Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

11 ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ, 2016: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ.

1. ΜΙΑ ΑΝΕΞΙΤΙΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Ήταν 4:30-5:00 μμ όταν μπήκε ο αείμνηστος Καθηγητής της Παιδοχειρουργικής Γ. Χαρίσης και επιστήθιος φίλος που μου λείπει, στο γραφείο μου στο Πανεπιστήμιο. Επεξεργαζόμουν δεδομένα χρονοσειρών έκκρισης υποφυσιακών ορμονών.
_"Τα έμαθες;" με ρώτησε.
_ " Τι να μάθω;" απάντησα, περιμένοντας κάποια νέα έκρηξη στο ταραγμένο κλίμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης την εποχή εκείνη.
_"Έγινε επίθεση στην Αμερική. Λένε ότι αεροπλάνα πέσανε πάνω σε ουρανοξύστες στην Νέα Υόρκη".
Πάγωσα. 
_"Τι λές βρε Γιώργο. Δεν γίνονται αυτά τα πράματα." 
Ταυτόχρονα έκλεισα το φύλλο εργασίας και άρχισα να ψάχνω το CNN στον υπολογιστή μου και τότε...έμεινα άναυδος. Είχε δίκιο.
Το δίκτυο έδειχνε το δεύτερο αεροπλάνο να συντρίβεται στον νότιο ουρανοξύστη από τους περίφημους δίδυμους πύργους του Νέου Παγκόσμιου Κέντρο, οικονομικού κέντρου των ΗΠΑ, συμβόλου ισχύος, κυριαρχίας και πλούτου για όλο τον κόσμο  σε αργή κίνηση, καθώς όλος ο κόσμος ήταν πάνω στον διαμετακομιστή του και σε σύγκριση με το σήμερα υπολογιστές και δίκτυα βρίσκονταν στην ύστερη προϊστορική εποχή πριν δεκαπέντε χρόνια.
Κατάλαβα ότι ξημέρωνε μία νέα εποχή. Δύσκολη εποχή. Τα "ήρεμα νερά" του πατρός Μπους μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, έδωσαν την θέση τους  στην καθίζηση της πιο σάπιας και ανήθικης εποχής που γνώρισε ποτέ ο κόσμος σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από τα οικονομικά.
Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ όμως ότι δεκαπέντε χρόνια αργότερα θα βρισκόμουν και προσωπικά και η πατρίδα μου στο σύνολό της σε ένα απύθμενο πηγάδι δυστυχίας, ανεργίας, πολέμων, εισβολής από αλλοδόξους παράνομους μετανάστες και δυστυχείς πρόσφυγες, με την κοινωνία την εθνική κυριαρχία και την οικονομία της χώρας σε πλήρη αποσύνθεση και μόνον λίγους δυνατούς και θαρραλέους στις επάλξεις μαζί με τα θηρία που τους κατασπαράζουν κάθε μέρα αφήνοντας όλο και λιγότερους. Όλα αυτά στο κατώφλι της συνταξιοδότησης μου, την οποία θα είχα πραγματοποιήσει λόγω αφάνταστης κόπωσης, ηθικής και σωματικής αν δεν φοβόμουν το αύριο.
Τα πάντα έχουν λεχθεί γύρω από εκείνο το γεγονός.
Από εμβριθείς επισημονικές αναλύσεις, και την περίφημη δημοσιευμένη αναφορά της Επιτροπής του Κογκρέσσου έως θεωρίες συνωμοσίας, όχι όλες εκτός πραγματικότητος, έως και προφητείες, με πιο εντυπωσιακή εκείνη του Νοστράδαμου που επίσης αναφέρεται στην επίθεση στην "Νέα Πόλη" και σε άλλο τετράστιχο στα "ήρεμα νερά".
Ποιός όμως θα επαναφέρει στην ζωή τους 2996 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους εκείνη την ημέρα και τους αμέτρητους νεκρούς, βασανισμένους και εκτοπισμένους ανθρώπους από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, όταν η Αμερική αποφάσισε να επιβεβαιώσει την θέση της και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της με τις επιλογές του πολέμου "σε λάθος χρόνο, λάθος τόπο και για λάθος λόγους" κατά τον επιφανή δημοσιογράφο και αναλυτή Tom Brocaw και της αποσταθεροποίησης του status quo, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο εργαστήριο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής τερατογένεσης που ακούει στο όνομα Νέα Τάξη, καθώς το γεγονός εκείνο λειτούργησε ως σκανδάλη;
Δεν είναι μόνον ο ISIS που εκκολάφθηκε από το αυγό του φιδιού Της 911, αλλά και τα παράγωγα στην Δύση, με την γένεση του "πολιτικώς ορθού", την εγκατάλειψη της εννοίας της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας, και την επιβολή της θέλησης σεξουαλικών μειοψηφιών στην πλειοψηφία που τις αποστρέφεται αλλά δεν τις φοβάται. Κατά τούτο ο όρος homophobic θα έπρεπε να ανατικατασταθεί από τον όρο homoaverse και ο όρος xenophobic από τον όρο proindigenous.
Αξίζει, για όσους ξέρουν Γαλλικά να διαβάσει κανείς την ανάλυση του Thierry Meysant  γύρω από την τωρινή κατάσταση στο Resau Voltaire.
 Εκεί ανάμεσα στα άρθρα του έκανα μία τρομακτική διαπίστωση.
Καμία από τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης και βέβαια την Τουρκία δεν επιθυμεί σταθερότητα και ειρήνη στην Μέση Ανατολή, οι Κούρδοι έχουν προδοθεί από όλους και το πρόσφατο G20 ήταν απλώς μία νέα μικρή Γιάλτα και ήταν πάντα η πλατφόρμα "για να λένε οι πλούσιοι πως θα ζήσουν οι φτωχοί", για να δανειστώ την έκφραση του Meyssant.
Τα έσοδα από το λαθραίο πετρέλαιο, την πώληση όπλων, τηλεπικοινωνιών, οχημάτων, ρουχισμού, ναρκωτικών και εγώ δεν ξέρω τι άλλο είναι τεράσια. Μόνον τα οφέλη για την Toyota να σκεφθεί κανείς από την  αγορά των οχημάτων της από τον ISIS και την μετατροπή τους σε εξοπλισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αντιαεροπορικών και υποστήριξης πεζικού, καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται. Οι "διδυμοι δρόμοι του μεταξιού" που περιλαμβάνουν όλη την Ευρασία και καταλήγουν στην Μεσόγειο δεν πρέπει να κατασκευασθούν και να λειτουργήσουν ποτέ προς όφελος Ρώσσων Κινέζων και Ινδών.
Ούτε προβλέπεται αποκατάσταση της ασφάλειας στις Δυτικές Χώρες, περιλαμβανομένης της ΕΕ. Η Ευρώπη θα αλωθεί και θα εποικισθεί από φτηνό εργατικό δυναμικό από πρόσφυγες για να προαγματοποιηθεί η μεταφορά κεφαλαίων από την Κίνα σε μια θνήσκουσα παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
Αν αυτό έχει ως συνέπεια και μερικές δεκάδες νεκρούς Ευρωπαίους που πάνε στην δουλειά τους καθημερινά λόγω εισαγωγής τζιχαντιστών η γένεσης τους μέσα στις ευρωπαϊκές πόλεις από τις μουσουλμανικές κοινότητες, ποσώς ενδιαφέρει και λειτουργεί και ως αιτολογία για τον ήδη ασφυκτικό κρατικό έλεγχο της ζωής των πολιτών. Το είπε και ο Γάλλος Υπουργός .οτι θα πρέπει να μάθομε να ζούμε με την τρομοκρατία
Για να δούμε τι τέλος θα έχει αυτός ο κατήφορος. Ως τότε καλό κουράγιο φίλοι μου.

2. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ.

Μόνον ένα διάγραμμα με την μεγάλη εικόνα.
Δυστυχώς το καθοδικό κύμα δεν θα πάρει τέλος εφέτο, όπως είχα πει στην αρχή της χρονιάς.
Το καθοδικό κύμα που εξελίσσεται είναι μεγαλύτερης πολυπλοκότητας και επομένως και μεγέθους και διάρκειας από τα πέντε στάδια συστολής που είχα υποθέσει.
Είναι 6 σταδίων και το τελευταίο κύμα είναι είτε 4 ενός 5, 6 σταδίων συστολής, η a ενός (b).
Μπορεί να γίνει και 7 σταδίων, δηλαδή ακόμη πιο παρατεταμένο, αν πλαγιοδρομήσει η τρέχουσα ανοδική διόρθωση στους επόμενους μήνες.
Το κύμα αυτό βρίσκεται περίπου στην μέση της διαρκείας του και ήδη σε δύο στάδια συστολής οι συντριπτικές πιθανότητες είναι για έναρξη καθόδου.
Επομένως, στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται περαιτέρω συνέχεια της πορείας στην ζώνη τιμών 470-630 και στην χειρότερη έναρξη της όδευσης προς τον τελικό πυθμένα.
.

   

1 σχόλιο: