Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Α. Πάλι μας έκανε το χατήρι η αγορά και επεβεβαίωσε την δειλή εκτίμησή μας για περαιτέρω άνοδο.
Η εικόνα έχει γίνει λιγο ισχυρότερη όσον αφορά την ανοδική συνέχεια, αν όχι αύριο πάντως σε βάθος εβδομάδος έως δύο.
 

Μία λεπτομέρεια στην μορφολογία του μεταταλαντωτή (πράσινη γραμμή) της συνολικής χρονοσειράς λέει ότι η συνέχεια θα είναι ανοδική διότι:
1.Όποτε παρατηρείται στην πορεία του μεταταλαντωτή ένα σημείο καμπής (είναι η περιοχή των τιμών μέσα στην έλλειψη όπου η πορεία του γίνεται σιγμοειδής) όπου παρατηρείται συνωστισμός αλλά όχι αντιστροφή η συνέχεια είναι προς την κατεύθυνση της προηγούμενης ισχυρής πορείας (άνοδος αν ήταν ανοδική ως το σημείο καμπής και κάθοδος αν ήταν καθοδική).
2. Ακολουθείται από τουλάχιστον πέντε σημεία αραιωμένα (θυμηθείτε τα διαμήκη κύματα από την Φυσική του Λυκείου. Οι ειδικοί, μηχανικοί κλπ παρακαλώ συγχωρείστε με για την υπεραπλούστευση, η οποία όμως εν προκειμένω είναι αληθινή) εκ των οποίων έχομε εξαντλήσει τα δύο, τα οποία σημαίνουν σε τελευταία ανάλυση, ανοδική επιτάχυνση. 
Άρα μας μένουν τουλάχιστον τρία (δηλαδή ένα τριήμερο εφ' όσον η χρονοσειρά αποτλείται απο ημερήσια κλεισίματα), πριν ξανασυσντήσομε μία περιοχή τιμών η οποία θα χαρακτηρισθεί από συνωστισμό και ίσως αντιστροφή του τρέχοντος κύματος.
Αυτό δεν φαίνεται καλά στον ταλαντωτή αναδρομής (κόκκινη γραμμή) όπου ναι μεν έχει σχηματισθεί σημείο καμπής, αλλά δεν είναι βέβαιη η συνέχεια.
Β. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι τιμές της συνολικής χρονοσειράς κινούνται ανάμεσα σε ακρότατα και η συμπεριφορά της χρονοσειράς των ακροτάτων είναι εξαιρετικά σημαντική.
Και εδώ φαίνεται να υπάρχει ανοδικό δυναμικό, περιορισμένο μεν πλην παρόν.
(Άσκηση: Βλέπετε να παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο της συνέχειας προς την κατεύθυνση της κύριας πορείας του ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων (κόκκινη γραμμή). Αν ναι που; Αν όχι που; )
 

Στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο; 
Υπονθυμίζομε ότι η πορεία προς στηρίξεις και αντιστάσεις μπορεί να γίνει μέ όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, και ότι διάσπαση της τρίτης αντίστασης η στήριξης σημαίνει νέα τάση της οποίας το πρώτο κλείσιμο είναι μεταξύ δεύτερης τρίτης αντιστασης η στήριξης αναλόγως με την πορεία του δείκτη.
 
Αν έχω δίκιο στις σημερινές εκτιμήσεις, τότε αύριο ενδοσυνεδριακά θα πρέπει να δούμε τον δείκτη να αγγίζει τις 591-592 μον.

Συνοψίζοντας: Φαίνεται να διανύομε ένα ανοδικό διορθωτικό κύμα το οποίο είναι ενδεχόμενο να φθάσει έως την περιοχή των χαμηλών 600 μον. (610-15).

4 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ προσωπικά κε Παπαβασιλείου για την ανοικτή δημοσίευση της εργασίας σας. Εξαιρετική όπως πάντα !!!
    Να έχετε υγεία και διάθεση πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά κε Τάσο.
      Ελπίζω να βρίσκετε τα γραφόμενα και χρήσιμα.

      Διαγραφή
  2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑΤΟΣ.ΑΡΑ ΑΠΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ. ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ (ΠΙΘΑΝΟΤΙΚΑ).ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ.ΑΡΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ .ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον καρντάση gmag28.
      Κάπου εκεί καταλήγουν τα πράγματα. Συνεχίζεται όμως η έρευνα.
      Καλά κάνεις. Παρομοίως.

      Διαγραφή