Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διόρθωση που είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί όπως γράψαμε χθες, αλλά δεν τραυματίστηκε η γενικότερη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.
Στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων της χρονοσειράς ξαναεπιστρέψαμε πάνω στην γραμμή των σημείων περιστροφής (pivot points)



Ο ταλαντωτής αναδρομής 11 όρων του ιδίου υποσυνόλου δεν έτμησε καθοδικά  τον βραδύτερο των 16 όρων και επομένως παραμένει ανοδική η τάση.
Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση μας λείπει μία ημέρα με το ίδιο πρόσημο στον δείκτη για να αποφασίσωμε.

Το ζήτημα τώρα είναι ποιές είναι οι πιθανότητες ανοδικής έναντι καθοδικής συνεχείας.
Αν το σημερινό σημείο είναι τοπικό μέγιστο στην χρονοσειρά τότε ανήκει στο 30% περίπου των σημείων της χρονοσειράς και επομένως είναι πιο πιθανό να έχωμε καθοδική συνέχεια για μία ημέρα ακόμη παρά αλλαγή προσήμου αύριο. Η πιθανότητα να έχωμε εκ νέου αλλαγή του προσήμου του δείκτη είναι περίπου 12-15%.
Αν πρόκειται όμως να γυρίσωμε προς τα πάνω θα πρέπει το αργότερο μέχει μεθαύριο να ξαναμπει ο εξελικτικός χρόνος μέσα στον πλάγιο δίαυλο τον οποίο έχει διαγράψει απο τον περασμένο Μάϊο.

Συμπερασμα: Η αρχική συμπεριφορά αυτής της ανόδου είναι περισσότερο συμβιβαστή μέ πλαγιοανοδική αντίδραση, παρά έναρξη του τρίτου μεγάλου κύματος.
Είναι περισσότερο πιθανό να έχωμε πάλι κάθοδο αύριο αλλά θα πρέπει να δουμε και ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Το γεγονός ότι η άνοδος ως τώρα οδηγείται απο τις τράπεζες και ιδιαίτερα την ΕΤΕ δεν προκαλεί έκπληξη (βλ. ανάρτηση περι Τραπεζών) αλλ'αν πρόκειται να ξεκινήσωμε για τα καλά προς τα πάνω θα πρέπει να δούμε πιο εκτεταμένη συμμετοχή και απο μετοχές των υπολοίπων τομέων της οικονομίας.


Στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο:


Περιμένω τις απόψεις, αντιρρήσεις και αναλύσεις σας.







3 σχόλια:

  1. Καλησπερες και απο εδω....

    Αν η ΕΤΕ σημερα ανεβαινε λογω ΤΤ (λεμε τωρα), τωρα που εφαγε πορτα ποιος θα βαλει πλατη αυριο σε ενδεχομενο -10%???
    Πολυ περιεργεια εχω...

    Αντι να ειναι σε επιτηρηση ολα αυτα τα ρημαδια εχουν και σταθμιση στον ΓΔ τρομαρα τους!!!
    Ποιο ρηχη αγορα πεθαινεις...

    Ιντκα, Υγεια, Σωλκ, Σιδε, Ελκα, Οτε κακιστη συμπεριφορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ΕΧΑΕ και ΔΕΗ τι γινεται αυριο; Εκλεισε στα χαμηλα και η μια και η αλλη μετοχη.. οπως και πολλες αλλες... Το θεμα ειναι πως αποτι εχω καταλαβει ΔΕΗ ειναι σαν να βλεπεις τον γενικο.. πεφτει , πεφτει και ο γενικος και το αντιστροφο.. εκλεισε με ποσα κομματια πωλησης επιπλεον.. ποια η συνεχεια αραγε..
    Η ΕΧΑΕ θα αντεξει ή θα την παρει η κατω βολτα και αυτην;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΧΑΕ βρίσκεται σε ένα τρίγωνο που είναι πιο πιθανό να σπάσει προς τα κάτω απ'ότι προς τα πάνω. Η ΔΕΗ μάλλον πάει για το τελευταίο κύμα προς τα κάτω. Στο κάτω όριο των ζωνών Bollinger και οι δύο είναι αγοραστικές ευκαιρίες κατά την ταπεινή μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή