Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άλλη μία εναλλαγή προσήμουν σήμερα με μικρή σχετικά άνοδο για να πούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ισχυρό ανοδικό κύμα.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής γύρισε σήμερα κατεύθυνση προς τα πάνω αλλ'ανεπαίσθητα και περιμένομε άλλη μία ανοδική ημέρα για να αξιολογήσομε αυτή την μεταβολή.

2. Το ενδιαφέρον μετατίθεται στο υποσύνολο των ακροτάτων.
Εδώ ο ταλαντωτής αναδρομής γύρισε προς τα πάνω και πάλι, στο πλαίσιο ενός υψίσυχνου μικρού εύρους σήμα από τότε που άρχισε αυτή η πλαγιοανοδική πορεία.


"Μανσέτα" και πάλι γύρω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και αναμενόμενη αποφασιστική κίνηση.
 

Ο συνδυασμός των δύο δεν αποσαφηνίζει τα πράγματα.
Αν πρόκειται για γνήσια ανοδική απόπειρα θα πρέπει να δούμε μία σαφή τάση χωρίς εναλλαγή προσήμων, πράγμα που θα προχωρήσει τον γρήγορο ταλαντωτή γρήγορα προς τα πάνω, διότι τώρα προηγούνται οι αργές συνιστώσες και θα πρέπει να προλάβει.
Αν πάλι πρόκειται για ψευδή αντιστροφή, τότε θα πρέπει μετά από μία ακόμη εναλλαγή προσήμου να συνεχίσει προς τα κάτω. Οι πιθανότητες συνυπολογιζομένων όλων των στοιχείων είναι προς την πλευρά της περαιτέρω ανόδου.
Οι κυματομορφές όπως εξελίσσονται είναι επιδεκτικές πολλών ερμηνειών, όπως έχομε πει και προηγουμένως. 
Η ερμηνεία την οποία έχεμε ακολουθήσει έως τώρα στο δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής έχει αναρτηθεί στο παρελθόν, αλλά την υπενθυμίζομε:

Σιγά-σιγά στρίβει το τρίτο κόκκινο κύμα και αποκτά χαρακτηριστικά κύματος προς την κατεύθυνση της τάσης.
Η δυσκολία στην πρόοδο φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι σε ακόμη ανώτερο επίπεδο πολυπλοκότητας έχομε να κάνομε με ένα εισαγωγικό διαγώνιο τρίγωνο όπως δείξαμε και χθες και τις προηγούμενες μέρες.
Η κυματομορφή του εξελικτικού χρόνου είναι εκείνη η οποία περιέχει τα πιο αισιόδοξα μηνύματα.
Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση, αν εφαρμόσομε την κατευθυντήριο οδηγία της εναλλαγής της πολυπλοκότητος των διορθώσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσομε την ακόλουθη αισιόδοξη εκδοχή, αν και υπάρχουν λιγότερο αισιόδοξα σενάρια.
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες, όπου φαίνεται να βρισκόμαστε στην αρχή ενός απλού τρίτου κύματος και εφ'όσον η διόρθωση 1,2 κόκκινο ήταν απλή τότε είναι πολύ πιθανό να μην  έχει εξαντληθεί η σειρά των κόκκινων κυμάτων και επομένως βρισκόμαστε σε ένα τρίτο πέμπτου κύματος, πράγμα που έρχεται σε συμφωνία με την αρίθμηση των κυμάτων των τιμών σε δεύτερο στάδιο συστολής.
Εξ άλλου στο υποσύνολο των ακροτάτων βρισκόμαστε είτε στα τελικά στάδια ενός τριγώνου, είτε στο τέλος ενός επίπεδου σχηματισμού και αναμένεται περαιτέρω άνοδος του εξελικτικού χρόνου.

Δεν μπορεί να αναγνωσθεί το πρώτο μικρό καθοδικό κύμα ως 1 προς τα κάτω που ακολουθείται από πλήρη αναδρομή από ένα μικρό a,b,c  και τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τα δύο πρώτα ενός τρίτου κύματος προς τα κάτω διότι το τέλος του c προχωρεί πάνω από το τέλος του 1 πράγμα που δεν είναι δυνατόν σύμφωνα με την θεωρία Elliott.

Πως λοιπόν συμβιβάζεται αυτή η ανάγνωση με την κίνηση του δείκτη στον μακροχρόνιο δίαυλο σε πρώτο στάδιο συστολής στο άνω όριο του οποίου βρισκόμαστε;
Η μόνη δυνατή ανάγνωση είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να διασπασθεί ανοδικά τις επόμενες ημέρες.
Διαφορετικά όλη η προηγούμενη ανάλυση πέφτει και θα πρέπει να αναζητήσομε την λύση σε ένα από τα λιγότερο αισιόδοξα σενάρια.

Συνοψίζοντας: Βρισκόμαστε στο χείλος μιας μεγάλης σημαντικής μεταβολής όπου το μεσοπρόθεσμο αισιόδοξο σενάριο είτε θα αρχίσει να βαδίζει προς την περάτωσή του σε πρώτη φάση με γοργά βήματα προς τις 1400 μον και ίσως και παραπάνω είτε όχι.
Η κυματομορφή δεν είναι σαφής.
Όμως οι ενδείξεις από τον εξελικτικό χρόνο και από τους ταλαντωτές αναδρομής είναι ότι θα πραγματοποιηθεί.
Πως η άνοδος στο ΧΑΑ είναι δυνατόν να είναι συμβιβαστή με την γεωπολιτική κόλαση  η οποία δημιουργείται από την Βόρειο Αφρική ως τις παρυφές της Ρωσσίας, τον Καύκασο, τη  Μέση Ανατολή, πολιτική αστάθεια στην Τουρκία και στην μέση εμείς,φτωχοί, ρακένδυτοι, χωρίς εθνική κυριαρχία, με την κοινωνική δυσαρέσκεια και δυσπραγία και όλα τα δυσάρεστα που απαρτίζουν την καθημερινή μας ζωή δεν το γνωρίζω.
Όμως ο αναλυτής πρέπει να τα πει όπως τα βλέπει με κίνδυνο να ακούσει ψόγο, αλλά αυτό είναι το τίμημα που ξέρομε ότι θα εισπράξομε σε περίπτωση λάθους όσοι τολμούμε να παρουσιάσομε την άποψή μας αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες.