Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Νομίζω ότι και οι πλέον δύσπιστοι θα πρέπει να έχουν πεισθεί ότι βρισκόμαστε σε διόρθωση.
Η κατάσταση υπερβολικής αισιοδοξίας αρχίζει να εκλογικεύεται καθώς οι ταλαντωτές αναδρομής έχουν αποσυμπιεσθεί αρκετά. Όμως έχομε αρκετό δρόμο προς τα κάτω ακόμη πιθανότατα σε μία πλαγιοκαθοδική πορεία με εξάρσεις και υφέσεις.
Εδώ και αρκετό καιρό η μέθοδος μου έλεγε ότι δεν θα πάμε πάνω απο τις 1200 μον και πολύ περισσότερο ότι δεν θα κατακτήσομε τις 1250 στο ανοδικό κύμα το οποίο έληξε.

Αυτό που βλέπομε είναι μία κλασσική διορθωτική εικόνα στα διαγράμματα όπου μετά το πρώτο κύμα που ακολουθήθηκε απο μία ακολουθία τριών κυμάτων όπου το όλον έμοιαζε με τρίγωνο αλλά δεν ήταν και τώρα βρισκόμαστε σε ένα τρίτο κύμα η κύμα C προς τα κάτω το οποίο όπως προείπαμε θα έχει συνέχεια με πρώτη στήριξη τις 1120 μον.


 

Εκεί που εξακολουθεί να επικρατεί κάποια αταξία είναι στον ταλαντωτή των ακροτάτων ενώ η εικόνα στο διάγραμμα των τιμών-σημείων περιστροφής-αντιστάσεων και στηρίξεων είναι σαφέστατα διορθωτική.
Ναι μεν έχει γυρίσει προς τα κάτω αλλά με πολλά πάνω κάτω, πράγμα ασυνήθιστο για κύμα παλμού, πράγμα που λέει ότι αυτό το ανοδικό κύμα είτε ήταν διορθωτικό C προς τα πάνω είτε εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο, και πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο αν και η εικόνα δεν είναι μορφολογικά τόσο ξεκάθαρη.

 


Αν πράγματι είναι ένα εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο και είναι το πρώτο της σειράς, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού εκτονωθούν μερικώς οι ανοδικές πιέσεις στους ταλαντωτές αναδρομής θα ακολουθήσει έκρηξη προς τα πάνω που δεν θα αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους συμμετέχοντες και θα τους αναγκάσει να μπούν σχετικά ψηλά.
Το ίδιο συνέβη από το καλοκαίρι του 2012 με αρκετούς τίτλους λ.χ ΕΤΕ.
Έχω παρατηρήσει ότι τα εισαγωγικά τρίγωνα ακολουθούνται απο αιφνιδιαστικά μεγάλα τρίτα κύματα μετά απο βραχύβιες σχετικά ρηχές διορθώσεις.
Εκτονώνονται και οι  ανοδικές πιέσεις και σε πρώτο στάδιο συστολής όπως δείχνει ο ταλαντωτής αναδρομής αυτού του σταδίου, καθώς και στον εξελικτικό χρόνο του ίδιου σταδίου.
 

Συνοψίζοντας, η διόρθωση βρίσκεται ακόμή στα αρχικά της στάδια, και οι στόχοι παραμένουν μεταξύ 1030-1080 μον και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 6 ημερών συναλλαγών.
Η πιθανότης αντίδρασης αύριο είναι καλή (35-40%), αλλά αυτό δεν νομίζω ότι θα σημάνει και το τέλος της διόρθωσης.
Καληνύχτα στις φίλες και τους φίλους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου