Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

21 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ


Θα περίμενε κανείς την ημέρα της ακμής του ΦΩΤΟΣ να έχωμε και εμείς μια φωτεινή συνεδρίαση.
Όμως φαίνεται ότι, ως έθνος, έχομε αποφασίσει να αυτοκτονήσωμε σώνει και καλά.
Έτσι ακολουθώντας την σιδερένια νομοτέλεια των φράκταλς των αγορών οδεύομε με ταχύτατα βήματα προς την περάτωση της διόρθωσης.
Μία μικρή παρέκβαση στο σημείο αυτό για να εξηγήσω γιατί επέμενα μετά τις 1145 μονάδες ότι ήταν απαραίτητο να κατέβωμε κάτω απο το προηγούμενο χαμηλό, με βάση την μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών:

Θυμάσθε ότι η μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών του ΧΑΑ συνίσταται στην διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο "βιδώνουν" τα πιο υψίσυχνα ΚΑΙ χαμηλότερου πλάτους κύματα τιμών γύρω απο τα μεγαλύτερου πλάτους και χαμηλότερης συχνότητας.

Το παράδειγμα που είχαμε αναφέρει ήταν το εξής:

1. Επιλέγομε απο την χρονοσειρά μας τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές (είναι η μπλε γραμμή και τα μπλε σημεία στο διάγραμμα).
2. Σχηματίζομε ένα ΚΜΟ δύο όρων (κόκκινη γραμμή και κόκκινα σημεία)
3. Επιλέγομε πάλι τις ακρότατες τιμές.
Στο διάγραμμά μας απο τα 22 αρχικά σημεία (21 ευθύγραμμα τμήματα) θα μείνουν 6 (πέντε ευθύγραμμα τμήματα) .
4. Εφαρμόζομε την ίδια διαδικασία στα εναπομένοντα 5 και μας μένουν δύο σημεία, δηλαδή ένα ευθύγραμμο τμήμα.
Άρα, το σύνολο των ευθυγράμμων τμημάτων της αρχικής καμπύλης που εξετάσαμε συνεστάλη  σε 5
στο πρώτο στάδιο εφαρμογής της μεθόδου που σημαίνει ότι τα 21 ευθύγραμμα τμήματα "βιδώνουν"γύρω απο πέντε μεγαλύτερου πλάτους και χαμηλότερης συχνότητας και τα 5 στο δεύτερο στάδιο εφαρμογής της μεθόδου βιδώνουν γύρω απο ένα ευθύγραμμο τμήμα.
Εφαρμόσαμε την μέθοδο δύο φορές μέχρι να καταλήξωμε σε ένα ευθύγραμμο τμήμα. Ορίζομε λοιπόν, ότι η πολυπλοκότητα του αρχικού συνόλου ισούται με τον αριθμό των φορών που χρειάζεται για να συστείλωμε το σύνολο αυτό σε ένα ευθύγραμμο τμήμα δηλαδή 2. 
Υιοθετούμε την σύμβαση περιγραφής των κυματομορφών ως ενός, δύο τριών κλπ σταδίων ανάλογα με τον αριθμό των φορών που χρειάζεται για να συστείλωμε με τον τρόπο που είπαμε μία κυματομορφή αυθαιρέτου μήκους όρων.


 
 Ας έλθωμε στην κυματομορφή του ΧΑΑ όπως εξελίχθηκε απο πέρισυ το καλοκαίρι.
Το σχ. 2 είναι το σύνολο των ακροτάτων τιμών πριν κάνομε ο,τιδήποτε (στάδιο συστολής 0)
Σχ. 2

Το σχ. 3 δείχνει τα σημεία που μένουν μετά το πρώτο στάδιο συστολής.

Σχ. 3

Το σχ. 4 δείχνει τα σημεία που μένουν στο 2ο στάδιο συστολής


Σχ. 4 

Εδώ βλέπομε τα εξῆς:

1. Απο πέρισυ το καλοκαίρι και ως τα ψηλά περί τα τέλη του περασμένου χειμώνα συμπληρώθηκαν πέντε κύματα δευτέρου σταδίου συστολής. Επειδή οι κυματομορφές όλων των σταδίων συστολής ακολουθούν την νομοτέλεια των κυμάτων Elliott, συμπέρανα ότι ακολουθεί διόρθωση.

2. Σύμφωνα με την χθεσινή ανάρτηση δεν ήταν καθόλου πιθανό να συνεχίσωμε με τον ίδιο ρυθμό προς τα πάνω καθώς στο τρίτο στάδιο (Χ σημεία) η πιθανότης να πάμε για πέντε παρεβαλλόμενα σημεία που ακολουθούν τάση τρίτου σταδίου χωρίς γύρισμα είναι 0.

Σχ. 5
3. Παρά το γεγονός ότι πιάσαμε ψηλότερα ψηλά τον Μάϊο βλέπετε ότι στο στάδιο 2 (σχ.4) το σημείο του ψηλού του Μαΐου στο στάδιο 2 έχει χαμηλότερη τιμή απ'ότι το προηγούμενο. Άρα είναι διορθωτικό και θα πρέπει να ακολουθήσει τρίτο καθοδικό κύμα δύο σταδίων πολυπλοκότητος το οποίο να καταλήξει κάτω απο τις 876 μον.
Επειδή η θεωρία Elliott λέει ότι συνήθως τα διορθωτικά κύματα τελειώνουν στην ζώνη μεταξύ 3-4 της προηγηθείσεις ανόδου η εκτίμηση, που επαληθεύεται, είναι χαμηλα 800αρια,-780.

Που βρισκόμαστε τώρα;
Μετά το σημερινό κλείσιμο τα πράγματα στο δεύτερο στάδιο συστολής απεικονίζονται στο σχ. 6.

  Σχ. 6
  Μπορεί να μην πάμε με την μία εκεί, αλλά να μας πάρει έως 9 ημέρες συναλλαγών, μετά απο αναμενόμενη με πιθανότητα 85% περίπου ανοδική αντίδραση την Τρίτη

Για την ιστορία παραθέτομε και τους ταλαντωτές αντιστροφής μαζύ με το διάγραμμα τιμών αντιστάσεων και στηρίξεων. 

  Σχ. 7

Αντιστάσεις και στηρίξεις για την Τρίτη: