Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

19 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μία μικρή παρατήρηση για την σημερινή μεταβολή των πολυτίμων μετάλλων:
Θα έπρεπε να έχω γράψει την σημείωσή μου λίγες μέρες νωρίτερα, και το σημερινό ράλι νομίζω ότι είναι αληθινό. Αν ο άργυρος διασπάσει την αντίσταση των 23 δολ. και ο χρυσός την αντίσταση των 1320 και κρατηθούν πάνω από αυτά τα επίπεδα, νομίζω ότι ξαναρχίζει η ανοδική πορεία των πολυτίμων μετάλλων σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά γεγονότα. Τα "παιδιά" θα πρέπει να πιάσουν δουλειά στα παράγωγα γρήγορα σε θέσεις σορτ αν πρόκειται να συγκρατήσουν το ράλι.

Ερχόμαστε τώρα στα δικά μας.
Και πάλι μας έκανε το χατήρι η αγορά να ακολουθήσει βραχυπρόθεσμα την πορεία που είχαμε πει ότι είναι η πιο πιθανή.

Όμως :

1. Δεν άλλαξε κάτι στον ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης και σε πρώτο στάδιο συστολής.
Οι πιθανότητες τρίτης ημέρας προς την ίδια κατεύθυνση είναι της τάξεως του 45%.


Στο ίδιο υποσύνολο σημείων χωρἰς συστολή πάλι δεν άλλαξε κάτι και περιμένομε ένα ακόμη διορθωτικό κύμα προς τα κάτω.
Τα αυτά και όσον αφορά το υποσύνολο των ακορτάτων.
Εκεί που τα πράγματα  γίνονται ενδιαφέροντα είναι στου ςξελικτικούς χρόνους.
Στο μεν υποσύνολο των σημείων τάσης υπάρχει πιθανότης ανοδικής συνέχειας σε ένα τελευταίο πέμπτο κύμα τρίτου κύματος. Αυτό σημαίνει ότι αν δούμε ισχυρή άνοδο τις επόμενες ημέρες ότι ξεκινά ένα αξιοποιήσιμο τρίτο κύμα ενός μεγαλυτέρου πέμπτου και βρισκόμαστε σε εγρήγορση για κάτι τέτοιο.


Ο ταλαντωτής αναδρομής αυτού του χρόνου δείχνει κάτω προς το παρόν, αλλά δεν αποκλείεται, δεδομένης της μορφολογίας του κύματος να ξαναξεκινήσει προς τα πάνω, να κορεσθεί και να "περιμένει" την βραδύτερη συνιστώσα.


Επίσης στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων φαίνεται ότι έχομε συμπληρώσει αρκετά μεγάλο τμήμα μιας πολύπλοκης διόρθωσης και είναι ενδεχόμενο το μικρό ανοδικό κύμα να είναι το πρώτο ενός πέμπτου μεγαλύτερου ανοδικού κύματος.


Συνοψίζοντας:Η κύρια υπόθεση παραμένει σε ισχύ και η πιο πιθανή πορεία είναι ένα άλλο πλαγιοκαθοδικό διορθωτικό κύμα. Όμως, στους εξελικτικούς χρόνους αρχίζουν να εμφανίζονται ενδείξεις συνέχειας της ανόδου και βρισκόμαστε σε επιφυλακή γι'αυτό το ενδεχόμενο.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

18 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ (A POSTERIORI)

Λόγω φόρτου εργασίας δεν πρόλαβα να αναρτήσω το χθεσινό σχόλιο.
Όμως με δύο λόγια συνέβη η αναπήδηση όπως περιμέναμε και τώρα περιμένομε τις περαιτέρω εξελίξεις.
Δεν φάνηκε κάτι το οποίο να αναιρεί την υπόθεση μας ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε πλαγιοκαθοδική διόρθωση βραχυπρόθεσμα.

1. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης και σε πρώτο στάδιο συστολής τα πράγματα παρεμειναν πρακτικά στάσιμα καθώς το χθεσινό σημείο ήταν ελάχιστο και επομένως ταξινομήθηκε στο υποσύνολο των ακροτάτων.
 

2. Στο ίδιο υποσύνολο χωρίς συστολή  ξαναδημιουργείται μανσέττα των γραμμών αντίστασης στήριξης γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και αναμένεται αποφασιστική κίνηση.
 
Δημιουργείται κάπως πολύπλοκη εικόνα στο ίδιο υποσύνολο σημείων στον ταλαντωτή αλλά η εικόνα παραμένει καθοδική.

3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων είχαμε αλλαγές.
Επιβεβαιώθηκε η παλινδρόμηση πτος τα κάτω της ταχείας συνσιστώσας σε μία ζώνη τιμών του ταλαντωτή που συνήθως συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 

Η σημαντική παρατήρηση εδώ είναι η αδυναμία της ανοδικής αντίδρασης η οποία αν επιμείνει και αύριο και μεθαύριο με τα ίδια χαρακτηριστικά προοιωνίζειπεραιτέρω κάθοδο, κατ' αρχήν προς τις 1200-1220 και βλέπομε.

4. Ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης έχει ανακρούσει πρύμνα προσωρινά.
 

Συνοψίζοντας:Οι πιθανότητες ανοδικής συνέχειας για αύριο είναι ηυξημένες περί το 66% αλλά απ'εκεί και πέρα αν διατηρηθούν τα ίδια χαρακτηριστικά της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης χωρίς ιδιαίτερη δύναμη αναμένεται περαιτέρω κάθοδος την ερχόμενη εβδομάδα προς τις 1200-1220. για να διατρέξομε το επόμενο σκέλος μιας πολύπλοκης διόρθωσης.
Πάντως η μεσομακροπρόθεσμη εικόνα παραμένει θετική. Για κάποιο λόγο τον οποίο δεν κατανοώ, καθώς η γεωστρατηγική κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά.
Ετσι όμως είναι η γεωμετρία των χρηματιστηριακών καμπυλών και μαζύ της δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. 
Μπορεί σε κάποιο επίπεδο όλη αυτή τη αναστάτωση να αποβεί τελικά η σωτηρία μας καθώς θα αναδείξει και πάλι μαζύ με τον ήλιο, την γη και τους ανθρώπους, ένα άλλο μόνιμο χαρακτηριστικό της χώρας μας. Η θέση της στον χάρτη, στο σταυροδρόμι ηπείρων, πολιτισμών θρησκειών και τώρα και ενεργειακών διαύλων. Αυτό για το οποίο έχω σοβαρές αμφιβολίες είναι η δυνατότητά μας με αυτή την ηγεσία και στην κατάσταση που βρισκόμαστε από άποψη αρχών, ιδανικών, πειθαρχίας και εν γένει ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ να εκμεταλλευθούμε προς όφελός μας τις περιστάσεις.
Η εκστρατεία αφελληνισμού των ΜΚΟ και των πρακτόρων της Νέας Εποχής έχει καταφάει τα σωθικά μας  και μας βρίσκει ανέτοιμους.