Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2017: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ

Όπως είχαμε εκτιμήσει, ήλθε η άνοδος τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, αν και αντικειμενικά, από τον καιρό, ως την φορολογική λαίλαπα, από την διαγραφόμενη αστάθεια στις ΗΠΑ, ως την επερχόμενη ήττα στο Κυπριακό και από την Τουρκία προκλητική όσο ποτέ, ως το γνωστό παιχνίδι με τους δανειστές-δυνάστες που καταλήγει σε "μέτρα", διάβαζε επιδείνωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του κόσμου, δεν υπάρχει κάτι που να την διακαιολογεί. Όμως αυτά έχει η τεχνική ανάλυση, της οποίας κεντρικό δόγμα είναι η σταθερότητα των επαναλαμβανόμενων κυματομορφών.
Προσθέστε τώρα και την συνέλευση των ζόμπι του ΠΑΣΟΚ, την υπόθεση Σώρρα, τους ξεπαγιασμένους λαθρομετανάστες και ντόπιους, την απαγόρευση της Τουρκίας να κατοικηθούν Ελληνικά νησιά, τα πρωϊνάδικα, τον Φικιώρη με τις βιταμίνες του, τις σεισοπυγίδες με τα κολλαγόνα, την αιώνια κλάψα όλων για όλα, και θα καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στο βάθος ενός πολύ μεγάλου κύματος C το οποίο δυστυχώς δεν λέει να τελειώσει.

Αυτό σύμφωνα με την ανάλυσή μας της συστολής των κυματομορφών και τους ταλαντωτές μας επιβεβαιώνεται από τα εξής:

1.Χωρίς συστολή, και στο σύνολο της χρονοσειράς των τιμών, η κάθοδος της Παρασκευής σηματοδοτεί περαιτέρω κάθοδο με πιθανότητα 66% η οποία θα αυξηθεί περαιτέρω αν και η Δευτέρα είναι καθοδική. Οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς και ο ταλαντωτής αναδρομής έχει γυρίσει προς τα κάτω και αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή ενός μεγαλύτερου καθοδικού κύματος.

2 Στο σύνθετο διάγραμμα των ακροτάτων οι ενδείξεις είναι ότι τελείωσε ένα κύμα C τουλάχιστον δύο (κόκκινη γραμμή) και ίσως τριών (κίτρινη γραμμή)  έως και τεσσάρων σταδίων (πράσινη γραμμή) συστολής.
Υπάρχει πιθανότης να πρόκειται για πιο σύνθετη διόρθωση (λ.χ. WXYXZ η τρίγωνο) αλλά οι πιθανότητες είναι μικρότερες από την απεικονιζόμενη μέτρηση

Σ' αυτή την δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να κρατήσουν οι 640-45 μον, και να ξεκινήσει μία πλαγιοκαθοδική διόρθωση σχετικά ήπια με διάρκεια εβδομάδων έως δύο ρο πολύ μηνών.
Διαφορετικά αν ισχύει η πρώτη υπόθεση, μπαίνομε σε ένα μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας καθοδικό κύμα, του οποίου τα πρώτα στάδια εύκολα θα διασπάσουν τις πρώτες στηρίξεις καθώς θα οδεύομε προς τα κάτω και το οποίο ελπίζομε να πάρει επιτέλους την μορφή τελικού διαγωνίου τριγώνου που θα σημάνει και τον οριστικό πυθμένα του μακροχρόνιου μαρτυρίου της χώρας.
 Με τον άλφα η το βήτα τρόπο.
Οφείλω να πω ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος του δυσμενούς σεναρίου, καθώς σύμφωνα με την μέθοδό μας εκκρεμεί η συμπλήρωση ενός ακόμη καθοδικού κύματος ώσης πέντε σταδίων συστολής του οποίου ο πυθμένας είναι κάτω από την στήριξη των 480 μον. του περασμένου χρόνου.
Τα τρία πράσινα κύματα συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις να τελειώσε ένα διορθωτικό πλαγιοανοδικό κύμα πέντε σταδίων συστολής, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο 5 (12% πιθανότητα) η 7 (<3%) κυμάτων αυτής της πολυπλοκότητας για να συμπληρωθεί η πλαγιοανοδική διόρθωση, αλλά οπωσδήποτε όχι παραπάνω. Διάσπαση με ορμή των 620-626 μονάδων σημαίνει ότι μπήκαμε σε μεγάλης πολυπλοκότητας καθοδικό κύμα.
Στώμεν καλώς.

4 σχόλια:

  1. Χαιρεται κ.Παπαβασιλειου,

    Εντελως τυχαια (ισως βεβαιως οχι και τοσο μιας και εγω τα τελευταια χρονια ασχολουμαι με το ευγενες αθλημα) επεσα πανω στο blog σας.
    Πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο το βαθος των γνωσεων σας (και) πανω στην Ε.W theory.
    Εξαιρετικο blog που σιγουρα θα επισκεπτομαι συχνα προκειμενου να εμπλουτιζω τις γνωσεις μου.

    Ενας παλιος φοιτητης σας, παρολιγον ενδοκρινολογος, φευ ορθοπαιδικος

    Με εκτιμηση,

    Γιωργος Δατσης
    Senior Fellow in Foot and Ankle Surgery
    Leicester University Hospital

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Γιώργο.
      Είναι μεγάλη η χαρά μου που επικοινωνεί μαζύ μου ένας συνάδελφος που είχα την ευθύνη της διδασκαλίας του.
      Ελπίζω τα γραφόμενα να σου φανούν χρήσιμα παιδί μου.
      Χαίρομαι για την πρόοδό σου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά λυπάμαι που ενώ σας μεγαλώσαμε σαν τον βασιλικό στην γλάστρα, τώρα απολαμβάνουν άλλοι τους καρπούς της επιστημονικής σας κατάρτισης, ευφυΐας, χαρακτήρα και δύναμης.
      Όπως σε όλα τα πράγματα οι αγορές χρειάζονται προσοχή και αδιάκοπη μελέτη.
      Είμαι στην διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

      Διαγραφή
  2. Χαιρετώ τον αγαπητό φίλο και Δάσκαλο και τον ευχαριστώ θερμά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας στρατηγέ μας.
      Σοβαρό και ευχάριστο ταυτόχρονα στο καινούριο σπίτι.
      Περπάτω στις άκρες των ποδιών για να μην ενοχλήσω.

      Διαγραφή