Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άνοδος και σήμερα όπως μας είχε προειδοποιήσει ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής.
Αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα αυτό το κύμα μπορεί να έχει μεγάλο μέγεθος, αλλά όπως είναι γνωστό, τα πράγματα σπάνια εξελίσσονται "ομαλά".
 

Στο ίδιο υποσύνολο σημείων χωρίς συστολή η γραμμή των τιμών βρίσκεται σταθερά πάνω από τωην γραμμή των σημείων περιστροφής πάνω στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων, που σημαίνει υγεία του ανοδικού ρεύματος χωρίς υπερβολές.
 
Ο ταλαντωτής αναδρομής και σε αυτό το υποσύνολο σημείων επιτέλους γύρισε προς τα πάνω, και τώρα υπολοίπεται κατά πολύ των πιο αργών συνιστωσών και θα πρέπει να τρέξει γρήγορα και για αρκετές ημέρες.
Η διάταξη των καμπυλών είναι τέτοια που ακόμη και αν οδεύσει η ταχεία συνιστώσα στην προηγούμενη τιμή της έχομε περιθώρειο ανόδου τουλάχιστον μιας εβδομάδος και με έναν πρόχειρο υπολογισμό περίπου 150 μονάδες.
Τα ακρότατα και ο ταλαντωτής τους επίσης δείχνουν άνοδο αν και εδώ χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία καθώς η κάθοδος εξελίχθηκε σε πέντε κύματα.
Αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο, πέντε κύματα, ακόμη και αν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις παλμού να μετρηθούν ως παλμός, είμαστε επιφυλακτικοί έως την αναίρεση αυτού του σεναρίου από την στιγμή  που το τρέχον κύμα θα περάσει πάνω από το πρώτο της προηγηθείσης ακολουθίας των 5, οπότε είναι βέβαιο ότι τα προηγηθέντα 5 ήταν ένα "μεταμφιεσμένο" abc.
Αν ο σχηματισμός είναι "κούπα-χερούλι", μετριοπαθής στόχος είναι οι 1400 μον.

Καμία έκπληξη στους εξελικτικούς χρόνους που προχώρησαν κατά μία ημέρα και οι αντιστάσεις και στα δύο υποσύνολα είναι 3-4 ημέρες μπροστά.
Κάτι όμως εμφανίστηκε που μας βάζει σε επιφυλακή στο υποσύνολο των ακροτάτων και σε δεύτερο στάδιο συστολής. 
Είναι  φανερό ότι βρισκόμαστε στην συμπλήρωση ενός πέμπτου κύματος εδώ σε ένα πολύ μεγάλης πολυπλοκότητος ABC και αν και έχομε λίγο δρόμο προς τα πάνω κάπου κοντά στις 1400 μον. ίσως και λίγο παραπάνω, θα συναντήσσομε μεγάλης κλίμακος και πολυπλοκότητος αντίσταση.
Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του και μπορεί να περάσουν αρκετές ημέρες η και εβδομάδες πριν δούμε το τέλος του, αλλά ξέρομε ότι βρισκόμαστε πλέον κοντά σε ένα σημαντικό σημείο καμπής, που εν πολλοίς θα μας πει και πως πάει η χώρα γενικότερα.
Πλαγιοκαθοδική πορεία μετά το τέλος του, θα ήταν μία ευνοϊκή εξέλιξη, ενώ μία απότομη προς τα κάτω και με ρυθμούς κατάρρευσης πορεία δεν θα ήταν καθόλου καλή.
Ακόμη και αν υποθέσομε ότι είναι το τέλος ενός τρίτου κύματος παλμού πέντε κυμάτων αντί ABC, κάπου θα πρέπει εδώ να σχηματισθεί ένα μεγάλης πολυπλοκότητος διορθωτικό κύμα, καθώς η συνήθης αναλογία κυμάτων από στάδιο συστολής στο επόμενο είναι κατά μέσο όρο 1:3 και εδώ η αναλογία είναι 1:5 (17:3).
Αν έχομε ήδη ακολουθήσει όλο τον σχηματισμό ως εδώ από τις 486 μονάδες δεν είναι ανάγκη να διακινδυνεύσομε σοβαρές απώλειες προσπαθώντας να εξαγάγομε κέρδος και από την τελευταία μονάδα ανόδου.
Αν εμφανιστεί αδυναμία, εγώ τουλάχιστον δεν θα διστάσω να προβώ σε ρευστοποιήσεις και να ξαναδώ το πράγμα όταν θα έχει ξεκαθαρίσει αν αυτό το πέμπτο κύμα θα υποδιαιρεθεί περαιτέρω, η αν κάπου λίγο πιο πάνω απ εδώ τελειώνει.
Δεδομένου ότι ολόκληρη η διόρθωση από το 1999 έχει πολυπλοκότητα έξι σταδίων συστολής και κανένα από τα διορθωτικά υπο-κύματα δεν είχε πολυπλοκότητα μεγαλύτερη των πέντε σταδίων, και αυτό που σχηματίζεται έχει τέσσερα στάδια συστολής νομίζω ότι δεν μπορεί να πάει "με την μία" πιο  πέρα σε πολυπλοκότητα. Χρειάζεται μία ανάπαυλα. 
Υπάρχει περιθώριο να κάνω λάθος, διότι θα μπορούσε να σχηματισθούν πέντε η ακόμη και επτά κύματα τριών σταδίων συστολής, αλλ'αυτό θα ήταν ασυνήθιστο και θα το εξετάσομε, αν και εφ'όσον προκύψει. Η συντηρητική άποψη είναι ότι στα τρία κύματα τριών σταδίων συστολής θα πρέπει να ανασάνομε. 
Θα χρησιμοποιήσω την πορεία των ταλαντωτών αναδρομής και τον εξελικτικό χρόνο ως βοηθούς στο μέτρημα και όπως πάντα, Θεού θέλοντος, θα σας κρατώ ενήμερους για το που μου λέει η μέθοδος ότι πάμε.


Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου