Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άνοδος σήμερα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα περί σειράς σημείων με το ίδιο πρόσημο.
Είχαμε μία σειρά καθοδικών ημερών που είχε κατεβάσει την πιθανότητα να ακολουθήσει και άλλη καθοδική ημέρα κάτω από  το 1% (βλ. ανάρτηση statistical observations).

Όμως η ανοδική κίνηση ήταν άτονη κατ'αντίθεση με ότι συνέβη στα ξένα χρηματιστήρια.
Το γιατί το είπαμε χθές όταν σχολιάζαμε τον εξελικτικό χρόνο και εκεί είδαμε ότι έχομε μπει σε πλάγια κίνηση. Η κίνηση του εξελικτικού χρόνου όμως συμβαδίζει κατά κανόνα με τις τιμές.
Άρα κατά πάσα πιθανότητα και οι τιμές θα προχωρήσουν πλάγια, και επειδή δεν έχει κλειδώσει ακόμη το τελευταίο σημείο της καθόδου σε ανώτερα στάδια συστολής (βλ. αναρτήσεις προηγουμένων ημερών) θεωρούμε ότι μετά από δύο το πολύ ημέρες θα επανέλθομε στην πλαγιοκαθοδική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων.

Σ'αυτή την υπόθεση φαίνεται να συμφωνούν και τα διαγράμματα των τιμών, όπου είχαμ μία σχετικά αδύνατη διασταύρωση προς τα πάνω των τιμών με την γραμμή των σημείων περιστροφής στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση και χρειάζεται μία ακόμη ανοδική ημέρα προς επιβεβαίωση, και τον ταλαντωτή αναδρομής να μένει πρακτικά ακίνητος καθώς και μία σαφώς αδύνατη κίνηση στο διάγραμμα των ακροτάτων όπου η γραμμή των τιμών μόλις άγγιξε την γραμμή των σημείων περιστροφής ενώ ο ταλαντωτής αναδρομής αυτού του υποσυνόλου μπήκε σε αρνητική περιοχή που σημαίνει ότι στο λίαν προσεχές μέλλον θα πρέπει να δούμε επιστροφή σε καθοδικό ρεύμα.







Και πάλι ανατρέχομε στα διαγράμματα του εξελικτικού χρόνου όπου αρχίζει να διαφαίνεται το ενδεχόμενο ότι θα παραταθεί και ίσως να ενταθεί η διόρθωση τις επόμενες εβδομάδες και όπου η μέθοδος Greenblatt, (βλ. ανάρτηση περί Παρατηρήσεων για τον Εξελικτικό Χρόνο) φαίνεται να επιβεβαιώνεται πανυγηρικά.
Πρώτα εξετάζομε τον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι συμπληρώθηκε ένα μικρό πέμπτο κύμα (0,5 του κύματος 1) και ο εξελικτικός χρόνος γύρισε με σχετική ορμή προς τα κάτω. Διεσπάσθη η πρώτη στήριξη των 141,5 ημερών σε ένα κύμα a όπως πιστεύω ότι είναι το καθοδικό κύμα απο την κορυφή και μετά απο ολιγοήμερη αντίδραση  νομίζω ότι θα συνεχίσομε προς τα κάτω. Εδώ βέβαια είναι εξ ίσου πιθανό να πάμε σε έναν επίπεδο σχηματισμό καθώς έτσι πορεύεται και ο εξελικτικός χρόνος των σημείων που ακολουθούν τάση.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο καθώς συμβαδίζει και με αυτά τα οποία αναμένομε στις τιμές
 Δεν μπορεί αυτό το κύμα να είναι κύμα 2 διότι έπεσε κάτω απο την αρχή του 1.
Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση ββλέπομε ότι μετά το άγγιγμα του κάτω μέρους του διαύλου, ο εξελικτικός χρόνος γύρισε προς τα πάνω και οδεύει πάλι προς το εσωτερικό του διαύλου.
Μένει να δούμε αν η γραμμή του διαύλου η οποία διεσπάσθη θα λειτουργήσει τώρα ως αντίσταση.


 Συνολικά: Νομίζω ότι πραγματοποιείται το πρώτο σενάριο από αυτά τα οποία περγράψαμε χθές, όπου θα δούμε μία ασθενή ανοδική κίνηση και εν συνεχεία όδευση πάλι προς πλαγιοκαθοδική πορεία.
Μην ξεχνούμε ότι από την οπτική γωνία της μεθόδου συστολής των κυματομορφών, αυτό είναι απαραίτητο διότι μόνον αν εμφανισθούν αλληλεπικαλυπτόμενα μέγιστα και ελάχιστα τα οποία αυξάνουν την πολυπλοκότητα της κυματομορφής μπορούμε να προχωρήσομε στην συμπλήρωση του τελευταίου καθοδικού κύματος τρίτου σταδίου συστολής, οπότε και θα αρχίσει πάλι η κίνηση προς τα πάνω.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Καληνύχτα στις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου