωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά.
    Όπως έγραψα με προβληματιζει η αδυναμία αποφασισιτκής διάσπασης των 1320-25.
    Όμως οι εξελικτικοί χρόνοι λένε πάνω῎
    Όπως πάντα τα λέω όπως τα βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή