Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Η περίοδος από την αρχή του χρόνου, λόγω της πολυπλοκότητας της εξελισσόμενης κυματομορφής και των υψίσυχνων στροφών στον ΓΔ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως πεδίο δοκιμών αναλυτών και μεθόδων.
Οι φίλοι της κοινότητάς μας δεν τα έχουν καταφέρει καθόλου άσχημα ως τώρα.
Η πλαγιοδρόμηση συνεχίζεται και το ίδιο και η αβεβαιότητα για την περαιτέρω πορεία αν και νομίζω ότι ένα ακόμη καθοδικό κύμα μας περιμένει στην γωνία.

1. ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΕΤΑ-ΤΑΛΑΝΤΩΤΗΣ-ΤΑΛΑΝΤΩΤΗΣ ΜΗΚΟΥΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΑΛΑΝΤΩΤΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ.
 
Παρά τις προσωπικές φουρτούνες και δυσκολίες επεξεργάστηκα κάτι που θέτω στην κρίση σας.
Είναι ένας νέος ταλαντωτής ο οποίος είναι παράγωγος του ταλαντωτή αναδρομής και δεν είναι τίποτε άλλο από το αλγεβρικό άθροισμα των μεταβολών του από σημείο σε σημείο. Σε επόμενη ανάρτηση θα δημοσιεύσω τον τρόπο υπολογισμού του.

Είναι η πράσινη γραμμή στο υποσύνολο των σημείων τάσης όπου φαίνεται να έχει την μικρότερη υστέρηση και τον λιγότερο θόρυβο.

 

Το πλεονέκτημά του είναι ότι "βλέπει" την μεγαλύτερη επικρατούσα τάση  καθώς κινείται σε αρνητικές τιμές τον περισσότερο χρόνο, πληροφορεί για την φύση των ενδιάμεσων διορθωτικών κυμάτων (μπλε ελλείψεις με πυκνή πλάγια διάταξη των σημείων της καμπύλης) στην κύρια καθοδική τάση και υποδεικνύει λιγότερα σημεία εισόδου και εξόδου (μαύρες γραμμές). Το μειονέκτημά του είναι ότι έχει λίγο μεγαλύτερη υστέρηση από τον τροποποιημένο ταλαντωτή αναδρομής. Προσπαθώ να το βελτιώσω αυτό αλλά θα πάρει λίγο καιρό, η μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι το τίμημα για την πιο καλή "σε βάθος όραση".
Διατηρεί το χαρακτηριστικό του ΤΤΑΑ της επιτάχυνσης- επιβράδυνσης  που αντιστοιχεί σε περιόδους τοποθέτησης-διανομής από το "έξυπνο χρήμα".
Στο σημείο που βρισκόμαστε φαίνεται να παίρνει τέλος μία περίοδος συσσώρευσης και η πιο πιθανή έκβαση είναι η διάσπαση των κοντινών αντιστάσεων, αλλά δεν  έχει κριθεί τίποτε ακόμη.
Αυτό θα πρέπει να φανεί σήμερα και αύριο. Η διάσπαση των 550 μον σε ημερήσιο κλείσιμο θα ήταν ένα δυσοίωνο σημείο και προς τα εκεί φαίνεται να δείχνει και ο τροποποιημένος ταλαντωτής αναδρομής (κόκκινη γραμμή). 
Αυτά σε βραχυπρόθεσμη κλίμακα.

Σε πιο μακροπρόθεσμη κλίμακα, σχηματίζεται ένα διορθωτικό κύμα πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας και επομένως και διάρκειας όπου το πιο πιθανό να συμβεί είναι συνέχεια της πλαγιοδρόμησης μεταξύ 480 και 620 περίπου μον. 
Αυτού του είδους το διορθωτικό κύμα είναι απαραίτητο να σχηματισθεί, γιατί είναι η "σκαλωσιά" για να αντιστραφεί το μεγάλο έξι σταδίων συστολής κύμα από το 2008-9.
 

Η μπλέ γραμμή είναι το πρώτο στάδιο, η κόκκινη το δεύτερο, η κίτρινη το τρίτο και η πράσινη το τέταρτο.
Θυμίζω ότι σε πέντε στάδια συστολής έχει ήδη σχηματισθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ασθενές ανοδικό διορθωτικό κύμα και για να πούμε ότι τελείωσε η μεγαλύτερη κάθοδος χρειάζεται ένα ακόμη καθοδικό αυτής της τάξεως, ακολουθούμενο από άνοδο που θα διασπάσει ανοδικά το τελευταίο καθοδικό πέμπτου σταδίου συστολής. 
Για να γίνει όμως αυτό και να τελειώσει το διορθωτικό πέντε σταδίων χρειάζεται ακόμη ένα μικρό ανοδικό πράσινο, πράγμα που σημαίνει πλαγιοδρόμηση πριν την τελική κάθοδο.
Υπάρχουν πολλοί δυνατοί συνδυασμοί, αλλά σύμφωνα με την αρχή του Elliott, ίσως βρισκόμαστε στον σχηματισμό ενός τριγώνου.

Συνοψίζοντας: Βραχυπρόθεσμα μεν μπορεί να δούμε περαιτέρω κάθοδο, αλλά μεσοπρόθεσμα αναμένεται περαιτέρω πλαγιοδρόμηση πριν την τελική κάθοδο.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου