Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2017: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Συνέχεια της καθόδου σήμερα, αλλά σε πιο ήπιους ρυθμούς.
Όμως το μέγεθος της καθόδου ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει όσα γράψαμε χθες.
Έχομε αναπτύξει έναν τρόπο υπολογισμού της πιθανότητος συνεχείας η διακοπής ενός κύματος με βάση υπό συνθήκη πιθανότητα συνεχείας η διακοπής δεδομένης της εμφάνισης ενός κύματος που διαρκεί μία, δύο κλπ ημέρες και είναι κύμα τάσης (conditional probability).
Η πιθανότης συνέχειας εν προκειμένω είναι περί το 66,6% ΑΝ το σημερινό κύμα είναι κύμα τάσης.
Δεδομένου ότι το κύμα της Παρασκευής ήταν καθοδικό και το σημερινό κατέληξε χαμηλότερα, διαμορφώνει κατ' ελάχιστο μία μικρής έστω διαρκείας τάση δύο όρων. Η πιθaνότης λοιπόν να ακολουθήσει και τρίτη καθοδική συνεδρίαση είναι περί το 66% όπως είπαμε πιο πάνω.
Η πιθανότης αντιστροφής του προσήμου αύριο είναι 33,3%  σε πρώτο στάδιο συστολής.

1. Στο σύνολο της χρονοσειράς οι ταλαντωτές αναδρομής και οι μεταταλαντωτές δείχνουν συνέχιση της καθόδου καθώς παρατηρήθηκε καθοδική επιτάχυνση και (το πιο ανησυχητικό) αντιστροφή της πορείας του μεταταλαντωτή που είναι λίγο πιο αργός όσον αφορά την παρακολούθηση μεγίστων και ελαχίστων αλλά δεν γυρίζει εύκολα και όταν γυρίζει αυτό σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια της κίνησης προς την κατεύθυνση της οποίας έχει στραφεί.
 
Αυτή η καθοδική επιτάχυνση του ταλαντωτή δεν σημαίνει πάντοτε μεγάλη κίνηση, αλλά όταν συμβεί σημαίνει συνέχεια για τουλάχιστον πέντε ημέρες.
2. Στα σημεία τάσης δεν έχομε σημαντικές εξελίξεις, καθώς θα πρέπει να είναι και η αυριανή ημέρα καθοδική για να έχομε ένα ακόμη σημείο στον ταλαντωτή αναδρομής και τον μεταταλαντωτή.
Πάντως μία ακόμη καθοδική ημέρα, θα έδινε και εδώ πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα στην παρατηρούμενη καθοδική κίνηση.
3. Στα ακρότατα επιβεβαιώνεται η καθοδική απόκλιση που παρατηρήσαμε προηγουμένως, καθώς στην επόμενη αλλαγή κατεύθυνσης, το ακρότατοπου θα παρατηρηθεί θα είναι χαμηλότερα από την μέγιστη τιμή την οποία έχομε ήδη παρατηρήσει και επομένως ταλαντωτής και ενδεχομένως και ο μεταταλαντωτής  θα κινηθούν καθοδικά.
Η αντιστροφή της πορείας του μεταταλαντωτή, θα ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνη καθώς θα σήμαινε ότι η αντιστροφή δεν αφορά μία μικρού μεγέθους τάση, αλλά όπως έχομε υποθέσει, τουλ΄χιστον δύο στδίων συστολής, καθώς ο μεταταλαντωτής δεν περιλαμβάνει ενδιαμεσες τιμές αλλά μόνον μέγιστα και ελάχιστα και μπορεί να είναι πιο αργός από τις μεταβολές της συνολικής χρονοσειράς, αλλά είναι πιο ειδικός όσον αφορά τη κατεύθυνση μεσοπροθέσμων και μακροπροθέσμων κινήσεων.
 
Το καλύτερο δυνατό σενάριο όσον αφορά τις περαιτέρω εξελίξεις απεικονίζεται στην μέτρηση που ακολουθεί και απεικονίζει την υπόθεση ότι δεν έχομε μπει ακόμη σε κάθοδο τριών η τεσσάρων σταδίων συστολής, αλλά σε ένα μικρότερης πολυπλοκότητας καθοδικό κύμα στο πλαίσιο μιας πιο πολύπλοκης διόρθωσης.

Δεν αποκλείεται επίσης ο σχηματισμός τριγώνου, το οποίο ακόμη δεν έχει συμπληρώσει αρκετά από τα σκέλη της διαδρομής του για να το δούμε καθαρά.
 
Και τα δύο σενάρια είναι σενάρια μειοψηφίας, λόγω της εικόνας συστολής που δείξαμε χθες, όπου τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει η περάτωση ενός διορθωτικού πλαγιοανοδικού σχηματισμού τουλάχιστον τριών σταδίων συστολής και έναρξη ενός καθοδικού κύματος τουλάχιστον της ίδιας πολυπλοκότητας προς τα κάτω και η κατάληξή τους ΠΡΕΠΕΙ να είναι μεταξύ 620-570 μον.
Καθώς βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο σχηματισμού ενός πολύ μακροχρόνιου πυθμένα είναι γνωστό και κατανοητό οι κυματομορφές να χάνουν μεγάλο μέρος από την καθαρότητά τους.
Έτσι, ελπίζομε μεν στο καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.
Ενδοσυνεδριακές προτεινόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο: 

 
Υπενθυμίζομε ότι όλοι οι συνδυασμοί εμφάνισης αντισάσεων και τηρίξεων είναι δυνατοί κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και ότι η προσέγγιση ενός από τα προτεινόμενα σημεία είναι σημίο προσωρινής αντιστροφής της πορείας ενδοσυνεδριακά, ενώ αντίθετα διάσπσή του με ορμή σημαίνει ένραξη βραχυπρόθεσμης τάσης. Το κλείσιμο της ημέρας συνήθως δεν ξεπερνά ένα από τα προτεινόμενα σημεία +/- την σταθερά απόκλιση και πολλές φορές πολύ λιγότερο.

 

1 σχόλιο: