Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μεγάλη άνοδος σήμερα και συνέχεια του θετικού κλίματος.
Η αγορά πλέον παίρνει χαρακτηριστικά stealth bull market.
Για να βάλομε τα πράγματα στην ζυγαριά.

Α. Στην θετική πλευρά έχομε, όπως γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες ένα τετάρτης κλάσεως πολυπλοκότητος κύμα να έχει διασπάσει ανοδικά το προηγούμενο υψηλό του.

Β. Ο εξελικτικός χρόνος στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση έχει διασπάσει ιστορικές αντιστάσεις και συνεχίζει ακάθεκτος προς τα πάνω.

Γ. Διάσπαση του υψηλού έτους σήμερα απο τον ΓΔ.Όλα αυτά είναι καλά και ωραία αλλά:
Προσέξετε ότι στο παραπάνω διάγραμμα η γραμμή των τιμών μπήκε για τα καλά στην περιοχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης αντίστασης, πράγμα που, όταν βρισκόμαστε σε μία ώριμη κυματομορφή όπως αυτή απο τον Μάϊο και εδώ, σημαίνει υπεραγορασμένη κατάσταση, πράγμα που βεβαίως επιβεβαιώνουν και οι κλασσικοί ταλαντωτές όπως ο RSI και o MACD.
Χρειάζεται προσοχή διότι όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής είναι κορεσμένοι και χρειάζεται κάποιου είδους εκτόνωση.
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν προβλέπεται βαθειά διόρθωση πέραν της εβδομάδος και με πρωτους στόχους περί τις 1070-1080 μον
Οι στόχοι που είχαμε θέσει με επιφύλαξη πραγματοποιήθηκαν τόσο απο άποψη ανάλυσης συστολής των κυματομορφών όσο και απο κλασσική άποψη, (1140-1150) είχαμε πει, όσο και απο άποψη χρόνου. Μπορεί να συνεχίσει ο δείκτης την πορεία του χωρίς ανάσα;
Μπορεί, αλλά είναι απίθανο.
Πάντως, όταν το bias της αγοράς είναι προς ανοδική η καθοδική κατεύθυνση, παρατείνονται τα κύματα και ιδιαίτερα τα τρίτα, προς την κατεύθυνση της κυρίαρχης τάσης.
Δεν  περιμένω να σπάσει το ρεκόρ των 19 συνεχών συνεδριάσεων προς την ίδια κατεύθυνση αλλά περιμένω βραχείες περιόδους διόρθωσης και παρατεταμένες ανόδου.
Μάλιστα στο υποσύνολο των ακροτάτων συμπληρώθηκε ένα τρίτο κύμα, μένει να δούμε αν είναι 3 η C και μάλλον το πρώτο συμβαίνει καθώς στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση το κύμα του εξελικτικού χρόνου αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά μεγάλου 5.

Εκεί, ένας πρόχειρος υπολογισμός με την υπόθεση ότι το πέμπτο κύμα θα είναι 0,618 φορές του 1 έως 3  η ίσο με το 1 ότι για τα επόμενα δύο με δύομισυ χρόνια,  θα έχομε έντονα ανοδική αγορά, με διορθώσεις και πισωγυρίσματα βεβαίως, λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας του εξελισσομένης κυματομορφής η οποία θα περιέχει και μεγάλα διαστήματα αλληλοεπικαλύψεως των επι μέρους κυμάτων.
Στρατηγικά, για μένα προσωπικά και κανέναν άλλο, αυτό σημαίνει αλλάγη απο στρατηγική εντός διαδρόμου τιμών σε στρατηγική αγοράς-διακρατήσεως.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου