Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν άλλαξε κάτι σήμερα σχετικά με την πορεία του δείκτη.
Βρισκόμαστε εν αναμονή της επομένης μεγάλης κινήσεως η οποία είναι πιθανόν να καθυστερήσει.
Όλα δείχνουν ότι θα είναι καθοδική.
Η ανάλυση συστολής της χρονοσειράς η οποία απεικονίζει πως κύματα μικρότερης πολυπλοκότητας "βιδώνουν" γύρω από άλλα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας δεν αφήνει αμφιβολίες γι'αυτό.


Επαναλαμβάνομε την διαδικασία όπως και στο προηγούμενο στάδιο.



Εδώ βλέπομε ότι μας λείπει τουλάχιστον ένα ακόμη καθοδικό κύμα δευτέρου σταδίου συστολής για να συμπληρωθεί ο σχηματισμός του δευτέρου κύματος τρίτου πλέον σταδίου συστολἠς το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη. Είναι προφανές ότι απο τον ΚΜΟ του δευτέρου σταδίου προκύπτουν δύο κύματα (υπάρχουν τρία ακρότατα στην καμπύλη. Τα βλέπετε;)
Αυτό το κύμα είναι πολύ μεγάλης πολυπλοκότητος, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο και για μεγάλο αριθμό κυμάτων κάθε κύμα ανωτέρου σταδίου πολυπλοκότητος περιέχει απο τριπλάσιο έως πενταπλάσιο αριθμό κυμάτων κατωτέρου σταδίου. Είναι δυνατόν θεωρητικά, κάθε νέο κύμα που προστίθεται στην χρονοσειρά, όπως στην περίπτωση ενός ιδανικά συμμετρικού τριγώνου να προσθέτει νέο στάδιο συστολής, αλλά αυτό πιθανοκρατικά έχει πιθανότητα μηδέν να συμβεί σε πολύ μεγάλο αριθμό κυμάτων. Μία ενδιάμεση κατάσταση που μπορεί να εμφανισθεί είναι η υποκατάτμηση των κυματομορφών με λιγότερα κύματα ανά στάδιο συστολής αλλά και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται σε μικρά διορθωτικά κύματα. Δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σ'αυτό το ενδεχόμενο.
Αυτό σημαίνει ότι μας λείπουν περίπου 9 κύματα πρώτου σταδίου συστολής η 27 σημεία ακροτάτων της αρχικής χρονοσειράς. Δεδομένου ότι ο δείκτης αλλάζει πρόσημο μία φορά κάθε 2,8 ημέρε  κατά μέσο όρο, αυτό σημαίνει ότι για τον επόμενο μήνα έως τρείς χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Είναι πολύ πιθανή η διάσπαση των 800 μον.
Η περιοχή των 750 μον. προσφέρει ασθενή αντίσταση, ενώ η υπερβολή θα μας οδηγήσει στις 600 μον. τον ΓΔ.
Το περιγραφόμενο σενάριο ίσως συνοδευθεί απο γενικότερη αναταραχή, συζήτηση περί προώρων εκλογών κλπ.
Αναίρεση του σεναρίου αυτού απαιτεί άμεση μεγάλου μεγέθους άνοδο όπου το μέγεθος της ανόδου θα αντιρροπήσει την μέση παρατηρούμενη πολυπλοκότητα των κυματομορφών.
Δεν το βλέπω. 


Αντιστάσεις και στηρίξεις για αύριο:





4 σχόλια:

  1. Στο κάτω διάγραμμα της πρώτης σελίδας διαγραμμάτων έχει γραφεί εκ παραδρομής "γραμμές αντίστασης" αντί του ορθού "γραμμές στήριξης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης παρακαλώ σημειώστε ότι τα επτά ανοδικά κύματα του δευτέρου σταδίου μπορούν επίσης να μετρηθούν και ως διπλό ζιγκζαγκ σύμφωνα με την θεωρία Elliott και εκεί να καταληγει ένα μεγάλης πολυπλοκότητος Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταθη οχι 600 μοναδες.
    620 με 630 μοναδες για την ακριβεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OK. Δεν θα τα χαλάσωμε εκεί.
    Το ζήτημα είναι τι είδους γεγονότα θα συνοδεύσουν μία τέτοια οπισθοδρόμηση αν ὅ μὴ γένοιτο εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.
    Αν απο την άλλη βγη αληθινό το σενάριο της μεσο-μακροπρόθεσμης διόρθωσης ίσως αυτλά τα γεγονότα λειτουγήσουν με καταλυτικό τρόπο που τουλάχιστον θα ανοίξη ένα παράθυρο για την μελλοντική εξέλιξη των πραγμάτων.Τώρα έτσι όπως είμαστε δεν φαίνεται τίποτε άλλο απο σκοτάδι. Πολύ ενοχλητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή