Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2016: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "THE DONALD" ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Ανήμερα των Ταξιαρχών, οι αμερικανοί πήγαν στις κάλπες.
Κατά παράφραση της περίφημης επί δικτατορίας μαντινάδας του αείμνηστου μεγάλου γελοιογράφου Χριστοδούλου επ' ευκαιρία του τότε "δημοψηφίσματος",
"Μαθές δεν εματάγινε,
τέτοιο κουτί ρημάδι,
Κλίντον να λένε το πρωΐ,
Ντόναλντ να βγαίνει βράδυ"

Τι αντιλαμβάνομαι και πως ερμηνεύω αυτή την εκλογή ως κάτοικος της Ελλάδας;
Κάτοικος διότι για να είσαι πολίτης πρέπει να έχεις χώρα και κράτος και εμείς πλέον μόλις και μετά βίας  και υπό προθεσμία έχομε το πρώτο και καθολου το δεύτερο, ; 

1. Η τακτική του Περιάνδρου της αποκοπής των πιο εύρωστων στάχεων της αμερικανικής πολιτικής έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Δεν απέμειναν παρά βαρέα και ανθυγιεινά κατάλοιπα στον αποστακτήρα της αμερικανικής πολιτικής και αυτά διατίθενται προς κατανάλωση. Αυτά, από την εποχή της ανατροπής της επιλογής του Henry Wallace και την επιλογή του H. Truman στο Συνέδριο των Δημοκρατικών το 1944 και της συστηματικής εξαλείψεως μετριοπαθών αλλά σοβαρών συντηρητικών εκ μέρους των  Ρεπουμπλικάνων, αρχής γενομένης από την επιλογή του Nixon. 
2. Ο κος Trump κατάφερε να διατυπώσει τις ανησυχίες και τις σκέψεις μεγάλου μέρους των αμερικανών που δεν κατοικούν στις δύο ακτές τις χώρας που είναι βάσεις των νεοταξιτών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, με τρόπο άκομψο, χυδαίο, ακραίο  και δηλητηριώδη πολλές φορές, αλλά κατά βάθος σύμφωνο με αυτά που πιστεύει και επιθυμεί η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας και συντονισμένο με την πικρία και την οργή που έχει συσσωρευθεί τα χρόνια της επικράτησης του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου εις βάρος του βιομηχανικού και των ηθών των νεοταξιτών, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ.
Οι ανησυχίες αυτές επικεντρώνονται γύρω από την οικονομία, την πολιτισμική ταυτότητα,  τον  ρόλο των φύλων, την γεωπολιτική και τον παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ.
Όσον αφορά την οικονομία θέλει να επαναφέρει την παραγωγική βάση της Αμερικής στην χώρα.
Από τους ανθρακωρύχους της Πεννσυλβανίας και του Κεντάκι, ως τους αγρότες των μεγάλων πεδιάδων, τους εργάτες σιδήρου της Ινδιάνας και  τους εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντητρόϊτ, αυτό είναι κάτι που περιμένουν να ακούσουν και να δουν να πραγματοποιείται εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, καθώς βλέπουν μεγάλες πόλεις να μετατρέπονται σε ερείπια και  μικρές να ερημώνονται και τις βασικές υποδομές της χώρας όπως οδικό δίκτυο, γέφυρες κλπ να υποβαθμίζονται, ιδιαίτερα μετά την κρίση των οικιστικών δανείων, όπου πολύς κόσμος έχασε ταυτόχρονα δουλειά, σπίτι και σύνταξη συνεπεία της μαζικής αποεπένδυσης στην αμερικανική βιομηχανία και την επέλαση της παγκοσμιοποίησης. Αυτή είναι μία διαφυλετική πρόσκληση συστράτευσης που συσπείρωσε πολλούς πολίτες γύρω του.
Παράλληλα η διόγκωση του δημοσίου χρέους, εξανέμισε το κεφάλαιο μεγάλου μέρους κεφαλαιούχων μεσαίου μεγέθους στις κεντρικές και νότιες πολιτείες όπως το Τεννεσή και η Γεωργία, με την βίαιη υποτίμηση του δολλαρίου μέσω των αλχημειών Bernanke και γλίτωσε μεν την Wall Street και έκανε τους πλούσιους πολύ πλούσιότερους, αλλά καταβαράθρωσε την Main Street, σε σημείο που οι Rothchild άρχισαν να μιλούν για διόρθωση των ανισοτήτων πριν εκραγεί επανάσταση.
3. Στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, είπε πράγματα τα οποία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού πέραν των ακτών της χώρας και ιδιαίτερα των λευκών είναι αυτονόητα. Συγκεκριμένα, είπε ότι η ροή Ισπανόφωνων από το Μεξικό κυρίως αλλά και από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής πρέπει να ανακοπεί, να παταχθεί η μαύρη εργασία πλήττοντας το συνδικάτο των εισαγωγέων παράνομων μεταναστών εντός των ΗΠΑ, παράλληλα με την φρούρηση των συνόρων και βέβαια δεν είναι δυνατόν να είναι ελεύθερη και επί ίσοις όροις η μετανάστευση μουσουλμάνων δεδομένων των τρομοκρατικών ενεργειών στο εσωτερικό της Αμερικής, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς είναι υποδειγματικοί πολίτες.
Σημειωτέον, ότι οι Ισπανόφωνοι στις Δυτικές πολιτείες και ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια ούτε επιθυμούν, ούτε μπορούν να ενσωματωθούν στον αμερικανικό τρόπο ζωής κατά πλειοψηφία και ήδη έχουν αρχίσει κινήσεις αλυτρωτισμού της πολιτείας. 
Όλα αυτά υπό την πίεση και το φάσμα της δραματικής αλλαγής του δημογραφικού χάρτη της χώρας.
4.  Επί δεκαετίες τώρα, προωθείται μία "φιλελεύθερη" ιδεολογία όσον αφορά τον ρόλο των φύλων και την εξίσωση των σεξουαλικώς αποκλινόντων ατόμων προς τον φυσιολογικό πληθυσμό, όσον αφορά την δημόσια έκφραση της απόκλισης τους, την απόκτηση οικογενειακών δικαιωμάτων "ζευγών" ατόμων αυτού του είδους, συνεχή αμαύρωση της εικόνας του λευκού φυσιολογικού άνδρα σε όλους τους ρόλους και ιδιότητες, τον βομβαρδισμό περί δικαιωμάτων των γυναικών και ούτω καθ' εξής, έως τέτοιο σημείο υπερβολής, ώστε να γίνεται μείζον πολιτικό ζήτημα πέρισυ την άνοιξη η εγκατάσταση ξεχωριστών αποχωρητηρίων για τους υποτιθέμενους διαφύλους (transsexual) μαθητές γυμνασίου, παιδιών δηλαδή, που πριν ακόμη σκάσουν απ' τ αυγό και υπό τον συνεχή βομβαρδισμό και τεχνητή κοινωνική πίεση στο σχολείο, εναντίον της φυσιολογικής ετεροσεξουαλικής ταυτότητας και ζωής, "υπέφεραν" από "δυσφορία φύλου". Εδώ αναδείχθηκε πλέον ο νοσογόνος και παθογενετικός ρόλος της τηλεόρασης και του Διαδικτύου που έκανε τους γονείς τους να επαναστατήσουν.
Μετρείστε τις αμερικανικές αστυνομικές εκπομπές στην εγχώρια τηλεόραση και δες τε πόσοι διοικητές του Τμήματος είναι άνδρες και τον ρόλο και την εικόνα των ανδρών σε σχέση με την "απελευθερωμένη" λεσβία διοικήτρια. Ασε πια εκείνο το "Sex and the city".
Συνοδό όλων αυτών, ήταν το ρεύμα της "πολιτικής ορθότητος" που έκανε αξιόποινη πράξη να πεις ένα αστείο για ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενός λαού, μιας ομάδας ατόμων κλπ.
Στην νεοταξίτικη χύτρα, όλοι είναι ίδιοι και δεν επιτρέπεται η αναφορά σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ούτε ως αστείο.
Η ηπειρωτική  όμως Αμερική δεν τα σηκώνει αυτά και τα υπέμεινε για πολύ καιρό. 
Η πλειονότητα είναι μαζεμένοι, απλοί άνθρωποι της εργασίας χωρίς πανεπιστημιακά πτυχία, και η προπαγανδιζόμενη πίεση αλλαγής πολιτιστικού υποδείγματος από τους "φιλελεύθερους" των ακτών τους ταπεινώνει, τους αναστατώνει και δεν την επιθυμούν, παρά το γεγονός ότι δεν βρήκαν τους κατάλληλους εκπροσώπους που θα εξέφραζαν την αντίρρησή τους με κόσμιο τρόπο, πράγμα που ανέλαβε ο κος Trump, με άκομψο και χυδαίο τρόπο πολλές φορές αλλά αναντίρρητα αποτελεσματικό, όπως κρίνεται εκ του εκλογικού αποτελέσματος.
5. Αν ανήκατε σε μία από τις οικογένειες που έχασαν κάποιο συγγενή στους αμερικανικούς πολέμους της τελευταίας τριακονταετίας, η είχατε μείνει ανάπηρος/η λόγω της συμμετοχής σας χωρίς ορατό θετικό αποτέλεσμα πλην της προσωρινής στρατιωτικής νίκης, θα είχατε πολλούς λόγους να ξαναδείτε τον παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ από την αρχή.
Ήδη ο Z. Brzezinski και ο H. Kissinger συμφωνούσαν εδώ και καιρό, αλλά με διαφορετική προτεινόμενη  λύση, στο ζήτημα  της εξασθένισης της παγκόσμιας ισχύος των ΗΠΑ και έβλεπαν και βλέπουν να αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος.
Τι λογικότερο από το να προτείνει κανείς αναθεώρηση της τωρινής πολιτικής των συνεχών πολέμων, της τεχνητής πρόκλησης αστάθειας στην Μ. Ανατολή, το σταμάτημα της επίθεσης εναντίον της Ρωσσίας η οποία κατ' ουδένα τρόπο προκάλεσε τις ΗΠΑ πλην της επιβεβαίωσης της εθνικής και πολιτισμικής της κυριαρχίας τον ανταγωνισμό προς την ανδρούμενη Κίνα στον Αν. και Νότιο Ειρηνικό και την όδευση προς τον φοβερό παγκόσμιο εκβιασμό, "η παραδίνεστε η Πυρηνικός Πόλεμος";    
Πρεσβευτής αυτού του εκβιασμού ήταν δυστυχώς και ο Ελληνικής καταγωγής επιφανής ναύαρχος Stavridis, και αν πιστέψει κανείς τα αναγραφόμενα στο Διαδίκτυο σε μελέτες και βιβλία από πολλούς αναλυτές και στοχαστές αλλά και τον υφυπουργό, συντηρητικό, αντιρώσσο και αντικομμουνιστή της εποχής του Reagan, Rogers  αλλά και τον δαιμόνιο Dugin, φτάσαμε πολύ κοντύτερα σ' αυτό το ενδεχόμενο απ' ότι νομίζει πολύς κόσμος και ενώ εμείς ασχομούμαστε με το ....ΕΣΡ, τρομάρα μας και ο Ερντογάν αναθεωρούσε την Συνθήκη της Λωζάννης.
Δεν γνωρίζω απ' εδώ και πέρα τι μέλλει γενέσθαι. 
Αυτό που γνώριζα και γνωρίζω είναι ότι το εκκρεμές της ιστορίας γυρίζει http://rosicrux.blogspot.gr/2016/03/blog-post.htmlκαι δεν είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσομε προς όφελος και των ιδίων και της πατρίδας αυτή την μεταβολή. 
Ο δικός μας ο αχαΐρευτος ήταν προτελευταίος πριν τον Kim Yong Un στην αποστολή ενός συγχαρητηρίου τηλεγραφήματος  το περιεχόμενο του οποίου είναι τελείως αντίθετο με αυτά που πρεσβέυει ο κος Τραμπ και  θα μπορούσε να το είχε στείλει η Clinton. Μάλιστα. Τέτοιο πολιτικό ένστικτο. Την ίδια στιγμή ο "σουλτάνος" είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κο Trump και πιάνει στασίδι νωρίς-νωρίς στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας του.
Ελπίζω οι Ταξιάρχες να μας σκεπάσουν με την προστασία τους, διότι μόνον Θεία βουλήσει σωζόμαστε πλέον εδώ που φτάσαμε.

2.  Σχόλιο για τον ΓΔ.

Συνεχίζεται η πλάγια πορεία ενός μακροπρόθεσμου κύματος μεγάλης πολυπλοκότητας.
Δεν έχομε να προσθέσομε κάτι νεότερο από την τελευταία προ 20ημέρου περίπου ανάρτηση.
Περισσότερα το βράδυ, πρώτα ο Θεός.
   

6 σχόλια:

  1. Καλώς ήλθατε και πάλι.Μάς λείψατε Ζ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αίσθηση που υπάρχει είναι, πως η παγκοσμιοποίηση τώρα τελευταία δεν πρέπει να 'αισθάνεται' και τόσο καλά, καθώς και στην Ευρώπη προσπαθούμε να περιχαρακωθούμε μέσα από εσωτερικά σύνορά αλλά και η περίφημη συμφωνία CETA, που κανόνιζε η μυστικοπαθής Κομισιόν, εφαρμόζεται ύστερα από τις αναγκαίες διορθώσεις των Βαλόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση λογικών και καταςταλαγμενων σκέψεων! Θα το μελετήσω εκτενέστερα το ΣΚ και θα επανέλθω.

    Να είστε καλά, Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαιρετώ τον αγαπημένο μου φίλο και Δάσκαλο ...κοινοποίησα το άρθρο σας στην σελίδα μου στο Facebook όπου και σας περιμένουμε ...την αγάπη μου, να είσαστε πάντα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=324461594606614&id=100011283276549

    ΑπάντησηΔιαγραφή