Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Το κλείσιμο της Παρασκευής δεν άλλαξε κατά ουσιώδη τρόπο τίποτε και επιβεβαίωσε το κλίμα αναμονής των τελευταίων ημερών.
Λόγω των συνεχών εναλλαγών προσήμου, δημιουργούνται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες ακρότατα και από αυτό το υποσύνολο σημείων προέρχονται κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

1. Παρά την σημερινή άνοδο ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων γύρισε λίγο προς τα κάτω.
Τίποτε δραματικό, αλλά το λαμβάνομε υπ όψιν.

 
Αυτή η αδυναμία που παρατηρούμε είναι φυσικό να συμβαίνει. Αν κοιτάξομε την πιο μακροχρόνια εικόνα με όρους κλασσικής ΤΑ, σε πρώτο στάδιο συστολής φαίνεται να βρισκόμαστε στο άνω μέρος του μακροχρόνιου διαύλου που έχει σχηματισθεί από τον Ιούνιο του 2012.
 
 Εδώ το μήνυμα είναι "Η τᾶν ἤ ἐπὶ τᾶς".
Η θα διασπάσομε προς τα πάνω την γραμμή του διαύλου η κάπου φθάνομε στο τέλος της ανοδικής διαδρομής προσωρινά. 
Σε δεύτερο στάδιο συστολής φαίνεται να σχηματίζεται ένα μεγάλο εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο του οποίου το τρίτο ανοδικό σκέλος έχει βρει την γραμμή αντίστασης.
 
Όπως έχομε πει και σε προηγούμενες αναρτήσεις είναι και αυτήη άλλη μία ένδειξη του γεγονότος ότι σιγά σιγά πλησιάζομε το τέλος του πρώτου σκέλους της διόρθωσης.
Ο εξελικτικός χρόνος στο ίδιο υποσύνολο σημείων και πρώτο στάδιο συστολής βρισκεται σε ένα πλάγιο κύμα μόλις πάνω από την αντίσταση.
Χρειαζόμαστε μία καλή διάσπαση προς τα πάνω για να πούμε ότι θα συνεχιστεί το αισιόδοξο σενάριο προς τις 1380-1400.Θεωρητικά (θα παρουσιάσομε διάγραμμα τις επόμενες ημέρες) η διόρθωση αρχίζει κάπου στις 260 ημέρες εξελικτικού χρόνου. Πάντα θεωρητικά, αυτό μας αφήνει γύρω στις 2-4 εβδομάδες ανόδου ακόμη, αλλά με μία οδοντωτή πορεία μεγάλης μεταβλητότητας.

Ας μην λησμονούμε και την έλλειψη Gann που είχαμε σχεδιάσει και κάπου πλησιάζομε στα όρια της συμπλήρωσής της.

Αυτό που μς ανησυχεί και αποτελεί τον αντίποδα του αισιόδοξου μακροχρόνιου σεναρίου που παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες και μόλις το υπολόγισα είναι το τέταρτο στάδιο συστολής των σημείων που ακολουθούν τάση όπου εμφανίζεται η εξής εικόνα:


Αυτό είναι ένα πολύ μακροχρόνιο διάγραμμα από το 1986 και δυστυχώς δείχνει ότι το διορθωτικό κύμα από τον Ιούνιο του 2012 είναι πολύ αδύνατο. Δικαιώνει τους αναλυτές που έλεγαν και λένε ότι η άνοδος που διερχόμεθα είναι τέταρτο κύμα στο ημερήσιο διάγραμμα χωρίς συστολή και ότι έπεται άλλο ένα κάτω ακόμη μετά την λήξη του παρόντος κύματος.
Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ορθή αυτή η εκτίμηση; Μικρή η πιθανότητα αλλά υπάρχει. Δραματική και ραγδαία άνοδος με μεγάλους όγκους για τουλάχιστον δύο μήνες, θα αναιρούσε αυτό που βλέπομε καθώς θα άλλαζε δρματικά την ταχύτητα μεταβολής του κύματος που εξελίσσεται.
Υπάρχει τρόπος συμβιβασμού της αισιόδοξής πρόβλεψης με αυτό που βλέπομε;
Η απάντηση είναι και εδώ ναι. Αν αυτό το ρηχό κύμα ακολουθηθεί από ένα ρηχότερο καθοδικό και ένα πιο απότομο προς τα πάνω C τότε είναι δυνατόν να εκπληρωθεί η αισιόδοξη πρόβλεψη των 2800 μον.  Ακόμη και έτσι όμως θα είμαστε ακόμη σε διόρθωση και δεν θα έχει πάρει τέλος η κρίση.
Πάντως αυτή η λύση θα ήταν προτιμότερη από ένα μεγάλο καθοδικό κύμα προς τα κάτω.
 Είθε.
Το μέγεθος των κυμάτων είναι ανάλογο της ταχύτητάς τους όπως φαίνεται από το πιο κάτω διάγραμμα (χονδρικά και απλοϊκά χρησιμοποιώντας γραμμική αναδρομή).
 
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα έχομε εξαντλήσει το 90% περίπου της ανόδου.


Συνοψίζοντας:Παραμένομε μετριοπαθώς αισιόδοξοι βραχυπρόθεσμα, αλλά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σοβαρά σημεία αδυναμίας συνέχειας της ανόδου, τουλάχιστον με τους ρυθμούς που ξέραμε έως τώρα.
Η άνοδος εξαντλείται και εγώ τουλάχιστον προετοιμάζομαι για προσωρινή έξοδο και παρατήρηση εκ του μακρόθεν των τεκταινομένων. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά τουλάχιστον θα έχω προστατεύσει τα κέρδη από το 2012.



5 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό μέσα από διαφορετικές προσομοιώσεις να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι όψεις μπορεί να είναι πολλές φίλε ΤΚ αλλά η αλήθεια είναι πάντοτε μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αναζήτηση της οποίας αποτελεί το "άγιο δισκοπότηρο". Δεν εννοώ μάλιστα μόνο σε σχέση με τα του χρηματιστηρίου αλλά κυρίως σε σχέση με την ζωή και το αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα όταν αντιλαμβάνεσαι τι είναι αλήθεια (κάτι που μένει αιώνια - (α) - (λήθη)) τότε "μένεις" να κοιτάς αποσβολωμένος κατανοώντας πως ότι ζούμε είναι απλά μια πραγματικότητα της στιγμής και όχι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή