Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

"Αργά αργά, βαρειά βαρειά...", προσπαθώ να ξαναγυρίσω κοντά σας φίλοι και φίλες μου, καθώς το κρυολόγημα δεν ήταν απλό κρυολόγημα τελικά και με κράτησε στο κρεββάτι για τέσσερις ημέρες.
Αισθάνομαι όπως η Νέα Ορλεάνη μετά την "Κατρίνα" κάπως, αλλά πρέπει να προχωρήσω.
Νομἰζω ότι δεν ξέφυγαν τα πράγματα από όσα είχαμε πει πριν την αρρώστεια.

Ας δούμε που βρισκόμαστε μετά το κλείσιμο της Παρασκευής, 7 Φεβρουαρίου, 2014:

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση, σε πρώτο στάδιο συστολής έχει πλησιάσει αρκετά την μέγιστη τιμή του, δηλαδή 0,8 (μεγ. 1).

 

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων, αλλά χωρίς συστολή, αρχίζουν να συστέλλονται οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής πράγμα που σημαίνει ότι επίκειται αποφασιστική κίνηση.
Ο ταλαντωτής αναδρομής στο ίδιο υποσύνολο σημείων προχωρεί πολύ νωθρά και ναι μεν έτμησε εκ των κάτω τις βραδύτερες συνιστώσες αλλά δεν πείθει.
 

3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων, αδυνάτισε η ανοδική ορμή, αλλά όχι ανησυχητικά.

ενώ ο αντίστοιχος ταλαντωτής ναι μέν εστράφη προς τα πάνω αλλά όχι πειστικά.

 

4. Οι εξελικτικοί χρόνοι και στα δύο υποσύνολα (ακρότατα και ακολουθούντα τάση) σημείων είναι που μας αποκαλύπτουν την αλήθεια της όλης πορείας.
Ο εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων λέει ότι σχηματίζεται ένα τρίγωνο και πριν προχωρήσομε προς τα πάνω αποφασιστικά θα πρέπει να έχομε μία δύο μικρού εύρους παλινδρομήσεις ακόμη, ο δε εξελικτικός χρόνος των σημείων που ακολουθούν τάση λέει ότι αγγίξαμε την αντίσταση και η Δευτέρα θα μας πει την αλήθεια για τις βραχυπρόθεσμες προθέσεις των συμμετεχόντων.
 
 

Εδώ υπάρχουν πολλά σενάρια, όπως είπαμε και στην τελευταία ανάρτηση της προηγούμενης εβδομάδας αλλά οι ενδείξεις είναι ότι μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να μπούμε σε βραχυπρόθεσμη ) πλαγιοκαθοδική διόρθωση καθώς ο εξελικτικός χρόνος πλησιάζει την αντίσταση του δικρανιού Andrews που είχαμε σχεδιάσει.Όμως, βρισκόμαστε πάντα σε ένα πολύ ευδιάκριτο ανοδικό κανάλι, το οποίο απ'ότι φαίνεται έχει αρκετή διαδρομή μπροστά του.

Συνοψίζοντας:Το ανοδικό κύμα εξαντλεί την ορμή του προς το παρόν και επίκειται  βραχυπρόθεσμη πλαγιοκαθοδική διόρθωση.Βρισκόμαστε, από άποψη εξελικτικού χρόνου στις αρχές ενός ευμεγέθους πέμπτου κύματος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ.


 

4 σχόλια:

  1. Κυριε Σταθη ειμαστε στην αρχη ενος πεμπτου κυματος ανοδικου?Μετα απο βραχυπροθεσμη διορθωση?Με ποσα σταδια συστολης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε μου.
    Όχι παραπάνω από τρία.
    Να εξηγήσω.
    Ανάλογα με το πως εμφανίζονται τα ακρότατα μία σύνθετη κυματομορφή, όπως αυτή που είμαστε και είναι τεσσάρων σταδίων, είναι δυνατόν τα μικρότερα επιμέρους κύματα να μην είναι όλα τριών σταδίων, αλλά ως και δύο στάδια λιγότερα από εκείνο της μεγάλης κυματομορφής.
    Έτσι λοιπόν τώρα αυτό το πέμπτο κύμα που φαίνεται να βρίσκεται υπό εξέλιξη, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δύο σταδίων και μεγαλύτερο των τριών από άποψη πολυπλοκότητας.
    Αυτό που βοηθά και συνδράμει στο μέτρημα είναι ο εξελικτικός χρόνος, όπου όταν φθάσει σε όριο το οποίο έχομε προσδιορίσει σημαίνει και το τέλος του κύματος.
    Επειδή η έως τώρα άνοδος είναι μία σκέτη γραμμή, αυτό σημαίνει ότι μας χρειάζονται αρκετά πάνω κάτω και πλάγια, έως ότου σχηματιστεί μία κυματομορφή τουλάχιστον δύο και έως τρία στάδια συστολής. Άρα, δεν μπορεί να είναι το τέλος της ανόδου ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επεσες μέσα για άλλη μια φορά !!!! Μπράβο Στάθη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε Νίκο αν και μερικοί κάπου αλλού μου λένε να πάψω να ασχολουμαι και να πάω να πιω το χαμομήλι μου.
    Με ολίγο κώνειο ίσως; Για να μην δαπανώ πολύτιμους πόρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή