Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μία ακόμη πολύ καλή συνεδρίαση, όπου πρωταγωνίστησαν οι Τράπεζες.
Υπενθυμίζομε την σχετική ανάρτηση για το θέμα πριν μερικούς μήνες (Ιούλιος 2013), όπου είχαμε πει ότι οι Τράπεζες θα πρωταγωνιστήσουν στην άνοδο του ΧΑΑ με βάση την αναλυτική μέθοδο του δικρανιού του Andrews.
http://rosicrux.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9466.html

Στον ΓΔ τώρα, υπάρχει βελτίωση στο ψυχολογικό κλίμα και αυτό είναι δυνατόν να μας παρασύρει.
Απολαμβάνομε την άνοδο αλλά με μέτρο, και θα έλεγα ότι δεν είναι ο καιρός για βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις. Τώρα είναι μάλλον ο καιρός του τρύγου των βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων.
Για μακροπρόθεσμο ορίζοντα νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς σε ένα μεγάλο ανοδικό κύμα.

Απο τεχνική άποψη, οι γραμμές των τιμών βρίσκονται σταθερά πάνω απο τις γραμμές των σημείων περιστροφής πράγμα που σημαίνει επιμένουσα ισχύ της ανόδου τόσο όσον αφορά το υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση όσο και των ακροτάτων.

Όμως οι ταλαντωτές αναδρομής στο μεν υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση έχουν κορεσθεί, και στο  υποσύνολο των ακροτάτων πλησιάζουν να κορεσθούν.










Μάλιστα στο γράφημα των ακροτάτων τιμών η γραμμή των τιμών παρακαολουθεί των γραμμή των δευτέρων αντιστάσεων πράγμα που σημαίνει υπερβολή.
Αν ήταν στο μεσοδιάστημα μεταξύ δευτέρων και ττρίτων αντιστάσεων θα μιλούσαμε για σαφώς υπεραγορασμένη κατάσταση και δεν αποκελίεται πριν τελειώσει την διαδρομή του αυτό το κύμα να δούμε μία ημέρα τέτοιας υπερβολής.

Από άποψη εξελικτικού χρόνου, σήμερα πιάσαμε τον στόχο των 1,38*εξελικτικό χρόνο κύματος 1 στο διάγραμμα των ακροτάτων και μένουν 2 ακόμη ημέρες για εξελικτικού χρόνου για να πιάσομε το 1,618 της ιδίας ποσότητος στο υποσύνολο των ακροτάτων.


Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση βρισκόμαστε είτε στο τέλος ενός κύματος C είτε στο τέλος τρίτου κύματος. Και εδώ πλησιάζομε πολύ κοντά στους στόχους της ανόδου απο άποψη Fibonacci όπου οι 121 ημέρες είναι βραχυπρόθεσμος στόχος αλλά και αντίσταση που εν έχει ξεπεραστεί απο το 1986.


Δεύτερη ημέρα κορεσμού της βραδείας συνιστώσας του ταλαντωτή αναδρομής  του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής.


Συνολικά η άνοδος δεν αναμένεται να συνεχιθεί πέραν του τριημέρου και ο τρόπος της διόρθωση στο σημείο αυτό θα καθορίσει το αν άρχίζει μία νέἆ λαμπρή εποχή και επίσημα στο ΧΑΑ η θα καθυστερήσει για λίγο ακόμη.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ






2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κύριε Παπαβασιλείου.Συμφωνώ σε βραχύ,διαφωνώ βέβαια σε μάκρο,το ΧΑΑ έχει πάρει πλέον το δρόμο του και ταξιδεύει σε άλλες μακρινές πολιτείες.Νομίζω ότι μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο θα δούμε και τα νέα υψηλά,μικρή σημασία έχουν όμως αφού το παίγνιον θα'χει διάρκεια κατά την ταπεινή μου άποψη.

    Θα μου επιτρέψετε για τις τράπεζες,με μια εξαίρεση την ΑΛΦΑ ίσως,ότι είναι και θα είναι ουραγοί του ΧΑΑ για όσο καιρό η πραγματική οικονομία δεν ανακάμπτει δυναμικά.Συνήθως αυτό συμβαίνει στη διάρκεια του 3ου μεγάλου ανοδικού κύματος και αν υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε περίπου λίγο πριν τα μισά του 1ου έχουν πολύ δρόμο ακόμη για να επουλώσουν τις πληγές των προηγουμένων ετών.Αυτό βέβαια δεν αποκλείει ανοδικές κινήσεις σχετικά μεγάλες,μέσα σε μια μεγάλης διάρκειας(χρόνου και τιμών)συσσώρευση.

    Να είσθε καλά,καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αντιλαμβάνομαι που διαφωνούμε φίλτατε tzo41
    Χθές έγραψα ότι η έναρξη της μακρόχρονης ανοδικής πορείας άρχισε πέρισυ τον Ιούνιο και έχω γράψει ακτ'επανάληψη ότι βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο διορθωτικό κύμα με κατάληξη, μετριοπαθώς, τις 2800 μον.
    Πράγματι, η ΑΛΦΑ φαίνεται να διορθώνει προς τα πάνω και ίσως ακολουθήσει ένα ακόμη γερό καθοδικό κύμα.
    Όμως και το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο δικράνι δείχνουν ότι βγήκε οριστικά απο τον μακροχρόνιο καθοδικό δίαυλο.
    Αν διορθώσει πιστεύω ότι θα το κάνει μέσα στα όρια του τωρινού δικρανιοού που βλέπει προς τα πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή