Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις και η ανάλυση των προηγουμένων εβδομάδων αποδεικνύεται ορθή.
Έντονα ανοδική η ημέρα σήμερα.

Όπως είναι φυσικό, όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής έχουν γυρίσει θετικοί και κατά τα φαινόμενα έχουν αρκετά μεγάλη διαδρομή μπροστά τους πριν πούμε ότι φτάσαμε σε σημείο κορεσμού της τάσης.
 
Προσέξτε στην μπλε καμπύλη που είναι η καμπύλη των τιμών την αύξηση της ταχύτητας με την οποία προχωρεί αυτό το κύμα.
Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η δραστηριότητα που παρακολουθούμε είναι ένα τρίτο κύμα, εξ ου και τα πυροτεχνήματα, τα οποία απ'ότι φαίνεται θα συνεχισθούν, ακόμη και μετά από μία μικρής κλίμακας οπισθοχώρηση τις επόμενες ημέρες.
Ο σχηματισμός ABC της διόρθωσης που πέρασε, ήταν ένας ακανόνιστος επίπεδος σχηματισμός (irregular flat) και τώρα βρισκόμαστε όπως είπαμε σε ένα τρίτο κύμα.

Επίσης, όπως είχαμε πει, παρατηρούμε στον ταλαντωτή αναδρομής την επιτάχυνση της γρήγορης συνιστώσας, που ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί για να προηγηθεί της αργής πράσινης και της ακόμη αργότερης κίτρινης συνιστώσας.
  

Πιθανώς να συναντήσομε αντιστάσεις σε δύο με τρεις ημέρες από σήμερα, καθώς ο εξελικτικός χρόνος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αντίσταση των 243,5 ημερών, και εκεί θα φανεί αν θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση η όχι.

Ποιά όμως είναι η μεγαλύτερη κυματομορφή η οποία εξελίσσεται;
Μήπως πλησιάζομε στο τέλος κάποιου μεγάλης πολυπλοκότητας και επομένως και μεγέθους κύμα;
Η απάντηση είναι ούτε κατά διάνοια.
Το κύμα γύρω απὸ το οποίο περιστρέφονται οι πιο πολύπλοκες βραχυχρόνιες κυματομορφές, είναι τουλάχιστον τεσσάρων σταδίων συστολής, και μόλις άρχισε σε τρίτο στάδιο ένα τρίτο κύμα.
Οι ταλαντωτές αναδρομής βρίσκονται σε πρώϊμα ανοδικά στάδια και το μέγεθος του τρίτης τάξεως τρίτου κύματος πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσου μεγέθους με το μπλε Α που σημαίνει 400-500 μον. από το τέλος του Β. δηλαδή μίνιμουμ στόχος περί τις 1350 μον.
Άν λάβομε υπ'όψιν την βράχυνση της τελικής τιμής λόγῳ της διαδικασίας συστολής, ο στόχος είναι μετριοπαθέστατα 1400 μον. 

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες σήμερα και καληνύχτα σε όλες τις φίλες και φίλους του ιστολογίου.

3 σχόλια: