Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μετά την σημερινή αναμενόμενη διόρθωση διαμορφώνεται ενδιαφέρουσα τεχνική εικόνα.

1. Στα ακρότατα σε πρώτο σταδιο συστολής συμπληρώθηκε και δεύτερο ανοδικό σημείο στον μεταταλαντωτή, ενώ ο ΤΤΑ δείχνει ότι το ανοδικό κύμα που πέρασε ήταν κατα πάσα πιθανότητα το κύμα ακμής της ανοδικής αντίδρασης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Μετά την συμπλήρωση της διόρθωσης η πιο πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων θα πρέπει να είναι ένα ακόμη ανοδικό βραχυπρόθεσμο κύμα μεταξύ 7-9% από το σημείο που θα περατωθεί η καθοδική η πλαγιοκαθοδική διόρθωση.

 
Είναι εμφανής από την αραίωση των σημείων των καμπυλών τόσο των τιμών όσο και του ΤΤΑ η ανοδική επιτάχυνση.
Στο γράφημα του μεταταλαντωτή παρατηρούμε ότι κανένα κύμα τάσης δεν έχει λιγότερα από τέσσερα σημεία. Επομένως αναμένεται και εδώ περαιτέρω άνοδος της τιμής του πράγμα που σημαίνει άνοδο των τιμών.
 

2. Στα σημεία τάσης βρισκόμαστε  στην κορυφή της διαδρομής του ταλαντωτή αναδρομής και ο ΤΤΑ έχει χάσει αρκετή από την δύναμή του, ενώ οι βραδύστερες συνιστώσες έχουν ακόμη χώρο ανόδου.
Αυτό σημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα είναι πιο πιθανό να προχωρήσομε σε αποσυμπίεση μέσω μιας πλαγιοκαθοδικής κίνησης για να συγκλίνουν οι τρεις συνιστώσες, παρά να προχωρήσομε άμεσα σε επανάληψη της ανόδου στην κυρίως τάση.
 

Ο μεταταλαντωτής λέει ότι δεν έχει εξαντληθεί η ανοδική ορμή και ότι ίσως αυτό να ήταν το κυρίως ανοδικό τρίτο κύμα στα σημεία τάσης χωρίς συστολή.
Αναμένομε και εδώ συνέχεια της ανόδου και του ΤΤΑ και του μεταταλαντωτή.

3. Στο σύνολο των σημείων της χρονοσειράς, παρατηρείται συνωστισμός στην ανώτατη τιμή και των τριών συνιστωσών του ταλαντωτή αναδρομής, πράγμα που σημαίνει προσωρινή αντιστροφή της πορείας προς εκτόνωση της υπεραγορασμένης κατάστασης.
Ο ΤΤΑ είναι έτοιμος να γυρίσει προς τα κάτω αλλά κατά τα φαινόμενα, όχι και ο μεταταλαντωτής.
 

 

Συνοψίζοντας: Παραμένει ο στόχος της περιοχής των 640-645 μον. μετά από βραχυπρόθεσμη διόρθωση διαρκείας όχι πέραν των 4-5 ημερών. Αναμένεται στήριξη μεταξύ 615 και 608 μον.



2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κύριε καθηγητά μας κακομαθαίνετε. Τρίτη συνεχής ανάρτηση; Εντυπωσιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Γιώργο μου.
    Όσο πάει το γκαζοζέν θα έχει και αναρτήσεις.
    Είναι κομβικό το σημείο που βρισκόμαστε.
    Έχω στραφεί προς την πιθανοκρατική ανάλυση και εκεί τα έχω βρει μπαστούνια.
    Μία διαβάζω τα βιβλία του γιού μου, μετά άντε στο Διαδίκτυο για να κατανοήσω τις εφαρμογές, άντε να πω στον Μιχάλη να βοηθήσει, ξανά ανάλυση, και μετά έχομε εφορία, κλινική, διδασκαλία, οικογενειεκές υποθέσεις κλπ.
    Άλλοτε τα προλάβαινα. Τώρα όμως αυτό πληρώνεται με κενά στις αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή