Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

24 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016: ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ;

18 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016:  ΚΟΞ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΝΤΑΪΑΝΑ; 
 ΑΛΛΑ, ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΠΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ.....

1. Cox όπως λέμε Diana;

Απο τον καιρό του John Dee και ίσως και παλιότερα, η Αλβιών έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα, όταν απειλείται το status quo.
Η δυστυχής βουλετής των Εργατικών, συντεταγμένη απόλυτα με την γραμμή της Νέας Εποχής την οποία στηρίζουν πανίσχυροι κύκλοι του City και των Συντηρητικών, ήταν το ιδανικό θύμα για να ανατραπεί η πρωτοπορεία των επιθυμούντων αποχώρηση της Μ. Βρεττανίας  από την ΕΕ στις δημοσκοπήσεις η να αναβληθεί  το δημοψήφισμα.
Γυναίκα, του Κόμματος των Εργατικών και όχι των Συντηρητικών, με λαϊκή βάση τις φτωχογειτονιές του Leeds και επομένως υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων.
Ο δολοφόνος είναι, ένας Ναζί η επί το μετριότερον ακροδεξιός με ψυχιατρικά προβλήματα ο οποίος κατάφερε και να την πυροβολήσει και να την πλήξει με μαχαίρι φωνάζοντας "Η Αγγλία πρώτα" που συμπίπτει με το σύνθημα ακροδεξιού κόμματος υπέρ της εξόδου της Μ. Βρεττανίας από την ΕΕ. Οποία σύμπτωσις.
Έτσι ταυτίζεται ο δολοφόνος με την άποψη της αποχώρησης της Μ. Βρεττανίας από την ΕΕ η οποία απο άϋλη πολιτική θέση και ιδέα, αποκτά το πολύ συγκεκριμένο αποκρουστικό πρόσωπο του ειδεχθούς δολοφόνου. Γίνεται κάτι απτό και συγκεκριμένο και κανείς δεν θα ήθελε να ταυτιστεί μέσω της ψήφου του μ' αυτή την ιδέα, που είναι πια ο ίδιος ο Διάβολος προσωποποιημένος που δολοφονεί ανυπεράσπιστες γυναίκες. Αυτό είναι κάτι πολύ κοντά στο απόλυτο κακό κάτω από όλες τις θρησκείες, οικονομικές θεωρίες και φιλοσοφίες.
Μήνυμα ΜΜΕ προς τους ψηφοφόρους. Ψυχολογικά διαταραγμένοι αιμοδιψείς Ναζί επιθυμούν την έξοδο της Μ. Βρεττανίας από την ΕΕ. Μην γίνετε σαν αυτούς. Μην δολοφονήσετε την Αγγλία.
Απ' ότι φαίνεται πιάνει.
Δεν υπήρχε κανείς γύρω γύρω να την προστατεύσει και τουλάχιστον να γλιτώσει την ζωή της και τα παιδιά της να μην μεγαλώσουν ορφανά; 
Ποιός άραγε χειριζόταν αυτή την εξαθλιωμένη ύπαρξη που όσο και να προσπαθήσει κανείς δεν μπορεί να συμπονέσει; Το αντίθετο μάλιστα.
Ποιοί ήταν οι φίλοι και οι γνωστοί του; Ήταν λέει μοναχικός τύπος, που φρόντιζε τους κήπους των γειτόνων μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, σιωπηλός και απομονωμένος.
Μία προσωπικότητα βγαλμένη από τα μυθιστορήματα του Sommerset Maugham, ένας άνθρωπος χωρίς οικογένεια, φίλους και δεσμούς, ασήμαντος που όλοι ανυπομονούν να ξεχάσουν μία ώρα αρχύτερα, εκτός από την οικογένεια της Cox, που θα μείνει στις ψυχές τους για πάντα.
Ως καθημερινός εφιάλτης.
Γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι υποψήφιος για αυτοκτονία πριν από την δίκη του;
Πλην των οικονομικών λόγων, τυχόν απόφαση αποχώρησης την ερχόμενη Πέμπτη, θα θέσει επί τάπητος την ίδια την απειλούμενη ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι Σκώτοι στον βορρά και σε μικρότερο βαθμό και οι Ιρλανδοί, θα θέσουν πάλι το ζήτημα της ανεξαρτησίας τους, αν όχι αμέσως, λίγο αργότερα.  Κάτι τέτοιο πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.
Έτσι, υποθέτω και δεν είμαι βέβαια ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, ότι εδώ έχομε να κάνομε με μία πολιτική δολοφονία η οποία έχει ως σκοπό την ανατροπή του ρεύματος υπέρ της αποχώρησης πράγμα το οποίο δυσαρεστεί τους "βαθείς θεσμούς" της Μ. Βρεττανίας.
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24611:delastik-jocox&catid=37:di-evropi&Itemid=172
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500085915
Άσε  που μία τέτοια κίνηση ενδιαφέρει και άλλους ισχυρούς εταίρους στην Ευρώπη, όπως η Γερμανία και η Γαλλία και βέβαια οι ΗΠΑ.
Έτσι, έπρεπε να βρεθεί εξιλαστήριο θύμα που θα μετέστρεφε την κοινή γνώμη και συνήθως τέτοιου είδους αποστολές αναλαμβάνονται από τις "κατάλληλες υπηρεσίες" της Μ. Βρεττανίας, διακριτικά, αποτελεσματικά, με μαεστρία απαράμιλλη σε όλο τον κόσμο.
Κάτι δηλαδή σαν την περίπτωση της άλλης δυστυχούς, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπου "Θεός φυλάξοι" θα μπορούσε να βρεθούν πρίγκιπες με αραβικό αίμα στις φλέβες τους στην γραμμή διαδοχής του αγγλικού στέμματος.
Α, για να μην ξεχνιόμαστε. Το ξέρετε ότι ο Nigel Farage είχε αεροπορικό δυστύχημα πριν από μερικά χρόνια;
https://www.youtube.com/watch?v=ep3okY-DlVQ
Ξέρετε όμως τι απέγινε ο πιλότος του ελαφρού αεροπλάνου που τον μετέφερε;
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/nigel-farage/11470835/The-strange-sad-fate-of-Nigel-Farages-crash-pilot.html
Επομένως αυτά που είπαμε πιο πάνω ότι ο δολοφόνος της αειμνήστου Cox είναι υποψήφιος για αυτοκτονία δεν είναι τελείως αποκυήματα της φαντασίας.
Η Νέα Τάξη κερδίζει και αυτόν τον γύρο.
Δεν τόλμησα να το αναρτήσω, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά φορτισμένη και ειλικρινά δεν περίμενα να κερδίσει η έξοδος, μετά την ομοβροντία των παραστάσεων, παρεμβάσεων, προτροπών, απειλών και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ότι επιστρατεύθηκε εκ μέρους της Νέας Τάξης.
Από την συντροφιά μας νομίζω πως μόνον ο zelis το είδε καθαρά μέσα από την ανάλυσή του.

2. Η έκπληξη του Brexit.

1. Κοιμήθηκα χθες με την πεποίθηση ότι είχε κερδίσει η παραμονή των Βρεττανών στην ΕΕ.
Με ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία αυτό θα σήμαινε μία ακόμη ήττα για τα εθνικά κράτη, παραδοσιακές αξίες και ταυτότητα στον βωμό της ξετσίπωτης πλέον παγκοσμιοποίησης, καθώς και τον φοβερό και τρομερό συνδυασμένο κίνδυνο παραμονής της Μ. Βρεττανίας με την εκλογή Κλίντον στις ΗΠΑ που σημαίνει μεγάλης κλίμακας σύγκρουση Ρωσσίας με ένα αρραγές ΝΑΤΟ.
Από την άλλη θα αποφεύγαμε τους οικονομικούς κλυδωνισμούς.
Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση των δημοσιογράφων και παραθυρόβιων νεοταξικών "παραγόντων" που εκφράσθηκαν τόσο σκληρά για το εκλογικό σώμα των Βρεττανών  που δεν επιθυμούν να αλλάξουν αυτό που είναι εδώ και αιώνες και θέλουν τον έλεγχο των συνόρων και της κυριαρχίας της χώρας τους.

2. Ξύπνησα, με τους Βρεττανούς να έχουν ραπίσει το γερμανοκρατούμενο κονκλάβιο των Βρυξελλών και να υπενθυμίζουν στους πολιτικούς, ότι εκλέγονται για να κάνουν αυτά που τους λέει ο λαός και όχι τα αντίθετα. Αυτή η ιστορία μετατροπής της λαϊκής θέλησης σε αποφάσεις που να ενισχύουν συνεχώς το τραπεζικό κατεστημένο, την γερμανικής έμπνευσης εξοντωτική λιτότητα, τον βιασμό αξιών υπό το πρόσχημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, και τυτόχρονα να κατασκευάζονται εχθροί όπως η Ρωσσία σήμερα πήρε άλλη τροπή. Αλλά έχει κόστος.
Ας έχει. Ξεκινάει επιτέλους ο ουσιαστικός αγώνας αποκατάστασης της ισορροπίας ανάμεσα σ' αυτό που είναι τα ευρωπαϊκά έθνη και σ' αυτό το νόθο ψυχοφθόρο καθεστώς το οποίο μας καταδυναστεύει εδώ και χρόνια και απομακρύνεται προς το παρόν ο άμεσος κίνδυνος μιας παγκόσμιας σύρραξης.
Αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Διότι είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα που θυμίζει την επιφύλαξη των αρχαίων "Μεταξύ χειλέων και κύλικος, πολλά πέλει".

3. Πριν αρκετούς μήνες είχαμε γράψει πως το "εκκρεμές της ιστορίας γυρίζει".
http://rosicrux.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html
Φαίνεται ότι πράγματι γυρίζει. Οι Άγγλοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ακόμη και αν απειλειθεί η ενότητα του ΗΒ. Μεγάλο, ιστορικό βήμα.

4. Η μέθοδος μου της συστολής των κυματομορφών και το Brexit.

Απέτυχε. Δεν το είδε.
Δεν το είδε διότι για τέτοιου είδους ασυνέχειες όπως η σημερινή απαιτείται πολύ πιο συχνή δειγματοληψία. Η μέθοδος Elliott από την άλλη άφηνε πολλά εναλλακτικά ενδεχόμενα ανοιχτά.
Πόσο μας λείπει ένας Gann και ένας Marechal;
Back to the drawing board.




8 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την κοινοποίηση των απόψεών σας.Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπυκνώσατε όλα όσα ψυχανεμιζόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανέφερα κάτι που κοινός νους και στοιχειώδης παρακολούθηση των τεκταινομένων δεν μπορούσε να συλλάβει φίλτατε. Καλό κουράγιο σε όλους μας.

      Διαγραφή
  3. Σας παραπέμπω στο άρθρο http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/j-cox-to.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη. Θα έπρεπε να έχω περιλάβει το άρθρο ως παραπομπή, αλλά δεν το είδα.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα , gann το μοναδικο ισως εργαλειο...συμφωνω ...διοτι Gann angles are a popular analysis and trading tool that are used to measure key elements, such as pattern, price and time...το τελευταιο στοιχειο αυτο που με εκανε να μεινω απ εξω ...και να γινω γραφικος...για 2 εβδομαδες. Τωρα οι υπολοιποι τρεχουν αν μαζεψουν τα ασυμαζευτα ...και εγω περιμενω κοιταζοντας τον πινακα ...

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CF%83%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85_(%CE%A1%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84)

    ΑπάντησηΔιαγραφή