Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

25 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 24/3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Φορτωμένο πρόγραμμα κοινωνικών υποχρεώσεων, ο θάνατος ενός πολύτιμου φίλου και δυσθυμία δεν μου επέτρεψαν να γράψω εγκαίρως το σχόλιο της 24ης Μαρτίου. 
Σ'αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι με ξεγέλασε η 21η Μαρτίου αν και ίσχυε η προειδοποίηση βεβαίως. Σε προσωπικό επίπεδο με ξεγέλασε και δεν τόνισα αρκετά τις πιθανότητες καθόδου.
Προσπάθησα επίσης να ετοιμάσω για παρουσίαση μία νέα ποσότητα η οποία εμφανίζει αξιοσημείωτες κανονικότητες (λόγος τιμής/εξελικτικού χρόνοου)  και να σχεδιάσω ξανά με τα νέα δεδομένα την έλλειψη Gann  που είχαμε εξετάσει πριν μερικές εβδομάδες.
Το αποτέλεσμα....System crash.
Επανεκκίνηση τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 26ης Μαρτίου, 2014.
Εν τω μεταξύ προχώρησε θριαμβευτικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ και όλοι αύριο (σήμερα δηλαδή) αναμένουν εκτίναξη των τιμών.
Για να δούμε αν αυτό είναι  όντως το μήνυμα της 24ης Μαρτίου.

1. Με την δεύτερη πτωτική ημέρα πήραμε σήμα εξόδου από τον ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής.

Η πιθανότητα αντιστροφής μετά από μικρή καθοδική διαδρομή και αφού έχει προηγηθεί κορεσμός είναι 1 στις 20 φορές. 
Άρα ο δείκτης αυτός λέει ότι δεν δικαιολογείται πολύς βραχυπρόθεσμος ενθουσιασμός για άμεση και μεγάλη άνοδο.

2. Στο ίδιο υποσύνολο αλλά χωρίς συστολή, φαίνεται να έχει εξαντληθεί ένα μικρό τελικό διαγώνιο τρίγωνο και η διόρθωση έχει ακόμη προς τα κάτω διαδρομή.
Ο ταλαντωτής εμφανίζει μία "πονηρή" εικόνα που μπορεί να προοιωνίζει βίαια πάνω κάτω τις επόμενες ημέρες.
 


3. Στα ακρότατα μία εισαγωγική; ανοδική σφήνα φαίνεται να έχει διασπασθεί προς τα κάτω και η πορεία της δεν είναι ακόμη συμπληρωμένη. Άν όντως είναι εισαγωγική σφήνα η αντίδραση όταν τελειώσει θα είναι βίαια ανοδική. Συνήθως δεν έχουν και μεγάλη διαδρομή ούτε και πολυπλοκότητα οι διορθώσεις των εισαγωγικών διαγωνίων τριγώνων.

Ο ταλαντωτής πάντως δείχνει πορεία προς τα κάτω προς το παρόν.
 

Στους εξελικτικούς χρόνους, στο μεν υποσύνολο των σημείων τάσης σχηματίζεται ένα μικρό τέταρτο κύμα, το οποίο μπορεί να μετεξελιχθεί και σε πλάγια κίνηση, αλλά με τον ταλαντωτή να βλέπει προς τα κάτω.
 
χωρίς ωστόσο να απειλείται η μακροχρόνια στήριξη του ανοδικού διαύλου.
 
ενὠ στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων πλησιάσαμε την κάτω στήριξη και αναμένεται αλλαγή προσήμου προς τα πάνω.
Στις μεσοπρόθεσμες κυματομορφές δεν άλλαξε κάτι με την διόρθωση και η εικόνα εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη.

Συνοψίζοντας: Νομίζω ότι ξεκίνησε μία περίοδος περίπου δύο εβδομάδων με πλαγιοκαθοδική κατεύθυνση και απότομες αλλαγές προσήμων. Με την λήξη της θα ξαναπάρομε τον δρόμο προς τα πάνω τόσο στον εξελικτικό χρόνο όσο και στις τιμές. Κομβική στήριξη η πριοχή των 1310-1320.
Παρατείνεται η αγωνία για την επίτευξη και παραμονή στην ζώνη των 1400-1600 μον που θα σηματοδοτήσει οριστικά την αλλαγή κατεύθυνσης σε μεγάλο βάθος χρόνου για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Και για την γεωμετρία της ιστορίας.

Καλημερίζω τους φίλους και φίλες του ιστολογίου.



3 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ. Εκτιμούμε το ξενύχτι.
    Εύχομαι σύντομα να υπάρξει συναισθηματική ισορροπία από τον χαμό του φίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ ΤΚ, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Ο πόνος είναι βαρύς, αλλά και ο χρόνος έχει δύναμη.

      Διαγραφή