Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο ΕΛΛΙΟΤΤ, ΤΟ ΧΑΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Μερικοί έχουν πει ότι οι κυματομορφές των χρηματιστηρίων είναι η ιστορία γραμμένη με αριθμούς.
Η ΤΑ έχει πολλές μεθόδους και προσεγγίσεις που αποπειρώνται με ποικίλλουσα επιτυχία να προβλέψουν την μελλοντική πορεία των αγορών.
Μία απο αυτές είναι η μέθοδος των κυμάτων Elliott.
Η θεμελιώδης θέση του επινοητή της μεθόδου ήταν ότι τα νέα δεν καθορίζουν την πορεία των αγορών αλλά το αντίθετο.
Ένα τέτοιο μικρό παράδειγμα εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα και το είπαμε.
http://rosicrux.blogspot.gr/2013/07/blog-post_23.html
Αν και είμαστε πολύ μακριά απο την πλήρη κατανόηση της δυναμικής της κίνησης των αγορών εν τούτοις προβλέψεις όπως η παρατιθέμενη πιο πάνω, αξίζει να εξετασθούν απο την επιστημονική κοινότητα σε μεγαλυτερο βάθος απο ότι γίνεται σήμερα.
Αν ένας ερασιτέχνης όπως εγώ μπορεί να δει να πραγματοποιούνται δύο στις τρεις και ενδεχομένως τρεις στις τρεις προβλέψεις αν σήμερα ο πρωθυπουργός αποφασίσει εκλογές το φθινόπωρο, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης του μηδαμινού παρατηρητή-καταγραφέα στο μεγάλο γίγνεσθαι, πράγμα που πλήττει την υπόθεση της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε πιο κοντά και σε μεγαλύτερο βάθος τις σχέσεις μεταξύ των σταθερών της ανθρώπινης συμπεριφοράς και οικονομίας, που παρεμβαίνουν και αποτυπώνονται στις χρηματιστηριακές καμπύλες, και τους προσδίδουν επαναληπτικότητα και μακροπρόθεσμη "μνήμη".
Ίσως τότε να μπορέσομε να ξεφύγομε απο τα λάθη εκείνα που καθιστούν δυνατή την "αιώνια επιστροφή" των Πουανκαρέ, Κούντερα, γύρω απο τον πανανθρώπινο καρμικό ελκυστή του κύκλου καταστροφής και ευημερίας και να επικρατήσει κάτι άλλο που θα μας αναδείξει ως την πραγματική κορωνίδα της βιόσφαιρας.

4 σχόλια:

  1. Doctor κ.Σταθη! Απλα με μια λεξη,για αυτα που προβλεψατε απο την προηγουμενη εβδομαδα,΄΄συγχαρητηρια΄΄
    Οταν αλλοι ερμηνευτες Τ.Α. μιλουσαν για νεα υψηλα.
    Κ.Σταθη περιμενουμε νεα σας αναρτηση για τη ενταση και βαθος του πτωτικου κυματος που ξεκινησε.
    Σας ευχαριστω που εχω την δυντοτητα να σας μελετω!
    Greetings From Preveza!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια φίλε μου που διερωτηθήκατε προχθές αν μένετε έξω απο το παιγνίδι και ελπίζω να μείνατε, αλλά έχετε υπ'όψιν σας ότι θα γίνουν και λάθη.
    Πάντα γίνονται στην ΤΑ. Είναι μία μέθοδος που είναι ακόμη ατελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Παπαβασιλείου καλησπέρα και από εμένα. Είστε ο μόνος που προβλέψατε σωστά την κίνηση της αγοράς. Μπράβο σας. Έχω αρχίσει να μελετάω την μέθοδο που χρησιμοποιείτε (από τις αναρτήσεις σας) και ψάχνω και την σχετική βιβλιογραφία στο Scopus. Θα σας στείλω σχετικό mail με διάφορες ιδέες που έχω για πιθανές βελτιώσεις.

    Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για το γεγονός ότι μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μας. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να είστε καλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου φίλε κε Δασακλή.
    Θα περιμένω με ανυπομονησία τις ιδέες και τις βελτιώσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή