Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

15 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ανοδική αντίδραση σήμερα και μάλιστα γενναία.
Τι άλλαξε στην εικόνα και στις υποθέσεις μας όμως;

Για να πάρομε τα πράγματα ένα ένα:

1. Στον ταλαντωτή αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση και πρώτο στάδιο συστολής, ακόμη και αν θεωρήσομε ότι η σημερινή αντίδραση είναι εκκίνηση ενός ανοδικού κύματος δεν έχει αλλάξει κάτι, πράγμα το οποίο δεν επιβεβαιώνει αυτή την υπόθεση. Η ταχεία συνιστώσα παραμένει στραμμένη προς τα κάτω και περιμένομε επιβεβαίωση σήματος εξόδου, αν διασπάσει την βραδύτερη κυανή συνιστώσα.
Αν όχι, τότε είσαστε τυχεροί, και απολαμβάνετε τα κέρδη έως ότου από την τιμή κορεσμού +1, γυρίσει προς τα  πίσω. Ο προσωπικός μου στόχος είναι πιο συντηρηρτικός και προέβην σε ρευστοποιήσεις από την περασμένη Παρασκευή όταν αντεστράφη ο δείκτης.

 

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή, είχαμε σήμερα ανοδική διάσπαση αλλά όχι πειστική. Σημειωτέον ότι το σημερινό σημείο στην χρονοσειρά ανήκει με βεβαιὀτητα στα ακρότατα, καθώς ο δείκτης άλλαξε σημείο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι είναι σημείο τάσης διότι απαιτείται άλλο ένα ιδίου προσήμου κατ'ελάχιστο για να μιλήσομε για την ελάχιστη δυνατή τάση. Επόμένως το σημερινό σημείο, όπως και στον ταλαντωτή αναδρομής λειτουργεί περισσότερο ως υπόθεση εργασίας, παρά ως γεγονός. 
"Ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, υποθετοντας ότι η σημερινή τιμή είναι έναρξη τάσης, ποιά είναι η εικόνα;" είναι το ερώτημα που διατυπώνεται μέσα μας κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Η εικόνα είναι αυτή που προαναφέρθηκε.
Ο ταλαντωτής αναδρομής στο ίδιο υποσύνολο σημείων πέρασε προς τα πάνω, αλλά και αυτό είναι περισσότερο υπόθεση εργασίας παρά γεγονός.
Χωρίς, δύναμη όμως.

 

3. Όπως είναι φυσικό, με τις συνεχείς αλλαγές προσήμων και επόμένως την δημιουργία ακροτάτων τιμών, το ενδιαφέρον της ανάλυσης μετατοπίζεται στο υποσύνολο των ακροτάτων.
Εδώ παρατηρούμε στο διάγραμμα τιμών, ότι η καμπύλη των τιμών αγγίζει την γραμμή των σημείων περιστροφής, αλλά χωρίς δύναμη. Οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων έχουν στενέψει και επίκειται αποφαιστική κίνηση.
Βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι η κίνηση θα είναι προς τα κάτω, καθώς ο ταλαντωτής αναδρομής έτμησε εκ των άνω την βραδεία συνσιστώσα και αυτό είναι γεγονός και όχι υπόθεση εργασίας.
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι πλάγια κίνηση. Η πιθανότητα σημαντικής περαιτέρω ανόδου σ'αυτό το χρονικό σημείο, με τα δεδομένα που έχομε ανα χείρας είναι η λιγότερο πιθανή έκβαση. 
Θά έλεγα 60-70% κάθοδος η πλάγια κίνηση, 30% συνέχιση της ανόδου ως το τέλος της εβδομάδας.
 Παρατηρείστε επίσης την επιμένουσα αρνητική απόκλιση που είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενη ανάρτηση στον ταλαντωτή του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση, η οποία όμως αυτή την φορά συνδεύεται από σήμα.
 4. Όσον αφορά τους εξελικτικούς χρόνους  στο μεν υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση βρισκόμαστε σε διόρθωση τρίτου κύματος η οποία φαίνεται ότι θα πάρει την μορφή είτε ενός επίπεδου σχηματισμού, είτε τριγώνου, με πιο πιθανό το πρώτο, στο δε υποσύνολο των ακροτάτων είμαστε και εκεί σε διόρθωση, αλλά υπάρχει μία πιθανότης συνέχισης της ανόδου στο πλαίσιο ενός κύματος b η οποία όμως είναι μικρή.

Παρατηρούμε με λίγη απογοήτευση το γεγονός ότι ο εξελικτικός χρόνος δεν ξαναμπήκε στον ανοδικό δίαυλο του δικρανιού του Andrews.
http://stockcharts.com/school/doku.php?st=andrews+pitchfork&id=chart_school:chart_analysis:andrews_pitchfork
Παραθέτομε τον σύνδεσμο για να δουν οι φίλοι τι είναι και πως κατασκευάζεται καθώς υπήρξαν παράπονα.

Συνοψίζοντας: Νομίζω ότι είναι πολύ πιο πιθανό να δούμε μία συνέχιση της σύντομης πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης ως το τέλος της εβδομάδας αρχές της επόμενης παρά συνέχιση προς τα πάνω, ως έναρξη ισχυρής ανοδικής συνέχειας.

Καληνύχτα στους φίλους και φίλες του ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου