Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Επειδή είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα με βάση την συμπεριφορά του ΓΔ τις προηγούμενες εβδομάδες, η σημερινή άνοδος αλλά και τα πυροτεχνήματα που ίσως ακολουθήσουν δεν μας εκπλήσσουν.

Η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά και στους ταλαντωτές και στις τιμές και στα δύο υποσύνολα τιμών και τώρα η συντριπτικές πιθανότητες είναι ότι θα γίνει τουλάχιστον προσπάθεια επαναπροσέγγισης των υψηλών του έτους.

 

 Στο υποσύνολο των ακροτάτων ο ταχύς ταλαντωτής πέρασε ξανα προς τα πάνω και δεύτερο ψευδές σήμα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ απο το 1986. Άρα όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη αναρτηση θα εξαντλήσει την πορεία του προς τα πάνω απο το 0,5 ως περίπου το 1 πράγμα που σημαίνει ότι η άνοδος έχει δρόμο ακόμη. Fibonacci στόχος 1150 περίπου.
 
Η γραμμή των τιμών διέσπασε πειστικά αυτή την φορά την γραμμή των σημείων περιστροφής και η κούπα-χερούλι που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση έχει επίσης στόχο τις 1150 +/- 
Η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη στο υποσύνολο των  σημείων που ακολουθούν τάση.
Εδώ ο ταλαντωτής βρίσκεται στο 0,7 πράγμα που σημαίνει ότι έχει απο 0,2 ως 0,3 ακόμη για  να εξαντλήσει την διαδρομή του  και στο γράφημα των τιμών η γραμμή των τιμών πέρασε αποφασιστικά την γραμμή των σημείων περιστροφής δίνοντάς μας και ένα ενδιάμεσο σημείο αναφοράς που μας διευκολύνει στην διευκρίνηση της μορφολογίας των κυμάτων.
 


Ο εξελικτικός χρόνος στο υποσύνολο των ακροτάτων προχωρεί και κατ'ελάχιστο χρειαζόμαστε μία εβδομάδα πριν αποκατασταθεί ισότης μεταξύ των μεγάλων ανοδικών κυμάτων.
Αν υποθέσωμε ισότητα μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κύματος που είναι μία μετριοπαθέστατη εκτίμηση, δεν αναμένεται σοβαρή διόρθωση καλώς εχόντων των πραγμάτων για τις επόμενες τέσσερις ημέρρες συναλλαγών.
Στο σημείο αυτό απαιτείται προσοχή, καθώς πλησιάζομε μακροχρόνιες και ισχυρές αντιστάσεις στον εξελικτικό χρόνο.
Ένα πλεονέκτημα αυτού του διαγράμματος είναι ότι μπορεί να υπολογίσει κανείς ΠΟΤΕ θα συμβούν σημαντικές αντιστροφές καθώς ισχύουν για τον άξονα των Χ οι ίδιες Fibonacci αναλογίες που ισχύουν για τον άξονα των Υ και αφορούν τον εξελικτικό χρόνο.
Λ.χ η προβολή του δευτέρου κύματος είναι 0,5 περίπου της προβολής του πρώτου.
Δοκιμάστε το. Νομίζω ότι θα το βρήτε χρήσιμο.


Γέλασε λίγο το χείλι μας σήμερα, παρά τα παντοειδώς ζοφερά και γελοία που συμβαίνουν στην χώρα.
Σήμερα στο ιατρείο, μία αριστοκρατική κυρία που πλησιάζει τα 80 και έχει απο σ. διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια ως ότι άλλο βάλει ο νούς και την παρακολουθώ για τουλάχιστον 7 χρόνια  έβαλε τα κλάματα. Μου ζήτησε χρήματα ανάμεσα στους λυγμούς της, διότι ως διαζευχθείσα κόρη στρατιωτικού της έκοψαν την σύνταξη απο τα 900 ευρώ περίπου στα 485.
Δεν θα πω τι έκανα. Θα πω ότι αισθάνθηκα ένας ευνουχισμένος, εξευτελισμένος και ταπεινωμένος Έλληνας. Η πατρίδα δεν πάει καθόλου καλά.
Θυμίζω ότι ο Αινείας, μέσα στην καταστροφή της Τροίας πήρε αγκαλιά τον υπέργηρο πατέρα και τον έβαλε στο πλοίο που κατέληξε στην Ιταλία.
Εμείς παρά το ότι δεν αντιμετωπίζομε αυτού του είδους την καταστροφή σε λίγο θα κάνομε ευθανασία στούς γέροντες.
Αυτή όμως θα είναι μία κοινωνία υπανθρώπων εναντίον της οποίας θα επαναστατήσουν και οι πέτρες.
Προσέξτε καλά οι εκεί πάνω. Συνέλθετε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ


5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη δουλεια ΚΥΡΙΕ Παπαβασιλειου σας ευχαριστουμε που την μοιραζεστε μαζι μας!

    να εχετε ενα καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε Στάθη
    Τι να προσέξουν πλέον
    Ειναι ξεδιαντροποι




    ΤΟ ΚΡΊΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τον δικό τους τον λαιμό μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
    Το ζήτημα είναι ότι κόβουν τον δικό μας για να ζήσουν εκείνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pimco: Έρχεται πτώση 10-15% στην στερλίνα έναντι του δολαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβως αυτο Στάθη
    Παίζουν με το λαιμό τους
    Μπέρδεψα μ´ την θηλιά για κολιέ.

    10-15% πτώση £ σε σχέση με $????

    Δλδ το € τι πρέπει να κανει?
    Βουτιά στο κενό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή