Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μας έκαναν το χατήρι οι πιθανότητες και επαληθεύτηκε η πρόβλεψη των τελευταίων ημερών.
Τώρα περιμένομε μία περίοδο δύο ημερών μεταβολής προς την ίδια κατεύθυνση για να δούμε αν πρόκειται για αληθινό σήμα καθόδου η απλώς για μία τακτική υποχώρηση και αποκομιδή βραχυπρόθεσμων κερδών. 
 

Ας δούμε τι έχει γίνει και αν μπορούμε να εκτιμήσομε αυτά τα δύο ενδεχόμενα.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση δεν χρειάζεται σχόλιο.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανοδική αντίδραση και νέα υψηλά πράγμα που θα κάνουν την κόκκινη γρήγορη συνιστώσα να "κολλήσει" στο +1 "περιμένοντας"τις πιο βραδείες να την φθάσουν, η εάν η καθοδική κίνηση θα συνεχίσει οπότε θα έχομε οριστικά αντιστροφή.

2. Στό ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή, παρατηρούμε ότι όπως είχαμε προβλέψει η "μανσέτα" των καμπυλών αντίστασης και στήριξης διεσπάσθη προς τα κάτω.
Πρέπει να παρατηρήσομε ότι δεν πρόκειται για τίποτε δραματικό και ίσως πρόκειται για προσωρινή ανάσα. 

3. Η εικόνα στο υποσύνολο των ακροτάτων είναι πιο διφορούμενη και λέει ότι οι συμμετέχοντες κάνουν "τον ψόφιο κοριό" καραδοκώντας να αιφνιδιάσουν με δραματική άνοδο.
Οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων έχουν ανοίξει σε έναν ανοδικό σχηματισμό και ο ταλαντωτής αναδρομής έτμησε ανοδικά τις βραδύτερες συνιστώσες.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες δύο ημέρες δεν θα δούμε σημαντική υποχώρηση των τιμών σε ένα καθοδικό ρεύμα με συνέχεια και δύναμη.
 

 
Σ'αυτό το υυποσύνολο σημείων και πρώτο στάδιο συστολής μπορεί κανείς να "δει" ένα διαγώνιο τρίγωνο, πράγμα που σημαίνει προσωρινή υποχώρηση, αλλά θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, διότι αν (α) είναι αλήθεια ότι είναι διαγώνιο τρίγωνο και (β) είναι εισαγωγικό όπως νομίζω και όχι τελικό, τότε οι αντιστροφές σε ένα τρίτο ανοδικό κύμα είναι δραματικές, σύντομες και εξαιρετικά κερδοφόρες. 
3. Μπορεί ο εξελικτικός χρόνος να μας πει κάτι περισσότερο;
Και στα δύο υποσύνολα σημείων βρήκαμε τις αντιστάσεις και κάναμε πίσω για μία ημέρα.
Αυτό, στον με εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων μας σε πρώτο στάδιο συστολής μας τοποθετεί ακριβώς πάνω σε αντίσταση, στο δε υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση μας γυρίζει λίγο πίσω.

Εδώ τα τρία μικρά κύματα που απαρτίζουν το ενδεχόμενο κόκκινο b μπορεί να μετρηθούν και ως 
1,2, i , δηλαδή να έχουν αρχίσει να εμφωλεύονται μικρότερα κύματα ενός μεγαλύτερης πολυπλοκότητας τρίτου κύματος.
 
Ούτε από τον εξελικτικό χρόνο στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση μπορούμε να καταλήξομε σε μοναδική μέτρηση. Από άποψη κλασσικής ανάλυσης, σημειώνομε την διπλή κορυφή και την στήριξη και υπενθυμίζομε ότι στο μικρό πράσινο δικράνι Andrews χτυπήσαμε αντίσταση και αν επιβεβαιωθεί η κάθοδος είμαστε καθ'οδόν προς την στήριξη.
4. Στην εξέλιξη των κυματομορφών είμαστε πλέον βέβαιοι ότι το διαγώνιο τρίγωνο για το οποίο μιλήσαμε συμπληρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διόρθωσή του, στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση και δεύτερο στάδιο συστολής.
Είναι το τέλος της ανόδου η εισαγωγικό τρίγωνο;
Τα σχετικά μεγέθη των κυμάτων λένε ότι είναι εισαγωγικό τρίγωνο.
Στο υποσύνολο των ακροτάτων όμως, δημιουργήθηκε μία πολύ "πονηρή" εικόνα που λέει ότι  τελείωσε το τέταρτο  κύμα που παρακολουθούμε εδώ και καιρό ενός μεγαλύτερου  C, και τώρα βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια συσσώρευσης  ενός πέμπτου κύματος που θα εκραγεί προς τα πάνω καθώς κατατμάται σε μικρότερα. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το κίτρινο ii δεν θα φύγει προς τα κάτω με δύναμη αναιρώντας αυτή την εκδοχή.

Συνοψίζοντας: Βρισκόμαστε σε μία "πονηρή" καμπή και οι επόμενες δύο έως τρεις ημέρες θα ξεκαθαρίσουν την εικόνα. Είμαστε σε επιφυλακή και για τα δύο ενδεχόμενα καθώς η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι οι συμμετέχοντες κάνουν "τον ψόφιο κοριό" και θα συνεχίσομε με δύναμη προς τα πάνω σε λίγο.

Καληνυχτίζω τις φίλες και φίλους του ιστολογίου.

3 σχόλια: