Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΑ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ





Λόγω του ταξιδιού με το βαπόρι, λόγω στενότητος, για να εορτάσω την ονομαστική μου εορτή με την οικογένεια, καθυστέρησε η ανάρτηση χθές. Ζητώ συγγνώμην για την ανωμαλία απο τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

Τελικά το αίνιγμα λύθηκε προς τα πάνω.

Πρόκειται για ανοδική αντίδραση απο τις 1150 η για την λεγόμενεη "stealth bull market", την κρυφή δηλαδή έναρξη του τρίτου μεγάλου διορθωτικού κύματος προς τα πάνω που έχει ως μακροχρόνιο στόχο τις 2800 μον;

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν μπορούμε να μιλήσομε για το δεύτερο ενδεχόμενο ακόμη, όμως έχομε και τον νού μας.


Αυτό που έχει γίνει είναι ότι απο τις 1000 μον. περίπου μας ταλαιπώρησε ένας ανοδικός ανώμαλος επίπεδος σχηματισμός (irregular flat)  τον οποίο τώρα ακολουθεί ένα ζιγκζαγκ με δυνατότητα μετεξέλιξης σε τρίγωνο μεγάλης διάρκειας. Απο μακροχρόνια άποψη αυτό είναι καλό ,επαναλαμβάνω, διότι επιβεβαιώνει τον πυθμένα των 479 μον. πέρισυ ως πολύ μακροχρόνιο πυθμένα και σημείο αναφοράς μέτρησης μακροχρονίων κυμάτων.



Επίσης έχομε συμπληρώσει δύο τρίτης κλάσεως, απο άποψη ανάλυσης συστολής, κύματα και το ερώτημα είναι αν το ίδιας κλάσεως πολυπλοκότητος κύμα θα αρχίσει αμέσως προς τα πάνω η η διόρθωση την οποία ζούμε θα είναι ένα η δύο στάδια συστολής παραπάνω για να "κλειδώσουν" κύματα τετάρτης και πέμπτης κλάσεως (σταδίου) συστολής, όπως έχομε δείξει και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Το δεύτερο ενδεχόμενο οδηγεί σε συνέχιση της πλάγιας κίνησης μεταξύ 800-1150 μον.

Η έως τώρα συμπεριφορά του εξελισσόμενου κύματος είναι περισσότερο συμβιβαστή με κύμα Β.

Πιο βραχυπρόθεσμα οι κύριες πληροφορίας προέρχονται απο το υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση και όπου ο ταλαντωτής αναδρομής διέσπασε ανοδικά και με αρκετά μεγάλο περιθώριο ανόδου, αν δεν προσκρούσομε πάλι σε κάποιο εμπόδιο το οποίο μπορεί να επανενεργοποιήσει πάλι απαισιόδοξα σενάρια για μεγάλη διόρθωση. Οι Fibonacci στόχοι είναι προς τις 1049 κατ'αρχήν, και εν συνεχεία προς 1100 και 1142 μον. περίπου.
Η γραμμή τιμών επίσης είναι σταθερά πάνω στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων και φαίνεται ότι παρά τα τετκαινόμενα σε τοπικό και διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο, υπάρχει απόθεμα, ίσως μικρό, στους συμμετέχοντες στο ΧΑΑ για να οδηγήσουν τον δείκτη προς τα πάνω.


 

Η προς τα κάτω διατομή των βραδέων ταλαντωτών απο το ταχύ στο υποσύνολο των ακροτάτων αποδείχθηκε τελικά ψευδής, και επομένως διορθώνομε τα στατιστικά μας απο άποψη σημάτων αντιστροφής προσθέτοντας ένα ψευδές θετικό στα επτά αληθως θετικά.
Πάντως λαμβάνομε υπ'όψιν το γεγονός ότι έχει σημειωθεί αρνητική απόκλιση μεταξύ του ταλαντωτή και των τιμών τις  τελευταίες εβδομάδες και προσέχομε για τυχόν αντιστροφή .


Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς στην περιοχή των 1050-1100 μον.
Ο εξελικτικός χρόνος προχώρησε κατά μία ημέρα σε ένα τρίτο ανοδικό κύμα στο ίδιο υποσύνολο σημείων.
Πάντως μέσα στο δεκαήμερο πλησιάζομε πολύ σημαντικές αντιστάσεις στον εξελικτικό χρόνο των σημείων που ακολουθούν τάση και αυτό χρειάζεται επίσης πολύ προσοχή για τυχόν απότομη αντιστροφή.


Μάλιστα σ'αυτό το υποσύνολο των σημείων, φαίνεται να σχηματίζεται ένα τελικό διαγώνιο τρίγωνο.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013



Την καλημέρα μου σε όλες και όλους τους φίλους.

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα κύριε Παπαβασιλείου.Χρόνια σας Πολλά,να ευτυχείτε και να γεύεστε τις ομορφιές της ζωής μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας κ. Παπαβασιλείου.Χρόνια πολλά, πολύχρονος, με υγεία και χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κύριε Σταθη Χρόνια σας Πολλά και ευλογημενα με υγεια σε σας και την οικογενεια σας απο καρδιας ενα μεγαλο ευχαριστω για την καλοσυνη σας να μας ενημερωνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περί τα 10,5 δισεκ. θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για νέες ζημίες και παλαιές μαύρες τρύπες - Περίπου 5,5 δισεκ. για τα νέα stress tests και 5 δισεκ. για την κάλυψη των κεφαλαίων που επένδυσε το ΤΧΣ ώστε να κλείσει τις αρνητικές καθαρές θέσεις Λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες ενδείξεις και παραδοχές της πρώτης μελέτης της Blackrock προκύπτουν σύμφωνα με πηγή που δύναται να γνωρίζει περίπου 1 με 1,35 δισεκ. νέες κεφαλαιακές ζημίες για την Εθνική, 1 δισεκ. για την Alpha bank, περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ στην Eurobank και 1,5 δισεκ. ευρώ στην Πειραιώς.
    Αυτές οι κεφαλαιακές ζημίες μπορούν να θεωρηθούν απορροφήσιμες υπό την έννοια ότι μέσω μηχανισμών εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου τα 5,5 δισεκ. μπορούν να καλυφθούν συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank τουλάχιστον 1,3 με 1,5 δισεκ. ευρώ.
    Υπενθυμίζεται ότι η νέα έκθεση της Blackrock για τα προβληματικά δάνεια θα αφορά την περίοδο 2013 με 2018 δηλαδή 5ετία και παράλληλα θα περιλαμβάνει και τις δραστηριότητες στο εξωτερικό.
    Το βάθος της 5ετίας κατά την άποψη μας είχε στόχο να βοηθήσει τις τράπεζες.
    Π.χ. μετά από 2-3 χρόνια οι πολύ υψηλές προβλέψεις των τραπεζών μπορεί να στηρίξουν την κερδοφορία καθώς μερικές τράπεζες θα μπορούν να ανακαλούν μέρος παρελθουσών προβλέψεων ή να καρπούνται έσοδα από δάνεια που έχουν υπερκαλυμμένους δείκτες προβλέψεων.
    Όμως ενώ όλοι εστιάζονται στα νέα stress tests και στην έκθεση της Blackrock για το τραπεζικό σύστημα που αναμένεται να επιφέρει κεφαλαιακή ζημία 5,5 δισεκ. ευρώ σε ένα capital buffer του ΤΧΣ περί τα 8,5 δισεκ. ευρώ.
    Όμως υπάρχουν και άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα τα οποία όλα μαζί υπερδιογκώνουν το πρόβλημα.
    Κατ΄ εκτίμηση μόνο η Εθνική και η Eurobank που συνεχίζουν να εμφανίζουν ασθενικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας 9,2% και 8,5% αντίστοιχα – ορισμένοι αξιολογούν ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι χαμηλότεροι – θα πρέπει να βρουν το επόμενο διάστημα 5 δισεκ. ευρώ. www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέρα που δέχεσαι ευχές,

    δέξου και μια από μένα

    Χρόνια πολλά, χρόνια καλά,

    χρόνια ευτυχισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια σας πολλα και ευτυχισμενα με υγεια!!!
    και γιατι αγαπητε να μη ειναι a zigzag in uptrend ? η καθοδος μετα το τελευταιο υψηλο ... και σημερα αυριο να αρχιζει το C?

    χρονια πολλα και απο την κοκκινομπομπιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητέ κύριε Στάθη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!με υγεία και οικογενειακή ευτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως προς την αγορά τώρα.Το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι μας τελείωσε το b minor του 2 inter tou P1 και οδεύουμε στο c minor του 2.Το απαισιόδοξο σενάριο λέει ότι έχουμε εισέλθει στο 3 του Ρ5(βοήθειά μας τότε)...Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή