Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν έχομε να προσθέσομε και πολλά πράγματα απο τις προηγούμενες αναρτήσεις.
Περιμένομε την κατάληξη αυτού του διορθωτικού ανοδικού κύματος, στο πλαίσιο του μεγαλύτερης πολυπλοκότητας και διάρκειας σχηματισμού.
Για σήμερα και επειδή δεν συντελέσθηκαν σπουδαίες εξελίξεις, παραθέτω και πάλι το σύνθετο γράφημα των ακροτάτων σε τέσσερα στάδια συστολής.
 
Επ' ευκαιρία ενός σχολίου το εξηγώ πάλι: 
1. Αυτή είναι η μεσομακροπρόθεσμη εικόνα. και εδώ και 150 ημ συναλλαγών περίπου του τελευταίο στάδιο είναι σχεδόν επίπεδο. Αυτή είναι η έννοια της φράσης "ατασική αγορά".
2. Όμως, όπως είναι προφανές από το ίδιο γράφημα στο ίδιο διάστημα σχηματίστηκαν μικρού μεγέθους κύματα τάσης στα κατώτερα στάδια συστολής, όπως λ.χ. στο πρώτο.
Σε ημερήσια βάση και στο σύνολο της χρονοσειράς, ασφαλώς και υπάρχει ένα κύμα τάσης, το οποίο όμως εμένα δεν θα με παρασύρει αν και περιμένω σύμφωνα με όσα έχομε πει προηγουμένως ότι μπορεί τελικά σε πρώτο στάδιο συστολής να καταλήξει γύρω στις 600-615 μον. 
Το τελευταίο σύμπλεγμα μπλε κυμάτων μπορεί να αντιστραφεί χωρίς να μεσολαβήσει άλλο, η μπορεί να έχει ένα κάτω και ένα μεγαλύτερο πάνω ακόμη, αλλά είναι η γνώμη μου ότι εκεί θα περατωθεί και θα πρέπει να αρχίσει πλαγιοκαθοδική κίνηση για να συμπληρωθεί το πράσινο σύμπλεγμα κυμάτων (τέσσερα στάδια). Αυτό παίρνει μήνες για να γίνει.
Υπενθυμίζω ότι ο ΓΔ αλλάζει πρόσημο κατά μέσο όρο κάθε 2,85 ημέρες. Κάθε κύμα ανώτερης ιεραρχίας (σταδίου συστολής) περιέχει περίπου τρία κατώτερης με εκθετική κατανομή και αρκετά μεγάλη διασπορά. Δες τε την ενότητα για την μέθοδο όπου παρατίθεται σχετική μελέτη παλαιότερα αλλά είναι στα αγγλικά και εκεί περιέχονται όλοι οι σχετικοί πίνακες και συχνότητες.
Άρα για να δημιουργηθεί το τέταρτο κύμα για το οποίο μιλήσαμε χρειάζονται, πάντα κατά μέσο όρο, τρία τρίτου, εννέα δευτέρου 27 πρώτου και 81 χωρίς συστολή που είναι τα ακροτάτα της  αρχικής χρονοσειράς. Είναι ακρότατα επειδή εκεί αλλάζει πρόσημο ο δείκτης. Άρα μιλούμε για 81αλλάγές προσήμου *2,85 ημέρες/αλλαγή= 230 ημέρες συναλλαγών. 
Επειδή υπάρχουν 240 ημέρες συναλλαγών κατ' έτος αυτό σημαίνει ότι grosso motto ο σχηματισμός του τελευταίου κύματος τεσσάρων σταδίων συστολής θα πάρει σχεδόν ένα χρόνο κατά μέσο όρο.
Λόγω μεγάλης διασποράς στον χρόνο διάρκειας αυτή δεν είναι ακριβής εκτίμηση και γι' αυτό δεν την παραθέτω ως άποψη, αλλά ως τάξη μεγέθους. Δεν μπορεί να είναι λιγότερη από μερικούς μήνες.
Όπως έλεγε και ο Καθ/της Παπαζάχος για τους σεισμούς, χρειάζεται επίκεντρο, εστιακό βάθος, ένταση και χρόνος για να πούμε ότι μπορούμε να τους προβλέψομε και είχε δίκιο.
Επομένως συζητήσεις γύρω από τις χρηματιστηριακές χρονοσειρές όταν παρουσιάζεται μία άποψη φρονώ ότι θα πρέπει να περιέχει συχνότητα δειγματοληψίας (ημερήσια, ημίωρη μηνιαία κλπ), βαθμό Elliott η αν προτιμάτε στάδιο συστολής που νομίζω ότι είναι πιο αντικειμενικό, μέγεθος και διάρκεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την φράκταλ φύση των διακυμάνσεων των χρηματιστηριακών δεδομένων. Μεταξύ δύο σημείων, με οποιαδήποτε συχνότητα δειγματοληψίας από την μεγαλύτερη και κάτω, θα υπάρχουν αυτοόμοια αντίγραφα με μικροτάσεις και μικροδιορθώσεις

Παραθέτομε τον πίνακα με τις εκτιμήσεις μας  για αύριο.





5 σχόλια:

  1. Καθημερινή ενημέρωση.Ευχαριστώ άν και μας κακομαθαίνετε...
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τεχνική ανάλυση είναι στατιστική και μαθηματική επεξεργασία των στοιχείων προηγούμενων ημερών. Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου πως μπορεί η θεωρία του χάους και οι φράκταλ συναρτήσεις να περιγράψουν τις χρηματιστηριακές κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου στείλετε μήνυμα θα σας δώσω πρόσβαση στην σχετική βιβλιογραφία.
      Οι μαθηματικοί οι μηχανικοί και οι οικονομολόγοι μεταξύ ημών το ξέρουν αυτό και ξέρουν και πολύ περισσότερα από μένα, και τους ζητώ συγγνώμην για το πολύ χαμηλό επίπεδο ανάλυσης ώστε να γίνει κατανοητή εκ μέρους όλων η εφαρμογή.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την πρόταση antias@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή