Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε λίγο-πολύ στα πλαίσια τα οποία έχομε διαγράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Η διαφορά σήμερα είναι ότι τόσο στον εεξλικτικό χρόνο όσο και στα διαγράμματα τιμών έκανε την εμφάνισή του ένας σχηματισμός που μερικές φορές σημαίνει αντιστροφή.

Ας πάρωμε τα πράγματα απο την αρχή:

1. Στον εξελικτικό χρόνο εμφανίζεται μία οριζόντια γραμμή αποτελούμενη απο δύο σημεία.
Η πιθανότητα σημαντικής αντιστροφής (>5%) είναι 43% έναντι 57% της συνεχίσεως της διαδρομής προς την προηγηθείσα κυρίαρχη κατεύθυνση που εν προκειμένω  είναι κάτω.

2. Στο διάγραμμα του υποσυνόλου των ακροτάτων τιμών, μετά τις μικρού εύρους διακυμάνσεις οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων συγκλίνουν και δημιουργείται ένας κρίσιμος σχηματισμός που μπορεί να λυθεί είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Οι πιθανότητες και εδώ είναι υπέρ της αποφασιστικής λύσεως προς τα κάτω ίσως μετά απο μία η δύο ημέρες πλάγιας κίνησης.


3. Ο ταχύς ταλαντωτής των ακροτάτων σημείων , βρίσκεται σχεδόν εν επαφή αλλά δεν έτμησε εκ των άνω τον ταλαντωτή ενδιαμέσου ταχύτητος (πράσινη γραμμή) πράγμα που θα σήμαινε σαφές σήμα συνεχίσεως της καθόδου. Εντός των δύο επομένων ημερών θα ξέρωμε οριστικά.




4. Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση η γραμμή των τιμών δεν διέσπασε ανοδικά την γραμμή των σημείων περιστροφής, και πήγε σε πλάγια κίνηση. Εδώ η συνέχιση προς την κατεύθυνση της κυρίαρχης τάσεως έχει πιθανότητα 70% περίπου.

5. Ο ταλάντωτής αναδρομής στο ίδιο υποσύνολο σημείων όπως είπαμε και χθές έχει περάσει σε αρνητικό έδαφος, έχει τμήσει εκ των άνω τους βραδύτερους και αν και δεν έχει την ίδια ισχύ με το υποσύνολο των ακροτάτων, αυτή η παρατήρηση προβλέπει συνέχιση προς τα κάτω.


Το συμπερασμα είναι ότι είναι μεν πιθανή μια μικρής κλίμακας αντίδραση για μία η δύο ημέρες, αλλά η κυρίαρχη τάση εξακολουθεί να είναι καθοδική.

Αντιστάσεις και στηρίξεις για αύριο






Επειδή έχουν δημιουργηθεί αρκετά ερωτήματα σχετικά με την πακροπρόθεσμη μορφή των κυμάτων του  ΧΑΑ μου ζητήθηκε να παρουσιάσω διεξοδικά το ζήτημα.
Είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω σήμερα αλλά με εμποδίζουν επείγουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Η παρουσίαση δεν θα καθυστερήσει Θεού θέλοντος πέραν του Σαββατοκύριακου.



Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

EVOLUTION TIME, PHYSICAL TIME AND THE GREEK STOCK MARKET

Αυτή η εργασία συνεγράφη το 2004.
Στα Ελληνικά ο τίτλος σημαίνει:"Εξελικτικός χρόνος, φυσικός χρόνος και η Ελληνική Αγορά Μετοχών".  

Επι τη βάσει αυτής και των παρατηρήσεων της συμπεριφοράς της αγοράς είχα αρχίσει να προειδοποιώ φίλους και γνωστούς για το τι επρόκειτο να ακολουθήση.
Πίστευα ότι όσοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου με βάση την ανάλυση Elliott είχαν δίκαιο, αν και βραχυπρόθεσμα έπεφταν έξω. Κύριος εκπρόσωπος αυτού του τρόπου σκέψεως ήταν ο R. Prechter, ο οποίος αν και τον βάραινε η λαθασμένη πρόβλεψη για την μεγάλη άνοδο της δεκαετίας του '90 επέμενε ότι  πλησιάζει το τέλος του οικονομικού κόσμου όπως τον γνωριζομε.
Μπορεί να έκανε λάθος για άλλες χώρες και την ίδια του την χώρα στις λεπτομέρειες, αλλά απεδείχθη ότι, ό,τι είχε γράψει ήταν πέρα για πέρα σωστό για την Ελλάδα.

Μερικοί με άκουσαν με ενδιαφέρον, άλλοι με κοίταξαν λοξά και σκέφτηκαν "Τα έχει χάσει αυτός. Να δης που θα καταλήξη σε κανένα ψυχιατρείο", και άλλοι βυθισμένοι στην νιρβάνα της αφθονίας τους νόμιμη και μη αδιαφόρησαν. Κανείς τους δεν προετοιμάστηκε. Χρειάστηκε όλη η πειθώ μου και μερικοί γενναίοι καυγάδες για να πείσω την σύζυγο να τοποθετήσωμε σε χρυσό (νόμιμο και λίγο) μέρος των αποθεμάτων της οικογένειας.

Ας είστε σεις οι αναγνώστες και φίλοι μου οι κριτές.