Κυριακή 29 Μαΐου 2016

29 ΜΑΪΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποφράδα η σημερινή ημέρα, από το 1453.
Συσσωρευμένες αμαρτίες αιώνων των Βυζαντινών και ασταμάτητος αγώνας κατά των βαρβαρικών εθνών και των στρατών των ασιατικών εθνών και στο τελευταίο τμήμα της ιστορικής τους διαδρομής και εναντίον της Δύσης, επισφραγίστηκαν με την είσοδο του Μωάμεθ του Πορθητή  στην Κωνσταντινούπολη. Η αυτοκρατορία, φάντασμα του πάλαι ποτέ κραταιού εαυτού της από την μάχη του Ματζικέρτ και εδώ, έπαψε να υπάρχει. 
"Εάλω η Πόλις" και η Ασία έβαλε για τα καλά πόδι στην Ευρώπη και αργά αλλά σταθερά την διηθεί.
Εκείνη την ημέρα άρχισε η φάση της μαρτυρικής διαδρομής του έθνους ως τις μέρες μας, που παρά τις ηρωϊκές αναλαμπές, την επιτυχή έκβαση της Επανάστασης του 1821, την γεωγραφική του επέκταση την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων σε μέρος του ζωτικού του χώρου, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την δημουργία μιας δυναμικής πανταχού παρούσας και ακμάζουσας διασποράς, συνεχίζει να υφίσταται συντριπτικές ήττες από τους απογόνους του Μωάμεθ από την μία και τους απογόνους των σταυροφόρων της Δ' σταυροφορίας από την άλλη χάνοντας ερείσματα που κατείχε ολόκληρες χιλιετίες.
Οι τελευταίοι ήταν εκείνοι, μαζύ με τους Ρώσσους που αποφάσισαν την δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους όταν η Επανάσταση έπνεε τα λοίσθια, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ήταν αενάως χειραγωγούμενο. 
Όποτε αποπειράθηκε να ενηλικιωθεί και να αρχίσει να καθορίζει το ίδιο την μοίρα του συνετρίβη, για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικά ξενόφερτα ιδεολογικά πλαίσια, μέσω μιας συνεργασίας ξένων και εγχώριων δυνάμεων που ξεκινούν από τον Μαυροκορδάτο και τον Κωλέττη και τους πρέσβεις των "Προστατίδων Δυνάμεων" και καταλήγουν στον Basil Basil, τον Ρόντος τον Ντάϊσελμπλουμ, τον Ντομπρόβσκις και τον Σόϊμπλε, περνώντας βἐβαια από τον Ιωαννίδη και τον Τζο Σίσκο και δυστυχώς και την σημερινή κυβέρνηση, η οποία πρόθυμα αναλαμβάνει να ξερριζώσει ό,τι έχει απομείνει από την εθνική μας ταυτότητα.
Στην διαδρομή αυτή, αναδείχθηκαν ηρωϊκές φυσιογνωμίες που αντιστάθηκαν, αλλά και κανένας παράγων, καμία κοινωνική τάξη, καμία πολιτική και θρησκευτική δομή, περιλαμβανομένης δυστυχώς και της Εκκλησίας, δεν είναι που να μην βαρύνεται με σοβαρότατα αδολφοκτόνα και εθνοκτόνα εγκλήματα, σε τέτοιο βαθμό, που προκαλεί έκπληξη η συνέχεια της επιβίωσής μας.

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της μαρτυρικής διαδρομής το ζούμε σήμερα, όπου πλέον ζούμε σε μία πραγματικότητα χειρότερη από εκείνη του Orwell, η οποία χαρακτηρίζεται από απόπειρα κατάργησης της λογικής σκέψης και του νοήματος του λόγου μεταξύ άλλων μέσω της συστηματικής καταστροφής της γλώσσας και η οποία σε αντίθεση με το "1984" δεν εμφανίζεται ως μία δικτατορία βασισμένη στην προπαγάνδα, αλλά με τον μανδύα της ελεύθερης οικονομίας και της δημοκρατίας.
Έτσι, ενώ εξελέγη μία κυβέρνηση στην οποία εδόθη η εντολή αντίστασης στην καταρράκωση της εθνικής κυριαρχίας και την υποδούλωση μέσω χρέους, αναδεικνύεται σε εξαιρετικά αποτελεσματικό υπέρμαχο της εφαρμογής όλων των αρχών της Νέας Ταξης μέσα από μία πολιτική τερατογένεση συνεργασίας πρώην στελεχών της ΚΝΕ, και συλλήβδην όλων των αποχρώσεων της λεγομένης Αριστεράς, με πρώην στελέχη της εθνικιστικής Δεξιάς, την οποία αλλοιώς ερμήνευσα στην αρχή της διαδρομής της, εσφαλμένα βέβαια. 
Ξεκινά από την αποδοχή της νόθευσης του πληθυσμού μέσω προστασίας της λαθρομετανάστευσης και της προώθησης του "πολυπολιτισμικού μοντέλλου", της παραχάραξης του θεσμού της οικογένειας και του γάμου στο όνομα της σεξουαλικής ελευθερίας η οποία έχει εν τω μεταξύ μετεξελιχθεί σε διαβρωτική, φθοροποιό πολιτική δύναμη, την παραποίηση της ιστορικής μνήμης,  ενίσχυσης του Ισλαμ εις βάρος του χριστιανισμού σε ένα τόπο όπου το 95% των πολιτών είναι χριστιανοί, ίσως όχι καλοί χριστιανοί όπως εγώ λ.χ., αλλά χριστιανοί, την στιγμή που οι περισσότεροι από τους κυβερνώντες επιδεικνύουν υβριστικά και προκλητικά την αθεΐα τους ως δήθεν δείγμα πολιτικής προόδου και θεωρητικά δεν θα έπρεπε εφ' όσον είναι άθεοι να επιδεικνύουν τόση συμπάθεια για τους πιστούς του Αλλάχ, και στην Παιδεία όπου στο όνομα της κοινωνικής ισότητας βδελύσσονται την αριστεία και την άμιλλα και πάει λέγοντας.
Το λυπηρό είναι  ότι έχει εξασθενίσει σε βαθμό επικίνδυνο το εθνικό φρόνημα και οι νέοι παραπαίουν χωρίς καθοδήγηση σε μία κατηφόρα, χωρίς συνείδηση ταυτότητας.
Προς μερικούς απ'αυτούς λοιπόν έχω να τους πω τα εξής:

Κύριε Φίλη, 

Ισότητα στην Παιδεία δεν σημαίνει  κατάργηση εξετάσεων, κατάργηση βαθμολογίας, κατάργηση της διαβάθμισης στην επίδοση σε ήθος και μάθηση.
Αυτό μπορεί να συμβεί μόνον αν αποδεχθείτε εκ προοϊμίου ότι θέλετε αυριανούς πολίτες χωρίς δυνατότητα κρίσης, πειθήνιους εργάτες που θα ζουν με την αυταπάτη και την αυθάδεια  να νομίζουν ότι είναι ίσοι με τους καλύτερους απ'αυτούς.
Να σας πω εγώ τι είναι ισότητα στην Παιδεία, όπως την έζησα στο "Βαρβάκειο", όταν ήταν "Βαρβάκειο".
Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις βρεθήκαμε στην ίδια τάξη το 1962 εγώ, που ο πατέρας μου είχε πάει εξορία ως κομμουνιστής, ο Σ. Τσομώκος του οποίου ο πατέρας ήταν εισπρακτοράκι στα λεωφορεία, ο Γ. Σινανίδης του οποίου ο πατέρας ήταν ξερριζωμένος Μικρασιάτης και ήταν αυτοκινητιστής και ράφτης με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζύ σε διπλανά σπίτια στην Ν. Ελβετία, ο Κ. Βαγενάς του οποίου ο πατέρας ήταν στρατηγός και αυλάρχης στο παλάτι, ο Α. Αλαβάνος, ναι αυτός ο Αλαβάνος, ο Α. Χάγιος, ναι αυτός ο Χάγιος, ο Κουλής, ναι αυτός ο Κουλής, ο Κίκιζας του οποίου ο πατέρας ήταν εργοστασιάρχης, ο Μήτσης του οποίου ο πατέρας ήταν παππάς, ο αριστοκράτης Παπαστράτης, και πάει λέγοντας. 
Κάθισα στο ίδιο θρανίο για τρία χρόνια με τον Β. Ελιέζερ, αδελφικό μου φίλο Εβραίο και αν δεν απατώμαι επικεφαλής της Ισραηλιτικής κοινότητας και τον Δ. Σταματογιαννόπουλο, κατόπιν υπεύθυνο της χωροταξίας της Θράκης, μεταξύ άλλων, μία πολυσχιδή και πολυτάλαντη προσωπικότητα, που τον πέταξαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι όταν αρνήθηκε να πάρει "μαύρα" χρήματα επί ΠΑΣΟΚ, σαν αυτά που θεσμοθετείτε με τις offshore τώρα, ενώ ο συμμαθητής μου Τ. Καμενίδης υπεράσπισε μόνος του τα συμφέροντα της χώρας ως κρατικός λειτουργός στην τότε ΕΟΚ, περιμένοντας μάταια από τον μόνιμα μεθυσμένο Υπουργό εντολές για το τι να κάνει. 
Τιμώ και αγαπώ τους συμμαθητές μου έως σήμερα και θα τους τιμώ και αγαπώ μέχρι να κλείσω τα μάτια μου, αν και δεν τους αναφέρω όλους, και ζητώ συγγνώμην από όσους παραλείπω, χάριν οικονομίας του κειμένου. 
Αν στέκεται ακόμη κάτι όρθιο σ'αυτή την χώρα, στέκεται χάρη σε μας και στους νέους όλων των γυμνασίων και λυκείων της εποχής μας, όσοι ζυμώθηκαν στο πνεύμα  της άμιλλας, της ευγένειας, της εντιμότητας και της φιλοπατρίας.
Ήταν μία αντιπροσωπευτική διατομή της Ελληνικής κοινωνίας με μόνο κριτήριο εισαγωγής και φοίτησης την επίδοσή μας.
Όχι μόνον την ακαδημαϊκή αλλά και του ήθους και δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία να φοιτήσομε.  Όπως ίσως γνωρίζετε δεν πληρώναμε δίδακτρα.
Οι καθηγητές μας είχαν βέβαια αδυναμίες, αλλά αγαπούσαν και την πατρίδα και εμάς έως θανάτου,  και φρόντισαν να αναπτύξουν το πνεύμα και την ψυχή μας για να μας κάνουν όσο καλύτερους μπορούσαν. Σ'αυτούς και τους γονείς μου χρωστώ αυτό που είμαι.
Απ'αυτό το σύστημα Παιδείας, δεν προέκυψε μία καπιταλιστική ελίτ, αλλά ελίτ όλων των πολιτικών και θρησκευτικών χώρων όπως αποδεικνύουν τα ονόματα που σας παρέθεσα.
Η αχίλλειος πτέρνα αυτού του συστήματος ήταν ότι  δεν μας έμαθαν να αντιμετωπίζομε αποτελεσματικά μετριότητες και αυτό λόγω της πάση θυσία εθνικής ομοψυχίας την οποία εδίδασκαν, θέτοντας τα θεμέλια της εθνικής συνεννοήσης η οποία επήλθε πολύ αργότερα και την οποία σεις υπονομεύτε με όσα πρεσβεύετε και νομοθετείτε.
Αυτό που εσείς ονομάζετε "αυταρχική εκπαίδευση", παρήγαγε εκπαιδευτικούς που όταν προφέρετε τα ονόματά τους θα πρέπει να πλένετε πρώτα το στόμα σας μήπως και καθαρίσει από τα λάθη των Ελληνικών που συνεχώς κάνετε και μήπως βγει απ'αυτό καμιά σωστή κουβέντα, όπως ο αείμνηστος Μάζης και ο  υποτιμημένος επίσης αείμνηστος Φούφας που τον κοροϊδεύαμε πίσω από την πλάτη του λόγω του ονόματός του χωρίς να γνωρίζομε το απόθεμα ψυχής που διέθετε, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι.
Ο αείμνηστος Φούφας, μπήκε ανάμεσα στον αριστούχο μαθητή από το Μεσολόγγι και νυν επιτυχημένο Οδοντίατρο και αδελφικό φίλο μου και έγκριτο πολίτη στο Ηράκλειο με πολυσχιδή δράση προς όφελος της πόλης, Σ. Νικολόπουλο, που έμενε μόνος του σε ένα υπογάκι της Π. Κάνιγγος, και τους άνδρες της Ασφαλείας που ήλθαν στο σχολείο να τον συλλλάβουν, επειδή έλαβε μέρος, 16-17 ετών τότε, στην πρώτη διαδήλωση εναντίον της δικτατορίας λέγοντας τους:  "Έξω κύριοι από το σχολείο ΜΟΥ".  Αυτοί ήταν οι "αυταρχικοί" εκπαιδευτές τους οποίους μέμφεσθε, οι εμπνευστές της αριστείας οι οποίοι υπέμειναν στωϊκά, κακώς, την ανωνυμία την οποία τους επέβαλλε από τότε, το πλήθος των αναξίων και μετρίων που μας κατέπνιξε. Η πολιτεία ουδέποτε τους απένειμε τα εύσημα που τους χρωστούσε και τους χρωστά και ας είναι αυτές οι ταπεινές γραμμές φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης προς την προσφορά τους,.  
Τους βαρύνει όμως η ευθύνη διότι εμμέσως παρέδωσαν την χώρα στους παντοειδείς μετεξεταστέους αντί των αρίστων.
Χρειαζόταν βελτιώσεις και εκσυγχρονισμό το σύστημα εκείνο; Βεβαίως και πολλές.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν χρειαζόταν και δεν χρειάζεται η κατάργηση της αριστείας.
Κοιτάξτε γύρω σας κε Υπουργέ. Ούτε τα δάκτυλά σας δεν είναι ίσα μεταξύ τους.
Το μυστικό είναι να συνεργαστούν και τα πέντε στην λειτουργία του χεριού και όχι να κόψετε τα πιο επιμήκη για να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Θα επανέλθομε για τα ζητήματα των καταστρεπτικών σας αποφάσεων για το εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα των παιδιών μας. Δεν τελειώσαμε μαζύ σας.

Κύριε Κυρίτση,

Θα σας υπενθυμίσω ότι οι λόγοι για τους οποίους εκλεγήκατε είναι αυτοί που παρέθεσα πιο πάνω.
Όχι για όσα γράφετε στην "Αυγή".
Θα συμφωνήσω μαζύ σας κατ'αρχήν στην διαπλοκή μεταξύ πολιτικού κόσμου και δημοσιογράφων και την πλην ελαχίστων εξαιρέσεων επικίνδυνα χαμηλή ποιότητα αμφοτέρων. Περί ηθικής... τι να λέμε τώρα;
Θα συμφωνήσω επίσης όσον αφορά την νοοτροπία "Βάρκιζας" για την Αριστερά, η οποία κατά την κοινή αντίληψη πρέπει να μάχεται έντιμα αλλά στο τέλος να χάνει.
Γιατί αποτύχατε να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, με μεγαλύτερη, διηυρυσμένη συμμετοχή, και ενώ υπήρχαν οι ελάχιστες προϋποθέσεις, αλλ'αντ'αυτού, όπως και οι προκάτοχοί σας προσκυνήσατε το κατεστημένο της Ευρώπης;  Δεν ήταν "Βάρκιζα" αυτό;
Απ'εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι κατ'ελάχιστον υπάρχουν εσωτερικές αντιφάσεις, πιθανόν λόγω κακών Ελληνικών, στα όσα γράφετε.
Όταν λ.χ. γράφετε ότι:
"Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει.", τι εννοείτε;
Εσείς θέλετε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης αν εκείνο το φετιχιστικά καταστρεπτικό για την γλώσσα "μενουμευρωπαίους" εννοεί τους πολίτες που επιθυμούν να μείνει η χώρα στην ΕΕ; 
Τότε γιατί δεν πήγατε μαζύ με τον κο Λαφαζάνη η την κα Κωνσταντοπούλου; 
Φρονείτε ότι η πρόσφατη ψήφιση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και την φορολογία από την κυβέρνησή σας προδίδει διάθεση να αποχωρήσομε από την Ευρώπη η πλήρη υποταγή στις βουλές της;  
Εν τοιαύτη περιπτώσει μήπως όλος ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει στην Βουλή αυτά τα οποία κατήγγειλε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και είναι συλλήβδην ο μεγαλύτερος από τους "μενουμευρωπαίους";
Ποιό ακριβώς οικονομικό βάρος μετακυλίσθηκε προς τους ευποροτέρους με την ψήφιση των προσφάτων νομοσχεδίων; Ξέρετε, οι πυρηνικές βόμβες σκοτώνουν τους πάντες. Όχι μόνον αυτούς αυτούς που τις δέχονται αλλά και αυτούς που τις ρίχνουν. Και αυτά που ψηφίσε η κυβέρνησή σας είναι μία ακόμη οικονομική και κοινωνική πυρηνική βόμβα και η συνολική συμπεριφορά σας ως ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει διάθεση εκμετάλλευσης της συγκυρίας που στο πλαίσιο της ψευδεπίγραφης νεοεποχίτικης "δημοκρατίας" της Ευρώπης ευνοεί την δημιουργία καθεστώτων και εγώ ως πολίτης αυτό διαπιστώνω από τις ενέργειες σας. Θέλετε να γίνετε καθεστώς.
Που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας την οποία κάνατε σημαία για να  εκλεγείτε, όπως του αλλουνού "λεφτά υπάρχουν"; Η μήπως, όπως επί ΠΑΣΟΚ θα είναι επιλεκτικό το κυνηγητό φοροφυγάδων, ανάλογα με το αν είναι "δικοί μας" η όχι;
Η στο πλαίσιο της μετακύλισης των βαρών, θα θεσπίσετε κριτήριο εισοδήματος πάνω από το οποίο θα διώξετε την φοροδιαφυγή ενώ θα έχετε "κατανόηση" για τα χαμηλότερα εισοδήματα;
Ξέρετε στην δημοκρατία, χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς και αποχρώσεις, ισχύει η αρχή της ισονομίας.
Ύστερα κύριέ μου, μπορεί να εξελέγητε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είστε βουλευτής όλων των Ελλήνων, και δεν είναι αρμόζον ένας βουλευτής να εκφράζεται με τρόπο που να φανερώνει διάθεση εκδίκησης μερίδας πολιτών που δεν συμφώνησε με αυτά που εκείνος πρεσβεύει.
Γνωρίζετε την έκφραση "Αἰδὼς Ἀργεῖοι". 
Είμαι βέβαιος γι'αυτό. 
Αυτό σας λέω λοιπόν.
Ακόμη και αν για λόγους ιδεολογικής καθαρότητας θα προσποιηθείτε ότι δεν την καταλαβαίνετε και για λόγους "αριστερού" καθήκοντος καταστρέφετε κάτι έστω και μικρό από ό,τι έχει απομείνει από την σαφήνεια των Ελληνικών με εκείνο το "μενουμευρωπαίοι".

Κύριοι, κύριοι Αλεξίου και Τσακαλώτε,

Σε σας έχομε να πούμε πολλά, αλλά θα περιοριστούμε σε ένα.
Την ελάττωση της ισχύος της ιδιοκτησίας των πολιτών επί των χρημάτων τους.
Ουδείς έως τώρα ετόλμησε όσα νομοθετείτε περί περιορισμών στην χρήση μετρητών.
Ο καθηγητής Rogoff, ο εμπνευστής της ιδέας της κατάργησης των μετρητών,  υποθέτω ότι θα έχει ήδη αποστείλει  τα συγχαρητήριά του.
Σε έναν ευνομούμενο κόσμο, θα αποδεχόμουν την χρησιμότητα του μέτρου του περιορισμού της χρήσης των μετρητών και τα επιχειρήματα από το FBI ως τους τραπεζίτες και τον IRS περί απλούστευσης των τραπεζικών εργασιών, αποφυγής κλοπής, αποδυνάμωσης του οργανωμένου εγκλήματος, καταστολής της φοροδιαφυγής, ακόμη και το επιχείρημα για τα μικρόβια, την στιγμή κατά την οποία το στόμα μας και άλλα μέρη του σώματός μας έχουν πολύ περισσότερα μικρόβια απ'όσα ένα χαρτονόμισμα.
Βέβαια η Νέα Εποχή χαρακτηρίζεται από υψηλής έντασης προπαγάνδα και το κωμικοτραγικό επιχείρημα περί μικροβίων στα χαρτονομίσματα δεν με εκπλήσσει.
Αφήνω κατά μέρος τις καλοήθεις δυσκολίες εφαρμογής του μέτρου, όπως λ.χ. τι γίνεται αν πέσει το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, τους χάκερς, την ακύρωση κάρτας λόγω του ότι ανιχνεύθηκε μία "ύποπτη" συναλλαγή κλπ

Όμως, κύριοι εδώ έχομε να κάνομε με μία εξαιρετικά κακοήθη ενέργεια.

1. Ποιός σας είπε ότι είμαι έτοιμος να εμπιστευθώ τις οικονομίες μου σε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο παραπαίει και κυρίως σε μία κυβέρνηση η οποία αν είναι αλήθεια όσα ισχυρίζεται ο κύριος Κυρίτσης μόλις δει τις καταθέσεις μου να αυξάνονται πάνω από ένα αυθαίρετο όριο που εκείνη θα θεσπίσει είναι έτοιμη να μου τις πάρει, ενώ από την άλλη θεσμοθετεί την νομιμότητα Υπουργών να διαθέτουν υπεράκτιες εταιρείες.

2. Ποιός σας είπε ότι σας εμπιστεύομαι ως πολιτικούς ότι θα με φροντίσετε μέσω κρατικών δομών στα χρόνια της συνταξιοδότησής μου, όταν κόβετε ακόμη και το ΕΚΑΣ , κόβετε συνεχώς παρά τις εξαγγελίες σας συντάξεις, υγειονομικές παροχές και ενώ έχω πληρώσει ως ασφαλισμένος συνολικά 71 χρόνια εργασίας (ΤΣΑΥ και Δημόσιο) κάνατε έτσι τα πράγματα  και σεις και οι προηγούμενοι ώστε να δικαιούμαι ψίχουλα.

3. Ποιός σας είπε ότι αυτά που κέρδισα με αίμα και ιδρώτα και θέλω να τα κληρονομήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου θα σας αφήσω να τα σπαταλήσετε σε προσλήψεις καθαριστριών;

4. Ποιός σας είπε ότι θα προσφέρω την κεφαλή μου επί πίνακι για "κούρεμα" μέσω της συμμετοχής των καταθετών σε μελλοντική ανακεφαλαίωση τραπεζών που είναι σχεδόν βέβαιο ότι έρχεται.

5. Σύμφωνα με αυτή την άξια συγχαρητηρίων μελέτη  http://vasilismarkakis.blogspot.com/ είναι ολοφάνερο που το πάτε και αφήστε κατά μέρος τα περί φοροδιαφυγής και χρήσης του μετρητού από τους εγκληματίες.
Πολύς κόσμος κρατά μετρητό εκτός τραπεζικού συστήματος σύμφωνα μ'αυτή την μελέτη και είναι ηλίου φαεινότερο ότι θέλετε να το βάλετε στο χέρι, όχι για να ξαναβάλετε μπροστά την οικονομία, αλλά για να ενισχύσετε την καθεστωτική σας  θέση ρίχνοντάς μας ακόμη πιο βαθειά στην οικονομική φυλακή της ΕΕ και των δανειστών/τοκογλύφων.

6. Με τι θα πληρώσω τους υπέρογκους φόρους που εξακολουθείτε, παρά τις συμβουλές, σύσσωμου του οικονομικού κόσμου, περιλαμβανομένου του καθόλου αθώου ΔΝΤ, να συσσωρεύετε πάνω μας σαν τις πληγές του Ιώβ;

7.  Που είναι η αρχή της ελευθερίας της οικονομίας όταν απαγορεύεται να διαχειριστώ την περιουσία μου που απέκτησα νόμιμα, όπως εγώ νομίζω και για νόμιμους σκοπούς, ενώ ζω σε μία αστική δημοκρατία η οποία προστατεύει και εγγυάται αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα;
Ελευθερία λένε κάποιοι δεν είναι το "πράττειν ὅ βουλεταί τις πράττειν" αλλά και "τὸ μὴ πράττειν ὅ μὴ βούλεται πράττειν" καὶ εδώ έχομε να κάνομε σαφέστατα με ένα σύνολο μέτρων περιοριστικού χαρακτήρα του δευτέρου μέρους του ορισμού της πολιτικής και οικονομικής ελευθερίας. 
Βέβαια για σας τους "αριστερούς", ο κεντρικός έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων των πολιτών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και σας πάει αυτή η λογική, την οποία υποτίθεται ότι αποκηρύσσετε στον ιδεολογικό σας πόλεμο με το ΚΚΕ ως απομεινάρι του σταλινισμού.
Όμως, έχει αρχίσει να κάνει και τους εκείθεν του Ατλαντικού να ξύνουν το κεφάλι τους με απορία καθώς βλέπουν την υποτιθέμενα μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία στον κόσμο να  τυλίγεται ασφυκτικά από τον πύθωνα της Νέας Εποχής υπό την μορφή του κυβερνητικού ελέγχου, μέχρι τελευταίας λεπτομερείας, της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτών και όπως και να το κάνομε καπιταλισμός και κεντρικός έλεγχος οικονομικών δραστηριοτήτων δεν πάνε μαζύ.
Καταλαβαίνουν ότι αυτό που νόμιζαν ως ελεύθερη οικονομία δεν είναι καθόλου ελεύθερη και εκεί που περίμεναν ελάττωση των ανισοτήτων μέσω αύξησης της ευημερίας και το τέλος της ιστορίας με την αστική δημοκρατία ως το τελικό πολίτευμα σε μία πλήρως απελευθερωμένη οικονομία, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, αλλά αυτό που αναδύεται είναι ένα τέρας, το τρίτο μετά τον κομμουνισμό και τον φασισμό.
Μέχρι και οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ άρχισαν να στρέφονται εναντίον του. 
Εσείς που πάτε; Έχετε καταλάβει ότι η ιστορία γυρίζει σελίδα;
Όπως έγραψε ο J. Mauldin στο βιβλίο του "Code Red", βρισκόμαστε σε πόλεμο κύριοι της κυβέρνησης και όσοι σκεφτόσαστε τα ίδια μ'αυτούς και ως ελεύθερος άνθρωπος και πολίτης δεν έχω μόνον το δικαίωμα αλλά και την ηθική υποχρέωση και απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην οικογένειά μου και απέναντι στην πατρίδα να αντισταθώ με όποιο νόμιμο τρόπο διαθέτω, στις αποφάσεις σας. Δυστυχώς, στον προσωπικό μου αγώνα εναντίον των δανειστών δεν είστε σύμμαχοι αλλά αντίπαλοι. Ταυτίζεστε απόλυτα μαζύ τους.
Η θητεία σας ως κυβερνητών της χώρας δυστυχώς θα βαρύνεται στο μέλλον από την σύμπλευσή σας με την Νέα Εποχή, με τον ίδιο τρόπο που το ΚΚΕ βαρύνεται μέχρι σήμερα για την απεμπόληση της κυριαρχίας επί του εθνικού εδάφους κατά την διάρκεια του ΒΠΠ, αμαυρώνοντας μ'αυτό τον τρόπο την ηρωϊκή αντίσταση κατά του φασισμού. 

ΟΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΓΔ.

Μένει μία καθοδική συνεδρίαση ακόμη για να επιβεβαιωθεί το τέλος του ανοδικού διορθωτικού κύματος των τελευταίων μηνών.

1. Η σημαντική πληροφορία είναι η αντιστροφή της πορείας του τροποιημένου ταλαντωτή αναδρομής των ακροτάτων.
 
Βέβαια, υπάρχει η πιθανότης ψευδούς σήματος, καθώς επί συνόλου 13 αντιστροφών της πορείας του ΤΤΑ δύο φορές αυτή διήρκεσε για ένα και μόνον σημείο (κύκλοι). Επομένως η εμπειρική, ούτως ειπείν, πιθανότης ψευδούς σήματος είναι της τάξεως του 15%.
Η πρώτη σημαντική στήριξη είναι περί τις 600-610 μον.

2. Στα σημεία τάσης επίσης εμφανίζεται κόπωση, με συνεχή επιβράδυνση της ανοδικής πορείας κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η αναμενόμενη συνέχεια είναι κάθοδος και την Δευτέρα, ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί η αντιστροφή της πορείας του ΤΤΑ.
Εδώ η πιο σημαντική στήριξη από άποψη μεσοπρόθεσμης πορείας είναι οι 560 μον ενώ η πιο πιθανή αρίθμηση από άποψη Elliott είναι μία σύνθετη πλαγιοανοδική διόρθωση w,x,y.

3. Όμως θα πρέπει να λάβομε υπ'όψιν και τι συμβαίνει και στον εξελικτικό χρόνο και σε μεγαλύτερα στάδια συστολής.
Η πιο σύνθετη από άποψη αριθμού συχνοτήτων και πλατών ταλαντώσεων καμπύλη των ακροτάτων, φαίνεται να περιστρέφεται σε δεύτερο στάδιο συστολής  γύρω από μία απλούστερη της οποίας το τελικό σκέλος φαίνεται διορθωτικό ανοδικό, και αυτή με την σειρά της περιστρέφεται  γύρω από το τρίτο στάδιο συστολής, όπου η πρόσφατη άνοδος ήταν αρκετά ισχυρή.
Επίσης πρέπει να λάβομε υπ'όψιν, ότι σε δεύτερο στάδιο συστολής, ο ΤΤΑ έχει γυρίσει προς τα πάνω με θετική απόκλιση και ακόμη δεν έχομε δει την ανοδική επιτάχυνση που  πρέπει να παρατηρηθεί.
Δυστυχώς δεν μου επιτρέπει το πρόγραμμα λόγω μεγέθους του άρθρου να παραθέσω όλα τα διαγράμματα και παραθέτω το δεύτερο στάδιο συστολής με τον ΤΤΑ.
 
 Επίσης στον εξελικτικό χρόνο έχει ξεκινήσει κατά την ταπεινή μου άποψη ένα αρκετά μεγάλου μεγέθους διορθωτικό ανοδικό κύμα C.
Συνοψίζοντας:Βραχυπρόθεσμα αναμένεται πλαγιοκαθοδική διόρθωση, η οποία όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λαμβάνει χώρα εντός ενός μακροχρονιότερου και μεγαλύτερου μεγέθους ανωτέρας πολυπλοκότητας (μεγέθους και αριθμού κυμάτων) κύματος C, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο πρώτος καθοδικός στόχος είναι βραχυπρόθεσμα οι 610 μον, και ο δεύτερος η περιοχή των 550-560μον. Η διάρκεια δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 2-3 εβδομάδων το πολύ και είναι ενδεχόμενες συχνές αλλαγές προσήμου. Απ' εκεί και πέρα η πιο πιθανή συνέχει είναι άνοδος με πρώτο στόχο την περιοχή των 670-700 μον. 



8 σχόλια:

  1. Πρυτάνεις γνωρίζω πολλούς …οι Δάσκαλοι εκλείπουν
    και είναι χαρά μου και τιμή μου που γνώρισα έναν…
    Να είσαστε πάντα καλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βασίλη μου.
      Να είσαι καλά, εσύ και η θαυμάσια οικογένειά σου.

      Διαγραφή
    2. Η απάντηση αυτή κανονικά θα έπρεπε να αναρτηθεί στο "Ημερολόγιο", αλλά το σύστημα έχει δυσκολίες να την αναρτήσει. Αναρτάται λοιπόν εδώ.
      Tιμή και δόξα αιώνια στους αγνούς και καθαρούς αγωνιστές που πάντα στα αυτό τον τόπο έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα.
      Το να τυγχάνουν αυτής της υποδοχής από έναν έγκριτο δημοσιογράφο και εκλεκτό φίλο όπως ο κος Γελαντάλις τα γραφόμενά μου είναι μεγάλη τιμή.
      Η μεγαλύτερη όμως είναι να βρίσκομαι ανάμεσα σε λεβέντες πρώτου μεγέθους που με
      περιβάλλουν με τόση αγάπη και περισσότερο σεβασμό απ' όσον μου αξίζει.
      Το Ημερολόγιο νομίζω ότι θα είναι τεκμήριο της περιόδου που περνάμε, ότι οι συμμετέχοντες ποτέ δεν έχασαν ούτε την ταυτότητά τους, ούτε την ιστορική τους μνήμη, ούτε το φιλότιμό τους, αυτή την μοναδική Ελληνική αρετή.
      Κουράγιο παιδιά. Ο αγώνας συνεχίζεται.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για αυτό το κείμενο. Θλίβομαι που δεν έχω τη δύναμη να έχω τη δύναμη σας. Ένας (ελπίζω) φίλος σας που μιλάγαμε πέρυσι μέσω mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Κωνσταντίνο.
      Ασφαλώς και είσαι φίλος Κωνσταντίνε μου.
      Παρεμπιπτόντως ξέρεις ότι το όνομά σου είναι το Ευστάθιος μεταφρασμένο στα Λατινικά;
      ευσταθής, σταθερός=constans

      Διαγραφή
    2. Γράφε καμιά κουβέντα που και που.
      Εσείς όλοι πια είσαστε οικογένεια. Όχι απλά φίλοι.
      Ανησυχώ όταν δεν έχω νέα σας.

      Διαγραφή
  4. Η πολύ δουλειά είναι η (μάλλον φτηνή) δικαιολογία μου. Θα επανέλθω όμως μέσω mail γιατί πάνω απ'όλα τα προσωπικά σας μηνύματα τα θεωρώ κειμήλια που τα αποθηκεύω και τα κοιτάω όποτε δεν έχω πολύ καλή διάθεση. Να είστε καλά και να μας χαρίζετε πάντα τέτοια κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή