Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2016: ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

1.ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Εξαιρουμένης της πιθανότητας οι υπερήλικες να αρχίσουν να φωτοσυνθέτουν όπως τα φυτά, μέσω ενός τεχνολογικού θαύματος, οπότε δεν θα χρειάζεται να τρώνε και αν αποκτήσουν και παχύ και σκληρό δέρμα όπως π.χ. ο φλοιός μιας βελανιδιάς, ούτε ρούχα θα χρειάζονται  και επί πλέον αν αποθηκεύουν και νερό όπως οι κάκτοι στην Αριζόνα και πίνουν βρόχινο νερό, οδεύουν προς εξαφάνιση σύντομα και με μεγάλη ταχύτητα. Οι επερχόμενες περικοπές στις συντάξεις τους, καθιστούν αδύνατη την επιβίωση τους και αν προστεθούν και οι φόροι, τότε θα καταλήξουν και στην φυλακή, όπου με "κατάλληλες συνθήκες" είτε θα εξωθηθούν σε αυτοκτονία, είτε απλά θα εγκατελειφθούν.

Όλα αυτά στο όνομα της "προστασίας των αδυνάτων", από μία αριστερή κυβέρνηση με την σύμπραξη τμήματος της δεξιάς, κατόπιν εντολών της Ευρωπαϊκής δικτατορίας, υποκαταστήματος της Νέας Τάξης  που....ξέρει απ' αυτά.
Συμπερασμα: Η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι ανεξάρτητη του ιδεολογικού υποβάθορυ των κυβερνήσεων της Ελλάδας, τουλάχιστον από το 2010 έως σήμερα και έχει οδηγήσει σε πολιτικοοικονομική τερατογένεση που απειλεί την ύπαρξη των Ελλήνων. 

Αν οι δύσμοιροι προσπαθήσουν να πουλήσουν κανένα χωράφι η κανένα εξοχικό, τους περιμένει ο Μινώταυρος της γραφειοκρατίας και των ατελείωτων επ' αμοιβή πιστοποιητικών, για κάθε ένα από τα οποία χρειάζονται αλλά τρία κατά μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες της αγοράς ακινήτων, είναι ζήτημα αν τελικά θα βάλουν κάτι στην τσέπη τους.
Για να κλείσει και αυτή η Κερκόπορτα επιβίωσης έρχονται και άλλα πιστοποιητικά και άλλα χαράτσια. Είμαι προσφάτως παθώς και μαθώς.
Για να μάθουμε να θέλομε ασφάλεια και κάποια άνεση στα γερατειά μας.
Ένα τσούρμο απο μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και εφοριακούς περιμένουν να μας πάρουν την μπουκιά από το στόμα κυριολεκτικά.   
Το φαινόμενο δεν είναι μόνον Ελληνικό.
Διαβάζω ότι παρόμοιο πρόβλημα στα αρχικά του στάδια αντιμετωπίζει, κρατηθείτε, η Καλιφόρνια της οποίας η οικονομία είναι 8η στον κόσμο http://www.lao.ca.gov/LAOEconTax/Article/Detail/90.

Στο πιο κάτω διάγραμμα φαίνεται ο ισολογισμός για το 2016 ο οποίος αναπαράγεταια από τον δεύτερο ανωτέρω σύνδεσμο: 
 
Έλλειμμα 139 δις δολλάρια παρακαλώ.
Αυτό συνέβη διότι λόγω της μείωσης των επιτοκίων και ενώ την 40ετία πριν την κρίση, η μέση απόδοση των συνταξιοδοτικών κεφαλαίων ήταν 7,5% και αυτή ήταν μία μετριοπαθής προβολή στο μέλλον, κατέβηκε στο 0,6%, με αποτέλεσμα να δημιιουργηθεί αυτό το έλλειμμα.
Έτσι, όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον και οι εργοδότες τους θα πρέπει να καταβάλουν το 32%  του συνταξιοδοτικού κεφαλαίου έναντι 28% εθνικού μέσου όρου, του υπολοίπου κταβαλλομένου από δημόσιους πόρους (CALPERS).
Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται η διακύμανση των επιτοκίων από το 1945 ως σήμερα.
 

Έτσι, δεδομένων σταθερών υποχρεώσεων εκ μέρους του συνταξιοδοτικού κεφαλαίου του δημοσίου κοιτάξτε στην επόμενη διαφάνεια την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται καθώς πέφτει η απόδοση των επεδνυομένων συνταξιοδοτικών κεφαλαίων.
Τα κράτη, όπως και οι οικονομικοί οργανισμοί, δεν έχουν ποτέ όλους τους πόρους που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους στο μέλλον. Έχουν ενα μέρος (μωβ) το οποίο υποθέτουν ότι θα έχει μία απόδοση Χ (οριζόντιος άξονας   επιτοκίων) στο μέλλον (πράσινο) που θα τους επιτρέψει να αντομετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους. Η διαφορά ανάμεσα στα διαθέσιμα και την ετήσια απόδοση είναι το έλλειμμα (κόκκινο).
Η Καλιφόρνια είχε υπολογίσει 7,5 % μέση απόδοση. Όμως πήρε 0,6%
Να τι έγινε στο έλλειμμα.

 
και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, είναι ενδεχόμενο, όπως έχουν πει εξέχοντες αναλυτές μεταξύ των  οποίων και ο John Mauldin, οι συνταξιούχοι της Καλιφόρνιας να βρεθούν στην θέση των Ελλήνων.



1 σχόλιο:

  1. Κύριε Παπαβασιλείου καλημέρα σας. Σας διαβάζω περιστασιακά και αυτό μου δίνει το θάρρος να προσθέσω κάτι στα παραπάνω.
    Διάβασα πριν μερικές μέρες κάποια επίσημα στοιχεία : 3.300.000 συνταξιούχοι και μόνο 3.700.000 εργαζόμενοι. Δηλ. αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους 1,12:1. Πόσο είναι τούτο βιώσιμο; Αν δε ληφθεί υπόψιν και ο εφιάλτης του δημογραφικού και της ανεργίας για τις επόμενες δεκαετίες να είστε σίγουρος πως πως ακόμη οι συνταξιούχοι είναι σαν << πασάδες >> !

    ΑπάντησηΔιαγραφή