Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

21 ΜΑΡΤΙΟΥ , 2014: O ΙΕΡΑΞ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Χαιρετώ τους / τις traders !!!

Τελικά πράγματι η λήξη των παραγώγων, η αναβάθμιση που δεν ήρθε, έδωσε την κίνηση στο ΧΑΑ.
Η οπτική μου έχει καταγραφεί μέσα στα παρακάτω διαγράμματά. Επίσης να δώσετε την προσοχή στα δύο παραδείγματα με ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΧΑΕ για τα οποία φαινόμενα μιλάω πολλές φορές και ας γίνομαι κουραστικός. Καλή σας συνέχεια...Καλά κέρδη..
TheHawk








Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

20 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Δεν έχομε πολλά να πούμε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Βρισκόμαστε σε ένα λεπτό σημείο.

1. Η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης είναι κορεσμένη αλλά με αυτές τις μικρές πτώσεις δεν κάνει πίσω. Αντίθετα οι βραδύτερες συνιστώσες την πλησιάζουν.
Εγρήγορση μεν σε περίπτωση αδυναμίας και σημαντικής πτώσης, άνοδο δε λέει αυτή η ανθεκτικότητα. Οι πιθανότητες περαιτέρω βραχυπρόθεσμης ανόδου βαίνουν ελαττούμενες από χθές που παρατηρήθηκε ο κορεσμός αλλά είναι ακόμη σημαντικές.
 

Η εικόνα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα διαγράμματα από τις περασμένες ημέρες.
Δύο σημαντικά στοιχεία προέρχονται από τους εξελικτικούς χρόνους.

1. Στο υποσύνολο σημείων τάσης σχηματίστηκε ένα μικρό καθοδικό κύμα.
Ακουμπά την στήριξη και κανονικώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να αντιστραφεί προς τα πάνω.
Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι  το τρίτο κύμα είναι μικρότερο από το πρώτο.
Υπάρχουν εδώ δύο σενάρια. Ένα πολύ ευχάριστο και ένα απλά ευχάριστο.
Το πολύ ευχάριστο θα ήταν να κατατμάται το τρίτο κύμα σε ακόμη περισσότερα, οπότε μιλούμε για περαιτέρω άνοδο για τον επόμενο μήνα. Το λιγότερο ευχάριστο είναι ότι αυτό είναι το τρίτο κύμα πράγμα που σημαίνει άνοδο για την επόμενη εβδομάδα μόνον, ίσως δέκα ημέρες.

Θυμόμαστε όμως ότι στο υποσύνολο των ακροτάτων βρισκόμαστε ακόμη σε διορθωτικό σχηματισμό και περιμένομε ένα πέμπτο κύμα.
 

Κάτω από κανονικές συνθήκες (μέση συχνότης προσθήκης νέων σημείων στην καμπύλη 2,3 ημέρες) και μέγεθος όσο και το μικρό 5ο του μεγάλου 3 που είναι πολύ συντηρητική εκτίμηση,  περιμένομε πέντε ακόμη σημεία στο κάτω διάγραμμα που να είναι ακρότατα, πράγμα που στην χειρότερη των περιπτώσεων σημαίνει δέκα ημέρες συναλλαγών και πέντε ακόμη που θα σχηματίσουν το πέμπτο κύμα των σημείων τάσης με μέση διάρκεια άλλες δέκα ημέρες περίπου. Αυτό το λογαριάζομε έτσι διότι δεν είναι δυνατόν ένα σημείο να ανήκει ταυτόχρονα και στα δύο διαγράμματα. Ανήκει η σε τάση η είναι ακρότατο.
Μου φαίνεται ότι είναι πιθανότερο επομένως το σενάριο να είναι μικρό κύμα που ανήκει σε μεγαλύτερο τρίτο το πράσινο (sub-minuette) χωρίς παρενθέσεις στο διάγραμμα των σημείων τάσης παρά να είναι ένα πολύ μικρό τρίτο.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και πολύ μεγάλες ποσοστιαίες μεταβολές καθημερινά στις τιμές, σημαίνει όμως άνοδο για 20 ημέρες συναλλαγών, δηλαδή έναν ημερολογιακό μήνα.

Συνοψίζοντας:Φαίνεται ότι μία από τις μικρές διορθώσεις τελείωσε σήμερα και οδεύομε και πάλι προς τα πάνω. Αν και έχει κορεσθεί η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης φαίνεται ότι θα παραμείνει εκεί και θα την συναντήσουν και οι βραδύτερες.
Ο εξελικτικός χρόνος στην χειρότερη περίπτωση δείχνει άνοδο,μικρή ίσως σε μέγεθος, αλλά άνοδο, για την επόμενη εβδομάδα και στην καλύτερη περίπτωση για τον επόμενο μήνα.
Υπενθυμίζομε ότι εδώ που βρισκόμαστε προέχει η προστασία των κερδών των προηγουμένων μηνών.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

20 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014: Ο ΙΕΡΑΞ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Καλησπέρα σας,

Μετά από ένα διάστημα απουσίας επανέρχομαι με τρία διαγράμματα. Η αλήθεια είναι πως δεν θεωρώ ότι έχει συμβεί κάτι αξιοσημείωτο. Ιδιαίτερα η σημερινή ημέρα ήθελε γερά νεύρα για να την αντέξεις.
Αναμένοντας την λήξη των παραγώγων αύριο ίσως έχουμε κάποια εξέλιξη τελικά...
Να είστε όλοι και όλες καλά...και καλά κέρδη..
TheHawk




Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

19 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή διόρθωση είχε αρκετές πιθανότητες  να συμβεί όπως και έγινε.

Η εξέλιξη αυτή μας υπενθυμίζει ότι ναι μεν μεσοπρόθεσμα βρισκόμαστε σε ανοδική τροχιά, βραχυπρόθεσμα όμως αθροίζονται σημεία αδυναμίας περαιτέρω απρόσκοπτης προόδου της ανόδου.

Συγκεκριμένα:

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής και στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση ναι μεν δεν αντεστράφη, όμως βρίσκεται σε σημείο κορεσμού όσον αφορά την ταχεία συνιστώσα και την προλαβαίνουν πλέον οι πιο αργές.
 
Αυτό σημαίνει ότι μία πιο μεγάλης έκτασης προσωρινή διόρτωση είναι κοντά.

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή δημιουργείται "μανσέτα"  στο γράφημα των τιμών οι οποίες διέσπασαν καθοδικά την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Αυτό σημαίνει αποφασιστική κίνηση εν όψει.
Αν πρόκειται για κάθοδο δεν θα πρέπει να καταβούμε κάτω από τις 1340-1320 μον.

Λέμε αν διότι χρειάζεται άλλη μία καθοδική ημέρα για να πούμε ότι το σημερινό αρνητικό σημείο στην καμπύλη ανήκει στην μικρότερη δυνατή τάση δύο σημείων.
Ο ταλαντωτής αναδρομής εξεκολουθεί να μην βοηθά.
Η πιθανότερη ερμηνεία εκεί που βρίσκεται είναι ότι είναι έτοιμος να αντιστραφεί προς τα κάτω καθώς υπαρχει και αρνητική απόκλιση μεταξύ μεγίστων τιμών και της ταχείας συνιστώσας του ταλαντωτή.
 

3. Στα ακρότατα, η μεν γραμμή των τιμών βρίσκεται σε επαφή με την γραμμή των σημείων περιστροφής,  ο δε ταλαντωτής φαίνεται να έχει καθοδική διάθεση, αλλά τίποτε βέβαιο ακόμη.

 Οι τιμές σχηματίζουν ένα διαγώνιο τρίγωνο, το οποίο θέλει προσοχή, ίσως έχει ένα ακόμη μικρό κύμα προς τα πάνω ίσως όχι. Πάντως θα πρέπει να ακολουθηθεί από διόρθωση.
 
4. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο προέρχεται από τον ταλαντωτή αναδρομής του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής όπου η ταχεία συνιστώσα έτμησε την βραδεία.
Το ενδιαφέρον έγκειται ότι και κοι δύο συνιστώσες βρίσκονται κοντά στο σημείο κορεσμού και προειδοποιούν για διόρθωση αν όχι άμεσα στις επόμενες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες το αργότερο.
 
Εἰναι αυτό συμβιβαστό με την μέτρηση των κυμάτων του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης που έχομε  παρουσιάσει;
Νομίζω ναι.
 

Η πιθανότερη ακολουθία γεγονότων φαίνεται να είναι, μικρή διόρθωση σε ένα τέταρτο κίτρινο (minor) κύμα και ένα τελικό πέμπτο κύμα με πολλά πάνω κάτω που θα μας οδηγήσει στην περιοχή αντίστασης των 1410-1425 και εν συνεχεία διόρθωση μεγαλύτερης κλίμακας, καθώς θα έχει συμπληρωθεί ένα κόκκινο μεγαλύτερο πέμπτο κύμα (intermediate) και ένα ακόμη μεγαλύτερο τρίτο με τους μαύρους σε παρένθεση αριθμούς (cycle) .

Συνοψίζοντας: Φαίνεται ότι ούτε αυτή την φορά θα πάμε χωρίς περιπέτειες στις 1400, όπως είχαμε υποθέσει, αλλά τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα. Αυτό που προδιαγράφεται είναι μικρή υποχώρηση, τελική έφοδος και εν συνεχεία μεγαλύτερης κλίμακας διόρθωση με χρονικό ορίζοντα έναρξης της διόρθωσης από τα μέσα ως το τέλος Απριλίου.
Αν ξεκινήσει κάτι νωρίτερα, βεβαίως θα φροντίσομε να ενημερώσομε τους αναγνώστες του ιστολογίου.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.